Най-страхотните мадами през СЕПТЕМВРИ стават мами!

• 23 663
  • 699
  •   1
Отговори
# 630
Ember има и то не малък Cry дано бързо да минава Praynig аз отивам да прилегна мъъъъничко Crazy
Леле, дано ти мине по-бързо наистина. Hug
Fata_morgana, аз ползвах само Тео бебе и съм много доволна. Peace
Jani4ka, много добра идея. Peace
Ние като почнахме да стягам къщата на село изровихме едно от тези старите бебешки легла (било е на мъжа ми), с мрежите от страни.Изплетох нова мрежа, боядисах го в жълто и лилаво, залепих стикери и си стана екстра.А понеже ни хареса и живеем вече повече от година и половина там, Вики си спи без проблеми на него и много си го харесва. Simple Smile
Ето на тази снимка се вижда:
http://ember.snimka.bg/other/razni.352403.19314627

# 631
  • София
Здравейте!
Аз вчера хич не бях добре с някакви болки високо горе на стомаха и повръщане това цял ден + температура! Днес съм по добре само се чувствам отпаднала но вчера имах чувството,че ще умра Rolling Eyes

# 632
Ember, супер! То си е като чисто ново.  Peace  Мъжа ми като оправи нашето легълце ще кача и аз снимки да го видите.

Димяни, важното е, че днес си по-добре!  Hug

# 633
Нали даже се препоръчва след всяко пране да се гладят дрешките. Не всеки го прави, но аз мисля поне първите 3 месеца да ги гладя.
Аз все още гладя абсолютно всички дрехи на Вики, ама то аз съм тежък случай. Crazy
Иначе мразя да гладя и наши дрехи гладя само ако е крайно наложително, но за детето - не мога.

# 634
 ♥Димяни ♥ , почивай си и дано да се оправиш скоро.
А по въпроса с гладенето на дрешките - една приятелка ги гладеше докъм две годинки... Знам ли и аз каква лудост ще ме хване...
Да ви се похваля - баба ни е наплела едни красотиии, но още не ги дава, рано било Simple Smile

# 635
Здравейте и от мен,

Jani4ka, не се притеснявай за болките, но все пак нещо трябва да се пие, ако са по-силни. Нека лекарят ти каже   Hug

Аз вече съм всеки ден с болки и даже не звъня на лекаря, защото знам какво ще ми каже, направо действам. Много съм щастлива, че поне дотук го докарах, все пак скоро влизам в 8-я месец, като знам, че ме почнаха болките от 5-я - добре е. Обаче определено почти нямам контракции, което също ме радва.

Относно гладенето - ще гладя всичко на бебчето в началото, но с 3 деца не мисля че ще имам възможността да направя тази традиция вечна.  Simple Smile

За 1 зъб на мен са ми взимали над 120 лева и то в Плевен, така че не се оплаквайте  Grinning Днес ми взеха само 25, оправихме един кариес. А по принцип Касата не ни осигурява нищо, освен една черна пломба, съмнявам се някой да иска да му я сложат, та без плащане просто няма как. Peace

# 636
Danielkka, наистина не е малко за един зъб, особено ако не е имало кой знае какво специално лечение.  Naughty Naughty Naughty
Danna_2010, Иначе за бременни пломбите са 2, ако не искаш черни, си доплащаш по 20лв. отгоре. аз не виждам нищо лошо поне да си спестя 40 лева. Ще си се възползвам и от малкото, което ми се полага докато мога.  Party  Party няма само те да ме изсмукват финансово.

# 637
  • София
Аз се завърнах - засега всичко е ОК, дори и хемоглобина съм си качила от 97 на 109 Wink Момичета, не подценявайте болките - нали аз в сряда бях с контракции, стисках зъби доста дълго, но накрая се реших и  звъннах на лекарката и тя ми даде напътствия по телефона и на другия ден бях първа писта при нея, но с уговорката, че ако продължават болките ще й се обадя и ще отпраша към Майчин дом....Както и да е... За гладенето - много мразя това физическо упражнение, но гладя всеки ден сутринта. Дрехите на мъника ги гладех, когато и докато можех, защото той беше едно много ревящо и неспящо бебе

# 638
LITA_ мен ме интересува как трябва да го изчисля при моя случай, при  изчисляването какво влиза вътре в сметката. Моя случай е малко по сложен. Миналата година до август работих при друг работодател, след това той ме съкрати и аз бях 2 месеца на борсата. Ноември почнах работа и ме осигуряваха на 280 лв-2 месеца, после 2 месеца на 335 и след това до днес на 700лв. Интересуваше ме как трябва да го изчисля при моя случай. И през времето когато съм била на борсата какво се смята, тъй като точно тези два месеца ще влезнат в сметката.
август -540 (обезщетение от работодателя)
септември-борса
октомври-борса
ноември- 280
декември-280
януари - 335
февруари-335
март -700
април-700
май-700
юни-700
юли-700
и от 10-15 август съм в болничен 45 дни

А болнични вземала ли си,докато си била на работа?Ако да се прибавят и те. Тези суми,които си написала,са брутните или нетните заплати.По-лесно се изчислява с нетните.Сумираш всички нетни,докато си на борсата вземаш минималната за страната, мисля че беше 240 лв.,и ги делиш на работните дни от миналия юли досега.Ще получиш пр.30  лв. на ден.И си смяташ пр. август 22дни х 30 лв.=660лв.

# 639
Зддравейте момичета.
Тия дни явно няма някоя без проблем.
Jani4ka , дано не е нещо сериозно, ако пак те пристегне направо звъни без да чакаш часа при лекарката. Peace
Tommelise, много неприятна случка с гърба ти, а минава ли ти от това, което си взе за мазане, или му трябва време? Много е сладка нощничката, аз даже бих се носила и в къщи с нея. Ама тук не съм виждала такива честно казано. Комплектът за изписване също е много сладурски (както и на другите момичета Peace)
Аз май ще си взема нещата за изписването поотделно, още повече като знам кви дивотии слагат в някои комплекти, после се чудиш кога и къде да ги използваш.
За прах за пране, аз до скоро използвах Тео бебе и съм много доволна. Най-вече ми харесваше ненатрапчивия, нежен аромат. И сега пак него ще използвам, даже има и течен.
Аз да се "похваля" - май имам цистит. Аз всяка година по това време си го карам, ама все си мислех, че тази ще пропусна. А и за жалост не знам сега какво да пия (обикновено знам, ама в този случай...), а моята АГ не си вдига телефона, ще бъда по настоятелна , че не се търпи.
Ember много е сладко легълцето, ние ще ползваме това от Део, така че поне тази покупка ще пропуснем.
Jani4ka, айде ще чакаме снимки и на вашето в най-скоро време.
Ние сме готови с ремонта, стана супер (и за мое учудване доста широко, въпреки очакванията ми). Само остана да купим корнизи и да закачим пердетата в детската стая и в спалнята. Само едно ме дразни, много мирише на боя и нови мебели и не е много приятно.  Sick
За зъбите е относително каква би могла да бъде цената. На мен за обикновен кариес, по ЗК ми взимат допълнително 8 лв за бяла пломба. Ама ако има умъртвяване, лечение и т.н няма как да е евтино все пак. На мъжа ми преди 3 месеца за тази процедура му взеха 120 лв ( при същия зъболекар). Даниелка ,не се притеснявай за болката, вероятно след няколко дни ще мине. При по-голям натиск върху зъба, често след слагането на пломбата още боли.

# 640
Привет тумбачета,

цял ден не смогвам да вляза да ви видя Hug нещо съм се разчистила, а и майка ми дойде с нейната прятелка на кафе у нас и дъра-бъра и деня си мина, а трябва още куп неща да свърша Shocked

Яничка радвам се, че днес си по-добре Hug, остави мъниците друг да ги разхожда, ти почивай повече Naughty Много е яко това с креватчето и аз си падам по неща със сънтиментална стойност, но моята мама нищо не пази, казва ми, че времената са били такива и всичко си е раздала на приятелки и познати.

RYBI браво на малкия мъж, хайде скоро да се гушкате в къщи, колко наддаде вече, близо ли сте до 2 кг.? на моята кума девойката я изписаха след 1 месец в кувиоз 2 кг. и ела да видиш сега каква е фурия, има енергия и бяс за 3 деца Mr. Green

мамчета, май това с болките все по-често ще ни притеснява и аз ако забравя Нутри Мага или реша да си почина от него и веднага се обаждат контракциите.

Хайде почивайте повече и само позитивни мисли в главите  Hug

# 641
  • у нас
мама на Део съвет, който за момента мога да ти дам е повече течности Peace иначе за медикаментозно.... със сигурност знам един препарат, който обаче е около 100 лв Confused говори с АГ,най вероятно ще те насочи към нефролог и може и АБ да ти изпишат, но най-малкото което трябва да направят е да ти пуснат изследване на урина Peace дано бързо минава че и без бременността си е ужасно ooooh!

аз мисля да заложа на Сано максима Heart Eyes по принцип го харесвам като прах, икономичен, пере отлично и ухае страхотно Peace

# 642
оххх, нали все бързам, та забравих да споделя.....

за прахта за пране има един много хубав за бебета на SANO ( Maxima) имат и омекотител ( продава се в големите бебешки магазини и в Пикадили го видях), също така има и един био препарат за бебета, без никакъв мирис е и също го има в Пикадили ( не мога да се сетя името, но щом се сетя ще пиша пак, за тези които предпочитат био продукти)

А за нощничката с щъркелчето за кърмене ( за мамите от София) аз си взех две от малкия ЦУМ на Пиротска има ги и на 1 и на 2 ет. ( 16-20 лв)

Heart Eyes

# 643
мама на Део съвет, който за момента мога да ти дам е повече течности Peace иначе за медикаментозно.... със сигурност знам един препарат, който обаче е около 100 лв Confused говори с АГ,най вероятно ще те насочи към нефролог и може и АБ да ти изпишат, но най-малкото което трябва да направят е да ти пуснат изследване на урина Peace дано бързо минава че и без бременността си е ужасно ooooh!
Tommelise, мерси за съвета. Преди малко успях да се свържа с нея. Предписа ми спазмалгон и но-шпа, и неоренал. А за по-ефективно лечение (разбирай с антибиотик Wink), утре ще пусна стерилна урина и ако има нещо по-сериозно - то тогава ще го почвам. И много течности, естествено. Peace

А за нощничката с щъркелчето за кърмене ( за мамите от София) аз си взех две от малкия ЦУМ на Пиротска има ги и на 1 и на 2 ет. ( 16-20 лв)
Мерси, бих могла да се разходя до там.А може и да проверя магазините за спално бельо при нас. newsm78

# 644
RYBI, само така да те радва твоето момченце  Hug

Как сте вие с ходенето, на мен много ми тежи и ме заболява кръста  Rolling Eyes Днес от работата до зъболекаря и обратно -  около километър общо, нищо не е, а накрая все едно маратон бях тичала.

Общи условия

Активация на акаунт