Поддръжка на басейни

• 213 968
  • 566
  •   1
Отговори
# 390
  • Mediterraneo
А аз си мислех, че само за мен миенето на басейна с надуваем ринг е мъчение  ooooh! Мия го без да изпускам ринга, първо с гъба и препарат (Доместос обикновено), а после го подпирам на простора изправен и плакна с маркуча. Въртя насам натам, мокря се, после се боря с басейна по ливадата, за да го сгъна и почти успявам да го навра в кашона  Crazy

И аз така правя. Само че не го качвам по простора, че ме е страх да не го сдупча някъде на нещо. С децата, с маркуча, пълня, търкам, вдигаме, празним, после пак друг участък, докато се измие. Задължително с Доместос или друг подобен препарат. И търкане с четка да не остане някъде мръсно, по ръбовете особено. После го навиваме добре, стягаме с едни колани, за да може да се прибере в кашона.

# 391
  • Добрич
Ние го мием, докато го източваме, едновременно. Водата държи дъното изпънато, стените също и само повдигаме пръстена и търкаме. Водата слиза надолу и ние изтъркваме надолу. После остава дъното, търкаме и него и избутваме мръсната вода към дупката за източване. Не знам дали ме разбрахте  newsm78, но по този начин не е никак трудно.

Аз го източвам с потапяща помпа и съпругът ми не дава да докосвам водата докато е включена помпата /за всеки случай, че съм му ценна  Mr. Green/

# 392
Здравейте, истина е, че си е голяма хамалогия...и ние след доста лутане стигнахме до следната схема за почистване - в пластмасовата "гъбка" винаги плуват две хлорни таблетки, всяка вечер при последното влизане го завихряме с тичане в посока на часовниковата стрелка и така на сутринта по-голямата мръсотия се събира в центъра. Тук идва "най-приятната" част - дъното на басейна изсмукваме много бавно с маркуч,  който оттича под нивото на дъното - за да не се налага да всмукваме, за да тръгне водата, пълним маркуча предварително с вода. Досадно е много, но пък кефът след това е голям Simple Smile При по-голямо замърсяване - на 4-5 дена сипваме течен коагулант преди да го завъртим. Дано имаме още някой ден подходящ за басейн този сезон...Някой знае ли някоя хитрост за затопляне на водата?

# 393
Момичета, днес  решихме да откриваме сесона.  Наредихме подложка, извадихме басейна, и го напълнихме. Току що обаче видях, че от него изтича водя на мн тънка струйка под налягане. Дупката е кат от топлийка. Басейна ми е интекс от тези с надуваем горен обръч. Пукнатото не е на обръча а долу по стената. И сега питането ми е следното:

Мога ли да избърша мястото и да залепя отвън или трябва да го изпразвам целия и да лепя отвътре?

# 394
  • Добрич
Можеш да залепиш отвън, но трябва да е сухо мястото.

Скрит текст:
Не мисля, че се лепи вътре.  Виждала съм само отвън, но и според мен няма логика да лепиш вътре.

# 395
  • Перник
И според мен може да се залепи отвън.

Аз пък се чудя какво да слагам във водата тази година, след като никъде не намирам Саво, а доколкото разбрах и не се внася в момента  newsm78 И нашият басейн е с надуваем ринг отгоре, без помпа.

# 396
Аз слагам Санифорт

Скрит текст:

Първоначалната доза ми беше 20 таблетки, сега слагаме по 1 на ден. но се чудя кога пак трябва да сложа ударно?

До сега винаги сме го празнили и пълнили на 10 дена, но ми се иска ако има начин да изкараме повече време понеже си е хамалогия.

# 397
  • София
беба28 , аз освен тези таблетки на Санифорт, които си показала за хлориране на водата, слагам и едни други пак на Санифорт срещу алги и те стоят в кутията за таблетки и се разтварят за около 3-4 дни. Без забележки съм за водата, а басейнът ни е голям.

Скрит текст:

# 398
  • Перник
Аз поразгледах из нета тези дни и се спрях на тези http://www.baseini.net/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D0% … i-09-%D0%BA%D0%B3
но ще трябва да взема и диспенсър.

# 399
  • Русе
Ние основно Санифорт прах ползваме, понякога таблетки, ако няма прах, също и за пх-то, с помпа сме. Цяло лято не сменяме водата.

# 400
здравейте  на всички!!! вчера и аз закупих басейн intex - 244х76 см с филтър помпа и таблетки на Санифорт 75 бр. Някой ползва ли ги?По колко таблетки слагате при първоначално пълнене и по колко след това?И най-важното вредни ли са за децата

# 401
Не мога да ви кажа какви таблетки ползваме, една огромна тип хокейна шайба стои закачена в едно вързопче на едно въженце на тентата над басейна, пускаме я във водата само нощем, и то така, че да не се допира до самия басейн.
За почистване имаме помпа, както и пригодено от повредена ракета за бадминтон кепче с плат - за обиране на плуващите отгоре насекоми и листенца. Децата много се забавляват, чистят с часове  Laughing Давам им и една голяма стара цедка, защото се бият за кепчето.

За затопляне купихме затоплящо килимче, защото басейнът е под тента, отгоре има голям лешник и е на сянка. тази година, живот и здраве, ще успеем да го инсталираме на слънце (липсва ни предварителна подготовка на терена)

Сменяме водата няколко пъти през лятото, активно басейнът се ползва месец и половина. Често махаме част от водата, поливаме доматите  Laughing, и допълваме с прясна вода.

# 402
  • Русе
Annabelle*, какво е това затоплящо килимче и има ли ефект?

# 403
Ние нямаме помпа. Баща ми предлага да ми направи /понеже ги разбира тези нещица/ но аз не мога да разбера каква е идеята, да не застоява водата ли? По колко часа на ден трябва да работи тази помпа?

# 404
Ние нямаме помпа. Баща ми предлага да ми направи /понеже ги разбира тези нещица/ но аз не мога да разбера каква е идеята, да не застоява водата ли? По колко часа на ден трябва да работи тази помпа?

ПОмпата трябва да е вързана към филтър и да прекарва водата през него.
Времето за което работи на ден зависи от температурата на водата - горе-долу 1/3 от градусите. Ако сега както е топло водата е на 30 градуса -времето за филтриране е минимум 10 часа на ден като на всеки 4 часа помпата трябва да се спира за да не прегрее и изгори.

Общи условия

Активация на акаунт