Най-страхотните мадами през СЕПТЕМВРИ стават мами!

• 23 663
  • 699
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Tommelise, аз също се смея - след 4 години брак, 7 години връзка, едно дете на 3 г. и още две бебета на път - ама съм и аз една Joy Но аз съм зодия Риби и съм си "лигаво" романтична, та затова Laughing

# 616
Здрастии от мен тумбички  Flutter
Аз да се оплача още от сега  Close Снощи много ми се беше стегнал корема и съм заспала едва около 3-3 и нещо.
Кто какпак на всичко и мъжа тези дни е в едно леко казано"дразнещо" настроение.Вместо моите хормони да бошуват май неговите не го слушат  Laughing Тази сътрин ми се  Sick и не съм станала от леглото още.
Пожелавам ви лек и прохладен ден, че от утре пак се затопля  ooooh!

# 617
RYBI, дано скоро съвсем да укрепне мъничката душичка. Като стане голям и силен, чакаме снимки.

И на мен започва да ми се  Sick от вчера още. Но се надявам да отмине.

А аз съм качила снимки на дрешките за изписването: http://september2010.snimka.bg/family/september2010.468998.all.6

# 618
Ух, едва ви изчетох! Simple Smile

RYBI, радвам се, че бебчо е добре!Дръж ни в течение. Peace
Jani4ka, почивай днес, дано всичко е наред.
Tommelise, бързо да ти минава, ама и оток ли има?

Ние си изкарахме чудесно на кръщенето, ще кача снимки по късно.И противно на очакванията ми добре ми понесе пътя, дори през седмицата имах повече контракции от колкото след дългия път. Peace

# 619
Люляк не е козирог аз съм. Той е стрелец. Ама аз не вярвам много на зодиите. Още не си говорим. Той гледа да не ме закача, за да не се ядосам още а аз не му говоря. То така скоро няма да се сдобрим , ама какво да направя. Докато не разбере за какво му се сърдя няма да отстъпя. Simple Smile

Иначе днес си чакам кошарката да дойде поръчах я в събота.
Интересува ме наясно ли сте как се изчислява майчинството? Нали приближава и почнах да се замислям.

# 620
talktoher,ама 90лв,са само за едно зъбче  Rolling Eyes

# 621
talktoher,ама 90лв,са само за едно зъбче  Rolling Eyes
Shocked Стига бе! Ходя на частно и никога не са ми взимали толкова за зъб! А моята работи с лазер...

# 622
  • у нас
Ember има и то не малък Cry дано бързо да минава Praynig аз отивам да прилегна мъъъъничко Crazy

# 623
Яничка почивай си и не се тревожи, само положителна енергия към бебко да има всичко ще е наред  Peace още малко остана

RYBI браво на малкия! все такива хубави новини да ни носиш Simple Smile

kipinik  относно майчинството.. когато дойде време  за 45 дневния болнични отиваш и си зимаш извлечение от работодателя какви заплати си получавала 12м назад (от месец юли 2009)
тези заплати като се сумират всичките  а после се раделят на броя работни дни( за цялата година) се получава една дневна ставка (примерно 30лв ) тази дневна ставка я умножаваш по работните дни в месеца и това ти е майчинството примерно 30лв x 22 работни дни = 660лв майчинство за месеца.
това е грубо казано то има една таблица мисля че я има в нета където попълваш данните и си се изчислява всичко това

Ох надявам се да не съм досадила  Blush Blush

# 624
  • София
Момичета, отивам за пореден път на преглед - нали в сряда бях със силни контракции и сега ме следят изкъсо. Стискайте палци

# 625
LITA_ , много полезна информация  Hug Мен хич ме няма в сметките и така и не разбрах колко болнични ми плащат и каква е разликата със заплатата ми  Embarassed Влизат ми едни пари по картата, харча си ги кротко и така Simple Smile
Имам един въпрос към мамите, които имат дечица - Какъв прах за пране ползвате, какво бихте препоръчали за малки бебенца? Сещам се само за Тео бебе, и един бебешки Персил - течен ( напоследък свикнах с течните).
beb4o_fb newsm10

# 626
Благодаря ви за окуражителните думи!   Hug  Аз излязох да разходя малчуганите и пак ме стегна корема. По-малко от вчера и слава богу без болки. Ще лежа и няма да мърдам. Поне майчето ми ще дойде при мен.  Heart Eyes

Иначе вчера бях до Вис Виталис и нищичко не ми хареса.  ooooh! Баща ми и мъжа ми вчера изровиха моето легълце, което се оказа страхотно и с малко шлайфане и лак ще стане като ново. Оказа се, че преди да бъде мое е било на баща ми и е правено по поръчка от масиф. Е как да не го изпозлвам него.  Heart Eyes Да не говорим, че наистина е 100 пъти по-хубаво от всичко, което съм виждала по магазините.

# 627
Fata_morgana аз още нямам деца но ползвам Тео бебе(праха) от доста време  Embarassed Не ми избеляват дрехите, лесно се изплаква и хавлиите стоят едни меки и пухкави а с другите прахове стават едни твърди какъвто и омекотител да им слагам. А на бебко нещата вече съм ги изпрала и в гардероба мирише на бебче  Heart Eyes
Jani4ka това с креватчето е страхотно-3 поколения ...леле много сантиментално  Rolling Eyes
Днес ще мързелувам и ще ви чета  Crazy

# 628
LITA_ мен ме интересува как трябва да го изчисля при моя случай, при  изчисляването какво влиза вътре в сметката. Моя случай е малко по сложен. Миналата година до август работих при друг работодател, след това той ме съкрати и аз бях 2 месеца на борсата. Ноември почнах работа и ме осигуряваха на 280 лв-2 месеца, после 2 месеца на 335 и след това до днес на 700лв. Интересуваше ме как трябва да го изчисля при моя случай. И през времето когато съм била на борсата какво се смята, тъй като точно тези два месеца ще влезнат в сметката.
август -540 (обезщетение от работодателя)
септември-борса
октомври-борса
ноември- 280
декември-280
януари - 335
февруари-335
март -700
април-700
май-700
юни-700
юли-700
и от 10-15 август съм в болничен 45 дни

# 629
vany666, да, аз много харесвам сантименталните неща. Като например това, че когато аз съм се родила баща ми е правил ремонт в нашия апартамент и когато са ни изписали с мама сме дошли в апартамента на баба ми и дядо ми, където аз сега живея и където ще доведа моето бебче.  Heart Eyes   Flutter  
А за дрешките, които си изпрала аз все си мисля, че докато родиш има близо 3 месеца и е хубаво към края пак да ги изпереш. Колкото и да е и в гардероба дрехите се прашат. Нали даже се препоръчва след всяко пране да се гладят дрешките. Не всеки го прави, но аз мисля поне първите 3 месеца да ги гладя.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 13:20 от Jani4ka

Общи условия

Активация на акаунт