Майчинството счетоводно - 31

• 36 195
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, мами! Искам да попитам дали сте разбрали майките, които са майчинство и бременните, на които има предстои такова, и не могат да си вземат отпуските до края на 2011 г., губят ли ги? Аз до май месец свърших с платеното и неплатеното си майчинство и трябваше да се върна на работа, но разбрах, че пак съм бременна и измолих шефа да ми пусне всичките 84 дена отпуска. Но като минаха половината ми съобщи, че му трябва човек и ще назначи по заместване, а аз да продължавам на болнични. Но тогава няма да мога да си взема отпуските до края на 2011 г. и това означава ли, че ще ги изгубя?
Благодаря Ви предварително за отговора!

# 331
Искам да ви питам гинеколага ми даде едно удостоверение за социални грижи давало се на такива които не работят преведоха ми 140 лв.,забравих да питам там всеки месец ли ще ми превеждат пари (до 1 година или до 2?).

# 332
  • Пловдив
Искам да ви питам гинеколага ми даде едно удостоверение за социални грижи давало се на такива които не работят преведоха ми 140 лв.,забравих да питам там всеки месец ли ще ми превеждат пари (до 1 година или до 2?).

социалното майчинство е 100 лв на месец за една година

# 333
Мерси.Трябва ли да подавам декларация или с тази която съм подала ще ги получавам.

# 334
  • Пловдив
не знам какво си подала
в социланите подаваш за социално майчинство

# 335
Здравей,AnGeLcHeTyYy!Тази сума която са ти превели е обезщетение за бременност,за която най-вероятно си подала декларация 45дни преди раждане.Сега ако не си-трябва да подадеш документи за майчинство и детски пак във социалните.Майчинството е до навършване на една година на детето.След това ще получаваш само детски.Исащо така се попълва декларация за еднократна помощ.

# 336
Здравейте имам следното питане в момента съм втора година майчинство, малкият ще тръгва на ясла септември месец, може ли да си остана по майчинство като обявя до края ня втората година и да ми превеждат 120лв? Другият ми въпрос фирмата в която работя не може да ме държи на работа и въпроса ми е ако напусна мога ли да се запиша на борсата и как се изчислява сумата която ще получавам или трябва да ме съкратят и дали може след като направя 2 години да ме съкратят. Много благодаря

# 337
  • Пловдив
tumpi  ,не може детето да е на ясла,а ти да си вкъщи /в майчинство/ и да взимаш 120 лв.детето тръгна на ясла,а ти на работа/отпуск/болничен и тогава ще получаваш 120 лв до 2 г на детето.И при напускане,и при съкращаване можеш да се запишеш на борсата.Но при втория вариант е по-изгодно за теб

# 338
Много благодаря за отговора. А дали могат да ме съкратят след като  детето е на 1г.7м. и се върна на работа. И дали могат да ме пуснат в неплатен отпуск поне до декември и тогава да ми се изплащат тези 120лв. Много благодаря за отговора предварително

# 339
  • Пловдив
Много благодаря за отговора. А дали могат да ме съкратят след като  детето е на 1г.7м. и се върна на работа-съкращаването на майка на дете под 3 г става са разрешението на инспекцията по труда. И дали могат да ме пуснат в неплатен отпуск поне до декември и тогава да ми се изплащат тези 120лв.-могат да ти дадат обикновен неплатен,но само 30 дни ти се водят за стаж от този неплатен.иначе неплатения за гледане на дете до 8 г,може да го вземеш като направи детето 2 г   Много благодаря за отговора предварително

# 340
здравейте, аз искам да попитам, детето ми е на 2г и 6месеца, в момента ползвам неплатен отпуск ,мога ли да го пратя на детска градина през това време,за да свикнем до есента, когато се връщам на работа...благодаря ви...

# 341
  • Пловдив
здравейте, аз искам да попитам, детето ми е на 2г и 6месеца, в момента ползвам неплатен отпуск ,мога ли да го пратя на детска градина през това време,за да свикнем до есента, когато се връщам на работа...благодаря ви...

да,можеш

# 342
благодаря за бързия отговор на Elfita Hug

# 343
  • София-Младост
Много благодаря за отговора. А дали могат да ме съкратят след като  детето е на 1г.7м. и се върна на работа. И дали могат да ме пуснат в неплатен отпуск поне до декември и тогава да ми се изплащат тези 120лв. Много благодаря за отговора предварително
Хем да си съкратена, хем в отпуск? Или аз не те разбирам.

# 344
Привет случая е следният няма работа и ще трябва да напусна. Но ако го направя и детето е на ясла няма да ми плащат 120лв майчинство аз съм сама и докато си търся работа ми е жизнено важно. Та сега мисля различни неща дали ако се върна и ме пуснат в неплатена отпуска веднага ще ми се превеждат 120лв и колок осигуровки трябва да се плащат. И така ще имам опция докато намеря нещо. Или да ме преназначат на минимална заплата докато намеря нещо. \имам платена отпуска ама не могат да ми я дадат ще ми се издължават по етапно. За тях работя 13 години та мога да се разбера ама незнам какво  по изгодно и как да го направя. Ще съм благодарна за всяка помощ.

Общи условия

Активация на акаунт