Майчинството счетоводно - 31

• 36 210
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Ха така! И сега какво? И при нас счетоводителката е човек на шефовете (съвсем естествено, де) и ме е страх, че ще ме забаламоса нещо.  Confused

# 316
  • Пловдив
Ламтурник,ами първо питай в работата защо не са подали образец 1 или защо нямаш майчинство за май
ако продължават да се моткат-жалба в НАП

# 317
  • София
И аз имам някакъв неизяснен проблем с майчинството... Миналата седмица от работата ми поискаха декларации 1 и 3. Получиха ги. След това казаха, че има тябвали по 2 копия, да занеса по още едно, но не било спешно. Да, ама аз вчера получих майчинство 11лв...
Та да попитам по-компетентните тук... Това, което получих вчера или по-скоро това, което не получих, в следствие на незанесени НОИ декларации ли е?

Юни месец е първият от втората ми година по майчинство.

# 318
  • Пловдив
Geraldine ,майчинството за юни ще получиш през юли и то накрая,защото документите се представят средата на юли.
Това което си получила е остатък от обезщетението за бременност и раждане
кога ти свършиха 410 те дни

# 319
  • София
Благодаря за светкавичният отговор!
на 25.05

# 320
Elfita да  първата година получавах винаги редовно не сам имала проблеми но втората още нищо а детето ми е на 1г.5м.

# 321
  • Пловдив
Elfita да  първата година получавах винаги редовно не сам имала проблеми но втората още нищо а детето ми е на 1г.5м.

да,нормално е първата година да нямаш проблем,защото не зависят преводите от работдателят

с второта година не е така и много си чакала
какво казват от работата
извади си пик и виж на сайта на нои дали пише,че нещо ти липсва
провели си социалното осигуряване
пусни жалба в нап

Geraldine ,за май трябва да ти преведат 4 работни дни и 11  лв е крайно малко.сигурна ли се,че тези пари са от НОИ.
щом 410 те дни ти свършват през май би трябвало да имаш превод на майчинство от 25 до 31 май накрая на юни,ако са коретни от работата
извади си пик код,за да видиш какво ти превеждат точно

# 322
  • Varna

попълваш тази молба http://www.nssi.bg/content/spravki/Pr-11.doc и с личната си карта,лично отиваш в НОИ
Много благодаря за ценното инфо!

# 323
Ламтурник,ами първо питай в работата защо не са подали образец 1 или защо нямаш майчинство за май
ако продължават да се моткат-жалба в НАП
Уф, надявах се, че няма да се стигне дотам.  Confused Иначе си погледнах здравните осигуровки, нямам пропуски, ама и не знам колко често се обновява страницата на НАП.  Rolling Eyes

# 324
  • Пловдив
Ламтурник,ами тогава любезно ги питай защо нямаш майчинство  Laughing
провери социалните,но става само с пик

# 325
Социалните осигуровки ги проверих, там кой знае защо ми дава справка само за 2009 година, като въведа 2010 ме изхвърля с надпис "грешна комбинация ЕГН и индетификационен код". За всяка година нов ли трябва да е ПИК-а?  newsm78
Ох, добре, мерси много Елфи! Ще мобилизирам цялата си любезност, ще си прехапя отровния език и следващата седмица ще звънна на счетоводителката.  Twisted Evil Peace Hug

# 326
 Дами, имам и аз едно питане. През месец май ми се наложи да изляза за две седмици в болнични. Личният издаде болничен лист за 7 дни, а за следващите 7- специалист. "Специалистът" обаче забрави, че вторичен болничен не се издава еднолочно, а чрез ЛКК и точно когато чаках вече парите, получих писмо от НОИ, че вторият болничен лист е неправомерен и се обжалва. Отивам аз с писмото при лекаря, той съответно при администрацията на болницата и след това ми обясни, че по служебен път ЛКК ще си изпрати мотивирано ршение относно моя болничен. В моето уведомително писмо ставаше въпрос за десетдневен срок, в който трябва да се изпрати решението ми. Та въпросът ми е как да проверя дали е изпратено това мотивирано решение и дали болничните листове вече са одобрени за изплащане. Има ли начин да се проверява до къде са стигнали нещата с обвжалвани болнични?

# 327
  • на североизток
Благодаря на всички, които ми отговориха!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Благодарности на juto, Elfita, viva 123, gargamela  bouquet  bouquet  bouquet
Аз исках да съм информирана как е положението със законите, пък оттук нататък всичко е Божа работа! Каквото трябва, това ще се случи!!!

Още веднъж БЛАГОДАРЯ на отзовалите се!!!

# 328
Дами, имам и аз едно питане. През месец май ми се наложи да изляза за две седмици в болнични. Личният издаде болничен лист за 7 дни, а за следващите 7- специалист. "Специалистът" обаче забрави, че вторичен болничен не се издава еднолочно, а чрез ЛКК и точно когато чаках вече парите, получих писмо от НОИ, че вторият болничен лист е неправомерен и се обжалва. Отивам аз с писмото при лекаря, той съответно при администрацията на болницата и след това ми обясни, че по служебен път ЛКК ще си изпрати мотивирано ршение относно моя болничен. В моето уведомително писмо ставаше въпрос за десетдневен срок, в който трябва да се изпрати решението ми. Та въпросът ми е как да проверя дали е изпратено това мотивирано решение и дали болничните листове вече са одобрени за изплащане. Има ли начин да се проверява до къде са стигнали нещата с обвжалвани болнични?
Можеш да провериш в НОИ дали ЛКК е потвърдила болничния и дали ще ти се изплати.

# 329
  • Пловдив
За всяка година нов ли трябва да е ПИК-а?  newsm78

не пика е един и същ за всички години
просто го въведи внимателно за 2010 г

Общи условия

Активация на акаунт