Предимство за прием в "чистите" ясли?

• 2 670
  • 12
  •   1
Отговори
http://www.econ.bg/law86422/enactments/article152572/naredba_6_z … m_dv_br_103_2008g

Здравейте, въпросът ми е дали здравните работници/както е записано в горната наредба № 6/ ползват предимство при приемане в детските ясли/става въпрос за чистите/?
Както при учителите, в детските градини работят педагози и децата имат предимство, така и тук работят здравни работници и е логично децата им да имат предимство.

Питам, защото съм подала молба за ясла, но директорката каза, че нямаме шанс за приемане/тя на всички го казва/ и аз се разтърсих из наредбите и открих това.Но не знам дали на практика го има.Питам, за да знам когато отида при директорката да мога да се обоснова по-добре.Не ми се заяжда с нея, защото ако реши да не ни приеме, какъвто и номер да имаме няма да стане.
Ще съм благодарна ако има някоя мама ползвала предимството да сподели  bouquet

# 1
  • София
Ето я сега действащата наредба:
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135608240
За съжаление аз не виждам в нея предимствата, които имаше в старата. Но не съм я чела особено подробно.  Peace

# 2
Здравейте, пиша ви защото преди 1 седмица моето детенце тръгна на ясла.Не беше навършило 1г и 4 месеца.
Подадох документи още септември миналата година ,дадоха ми входящ номер с уговорката като навърши 1 годинка февруари да го доведа.Но в последствие размислих и реших , че е по добре да е от март или април.Обадих се февруари както се бяхме разбрали с директорката и я попитах дали може от април.Тя ми каза ,че варианта е или идваме сега или чак юни.И така останахме до юникато аз края на април минах да ми потвърди за юни и да ми даде списък с изследванията и нещата които да му приготвя.
Така ,че мисълта ми е - всичко е въпрос на договорка.
Доколкото чета в наредбата:точка 1 е по реда на подадените молби, а чак точка 7 е децата на майките здравни работници.
Не знам какво да те посъветвам?! Кандидатствай и в друга ясла...
Държиш ли точно на тази? Мисля си да не би да искат нещо? "Дарение "  #2gunfire ?
Гледай ако имаш отзиви от някоя мама там да запишеш детенцето , макър че е много индивидуално  newsm78
Аз го записах в тази по препоръка на приятелка и е групата с нейното момиченце.Но той вече 2ра седмица плаче и не свиква.А нейната девойка на третия ден си спеше вече там и хапваше с охота   chef
Това е моето мнение.
Успех!  bouquet

# 3
Да наистина тук нищо не пише newsm78

Изобщо няма никаква графа за предимства при приемане.
.А предимства има, нали има дечица със СОП, хр.болести, многодетни сем., майки отглеждащи сами децата си  и т.н. които винаги са си били с предимство.Сега не е отменено до колкото знам, но защо тук нищо не пише?

# 4
Писали сме заедно.... Grinning

Да, държа на тази ясла защото е до нас и ще е много "тъпо" да ходиме с кола до друга ясла, защото всички останали са на "кола" разтояние.
За дарение, да предложих, но и културно ми отказаха.

Синът ми също не можа да се адаптира в ясла и не съм го давала, но сега е момиче и е съвсем различно.На 2год се храни сама, без памперс е , сама си ходи до тоалетната, успява да си обуе обувките, мие си зъбите, а синът ми още го подсещам......изобщо съвсем различно.......но момчетата..... ooooh!

# 5
В нашата ясла си има Наредба на самата ясла, в която са посочени групите с предимства. Мен ме интересува промяната на Наредбата в тази й част:
(5) В яслите по ал. 2 и ал. 3 може да се приемат и деца на майки, които не работят, когато:
1. семейството е многодетно (с 3 или повече деца);

# 6
  • София
Миналата година нямахме предимство нито за близнаци, нито за многодетно семейство. Кандидатствахме наравно с другите, рано сутринта, първия работен ден от януари.

# 7
  • Sofia
А тези ''ДАРЕНИЯ'' в какво се изразяват... newsm78 и има ли някакъв таван или според ситуацията....

# 8
А тези ''ДАРЕНИЯ'' в какво се изразяват... newsm78 и има ли някакъв таван или според ситуацията....

Е, дарение значи ПАРИ естествено, някои го наричат испонсорство, рушвет, подкуп и т.н.но сега е модерно да се нарича дарение.Някак си звучи по-интелигентно Joy  макар, че не е смешно.

В яслата за която кандидатстваме им предложих дарение без да уточнявам сума, но явно много се пазят, защото ми отказаха.Преди години за 20лв една директорка взе синът ми/изобщо не знам легално или не/ в градината за лятото за 2мес, защото нашата затвори и нямах нищо наоколо близко, а пък било по райони........ама това беше преди време.Сега е някакъв кошмар!!!
А за сума newsm78 какво да ти кажа, но един татко от градинката са му отказали 10000лв newsm78 колко взимат не знам вече.За това търся да не би да имаме предимство , та поне с по-малко пари да минем Joy

# 9
10 000лв.!!!
Това е шега ! А колко би му струвала детегледачка newsm78

# 10
  • Sofia
май си поувеличила нулите.....1000 или 10000...направо е безумие такава сума.......

# 11
Момичета, грешка Mr. Green увеличила съм едната нула.Таткото е предложил хиляда лева, но са му отказали и това се чудихме дали не са малко newsm78

Но и десет хиляди пак си струва, защото ако направите сметка за гледачка- за 11месеца/един мес.ваканция за море и планина зимата/ по 600лв./средно/ са си 6600лв само за една година
.А до училище са още 4години!!!
И после нямало да има корупция.Ще има е още как!!!Ако държавата ни беше нормална, нямаше да има, но когато те притиснат до стената се бориш за оцеляване.

# 12
http://www.econ.bg/law86422/enactments/article152572/naredba_6_z … m_dv_br_103_2008g

Както при учителите, в детските градини работят педагози и децата имат предимство, така и тук работят здравни работници и е логично децата им да имат предимство.

кое му е логичното искам да запитам?!  Twisted Evil все едно децата на преподавателите във вуз да бъдат приемани с предимство, без изпит!

Общи условия

Активация на акаунт