Майчинството счетоводно - 31

• 35 839
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Колко време отнема обработката им?

15 работни дни
но обикновено по-рано
кога са ти изтекли 410 те дни

Добре а за започващи до 410 дни колко се чака,направо вече не знам и не мога да им хвана края! newsm78

# 631
  • Пловдив
Добре а за започващи до 410 дни колко се чака,направо вече не знам и не мога да им хвана края! newsm78

пак 15 работни дни,но обикновено по-рано

кога ти изтече болничния от педиатъра

# 632

пак 15 работни дни,но обикновено по-рано

кога ти изтече болничния от педиатъра

На 12 юни!

# 633
  • Пловдив
sstambii ,на края на юли ще ти преведат парите за дните от юни
до 5 август ще получиш парите за целия юли и така до всяко 5 число докрая на 410 те дни обезщетение за бременност и раждане

# 634
Цитат на: sstambii link=topic=505004.msg15811123#msg15811123 date=1279826479
На 12 юни!
[/quote

на края на юли ще ти преведат парите за дните от юни
до 5 август ще получиш парите за целия юли и така до всяко 5 число докрая на 410 те дни обезщетение за бременност и раждане

bouquet

# 635
sstambii ,на края на юли ще ти преведат парите за дните от юни

Искам да попитам и тези пари ли ги превеждат само вторник и четвъртък!

# 636
  • Пловдив

да

# 637

да

Благодаря,безценна си! newsm20

# 638
  • София
Колко време отнема обработката им?

15 работни дни
но обикновено по-рано
кога са ти изтекли 410 те дни
Края на май...
Няма ли срокове, в които трябва да се занесат декларациите? Да не взема да си изгубя майчинството поради нечие нехайство.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 08:11 от Geraldine

# 639
  • Пловдив
Здравейте, може ли някой да каже колко горе-долу са общо удръжките от работодател и работник на 1600 лв. бруто.
И още нещо, колко приблизително ще е майчинството при 7 мес. на 380 лв. и 5 мес. на 1900 лв.? Благодаря   bouquet

за 1600 лв общо служ+раб вноските са 604.64 лева
при тези суми обезщетението ще е 800 лв грубо
Много благодаря още веднъж, Елфита!

# 640
  • Пловдив
Geraldine,ако 410 те дни ти изтичат през май,документите е трябвало да се представят през юни и вече да имаш плащане по тях
може изобщо да не са ги занесли,може да има проблем с тях
извади си пик код,за да проверянаш на сайта на НОИ
питай в работата дали са ги занесли,ако да,да ти дадат входящия номер
пиши мейл на НОИ дали с този входящ номер са твоите документи

# 641
  • София
Аз все още не съм си получила първото майчинство след 410-те дни. Трябваше на 1-ви юли. Оказа се, че счетоводителката още не е занесла документите... Каза, че до края на месеца ще ги занесе. Та се чудя... аз колко време ще чакам след като занесе документите. Колко време отнема обработката им?
Елфита, много благодаря за отговорите. Аз в предният си пост писах, че съм сигурна, че още не са занесени документите. Такава ни е фирмата... Обещаха да ги занесат до края на този месец. Чудя се дали има срокове, които счетоводителката не е спазила...

# 642
Аз все още не съм си получила първото майчинство след 410-те дни. Трябваше на 1-ви юли. Оказа се, че счетоводителката още не е занесла документите... Каза, че до края на месеца ще ги занесе. Та се чудя... аз колко време ще чакам след като занесе документите. Колко време отнема обработката им?
Елфита, много благодаря за отговорите. Аз в предният си пост писах, че съм сигурна, че още не са занесени документите. Такава ни е фирмата... Обещаха да ги занесат до края на този месец. Чудя се дали има срокове, които счетоводителката не е спазила...
Да, има такъв срок и той е до 2 дни след внасяне на осигуровки и подаване на декларация обр. 1 за съответния месец.

# 643
Имам следния проблем:
Бременна съм и имам 7-дневен болничен, написан на 7 юли и продължен с 30-дневен, считано от 14 юли. В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете и доколкото разбрах болничният прекъсва неплатения отпуск.
Проблемът е в това, че фирмата ни временно е без счетоводителка - старата уволнена, още няма нова. Според шефа няма на кого да предам този болничен. Въпросът ми е има ли срок, в който той трябва да бъде предаден и мога ли аз сама да си го представя в НОИ или трябва на всяка цена това да стане чрез фирмата?

Друг въпрос: имам уговорка с шефа през август да бъда назначена за един месец (45-дневният ми болничен преди раждане трябва да бъде издаден на 12 септември). Обаче ако все още няма счетоводител как да стане назначаването ми - моля ви за някакви идеи как да постъпя, мога ли да платя на някой, който да ми оформи документите за назначаването и да ги предам на работодателя или кое е най-адекватното поведение в случая?

# 644
Здравейте на всички,
току що разбрах че съм бременна и бих се радвала ако може някой да ми даде съвет.
До сега се рових из форума за да ми се изяснят някои неща но в главата ми е вече пълна каша.
Работя в частна фирма от 4 месеца в която ме осигуряват на 4 часа за да си спестят пари от осигуровки. Преди това бях без работа 8 месеца но общият ми трудов стаж е над 5 години така че както разбрах от форума имам право на платено майчинство 2 години по 240лв. на месец. Но мен ме интересува друго: понеже работя като барман в един бар и се налага да излезна в болнични, защото няма как да стоя на тоя пушек и да вдигам тежките каси с бира, та колко ще са ми болничните на месец  И понеже сега съм в началото на втория месец дали ще мога да бъда в болнични до края?- последно бях в болнични 2005г. за 3 седмици което предполагам не се смята.

Общи условия

Активация на акаунт