Сърдечни аномалии

• 1 968
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте Embarassed,

За първи път пиша тук и малко се притеснявам, но се чувствам безкрайно тъжна и притеснена и имам нужда от помощ Embarassed Бременна съм в 20 г.с., като имам 2 спонтанни аборта зад гърба си. След втория направих доста изследвания (генетични, имунологични) и се установи, че съм хомозиготен носител на тромбофилия. Затова сега по време на бременността пия аспирин Протект и си бия Фраксипарин. Надявам се този път да стигна до щастливия край, тъй като вече съм и на доста години (34г.) и усещам, че с всеки път ми става по-трудно да приемам трудностите.... В случая ме притеснява следното. Бях на втора фетална морфология преди няколко дни при д-р Марков и се забелязаха три бели петънца в лявата камера на сърцичето на моето бебенце. Докторът каза, че засега всичко е наред, но имало възможност тези петънца да не се окажат добри и ме насочи към ехокардиография. Вече имам записан час при д-р Павлова от ІІІ-та градска болница, но дотогава има 10 дни и аз ще се побъркам от притеснения...За нищо друго не мога да мисля и непрекъснато плача, защото не мога да си представя да загубя пак бебенцето си..Някой имал ли е такъв проблем? Знаете ли как се развиват нещата? Възможно ли е тези петънца да изчезнат или да се окажат безобидни образувания? Какви са шансовете? Благодаря на всички предварително и стискам палци на всички, защото знам каква мъка изпитва всяка жена, която не е сред щастливците с безпроблемна бременност...

# 1
Виж какво ще ти кажа,първо д-р Марков  добре,че ти е казал това,за да се провери и изключи проблема.Имай в предвид,че такъв може и да няма или той да е минимален и физиологичен за част от бебетата.Затова и трябва да го види наистина специалист пренатален кардиолог.А ти не бързай да се вкарваш в някакви филми /лесно ми е да го кажа/ защото така само си вредиш на теб,а и бебчето така може да страда.Знам,че в момента хич не ти е лесно,но пък знаеш ли колко често лекарите хвърлят абсолютно излишно хората в паника.
Живият пример съм аз: По време на първата ми лапароскопия,по време на операцията съм получила тахикардия /ускорен сърдечен ритъм/ и д-ра след това ми каза,че това е притеснително и ме изпрати на кардиолог в МД.Тази кардиоложка ми изправи косите и от нейните думи всеки ден бях в прединфарктно състояние сигурно.Тя не ми постави диагноза,но изказа съмнение за WPW синдром,като явно си е мислила,че аз това не съм го и чувала.Да ама не,разрових се в лекциите си и го видях,за  този синдром пишеше,че може да доведе до внезапна сърдечна смърт.Представи си какво ми е било.Отидох и намерих кардиолога,който ми е бил и  преподавател също и му казах за това.Той ме изгледа и се засмя,попита ме за някои симптоми още в коридора,където го срещнах.Уговорих си час и отидох в кабинета му.Там ме прегледа с всички възможни техники и се закле,че съм абсолютно здрава,дори и пари не ми взе,а над 1час бях в кабинета му.
Излязох от там и вече дишах по друг начин!
Мъжа ми също го бяха наплашили излишно и той няколко месеца обикаляше болниците като луд и си скъси от притеснения живота,накрая пак се оказа,че всичко му е ок.

Затова те съветвам да не бързаш с изводите,а просто да обърнеш повече внимание.Ако и тази лекарка те наплаши,потърси и второ мнение!
Желая ти всичко това да излезе само един кошмар и да се увериш,че нищо сериозно няма! Hug

# 2
Права си. Знам, че не трябва предварително да правя изводи, защото може всичко да е наред Praynig Имах огромна нужда да го споделя, защото когато го държа в себе си, се побърквам. А и когато човек не знае за какво става дума, сякаш още повече се притеснява и си въобразява какво ли не..... Вярно е, че страхът е обзел сърцето ми и знам, че не трябва да позволявам това, защото е вредно - особено за бебока. Именно заради това още повече ти благодаря от сърце за вниманието и за окуражителните думи Hug Чувствам се значително по-добре, когато мога да споделя това с някого и когато някой се заинтересува от това какво изпитвам.... Силно се надявам, че при теб и цялото ти семейство всичко е наред  Hug

# 3
Здравейте,
Много се надявам при теб всичко да е наред и тези петънца да изчезнат.  За съжаление при мен не изчезнаха, но не бяха и петънца напротив- докторите казаха че такова голямо не са виждали до сега. Напълни цялата лява половина на сърцето. Наложи се да прекъсна бременността в 24 г.с.  Докторите казаха, че това се среща и при по късен етап изчезват дори, а в някои случей изобщо не пречат. Всичко зависи от размера на образованията. Показаха ми снимка на мъж с подобен проблем на 50 год., които цял живот е живял с това и не му е пречило. Чух че д-р Павлова е много добра, аз лично ходих при д-р Велковски. Много кураж и не се очайваи.

# 4
Бъркам с пръст в раната, но защо при описаните от теб обстоятелства бременността е била прекъсната? Пишеш, че в по-късен етап може да изчезнат, че понякога не пречи...тогава защо?

iky, стискам палци всичко с теб и бебето да е на ред.

# 5
При моето бебче образованието беше много голямо и беше напълнило сърчицето.  Д-те бяха категорични, че ако не почине бебето до 9 месец, ще почине в първите секунди след като се роди, казаха че няма никакъв шанс. Диагнозата беше радомиом / доброкачествено туморно образование/ ако е малко петънце няма проблем дори ми казаха, че оперативно се отстранява, но не и в моя случей защото д.ра каза, че ще трябва да отрежи повече от половината сърце, а и другото каза че при раждането ако изобщо се стигне до там няма да има време за реакция че много бързо ще се развият нещата. Затова се наложи да вземем това не по силно за нас решение.

# 6
Много съжалявам. От сърце и душа ти пожелавам скорошна, лека и безпроблемна бременност.

# 7
Много Благодаря и аз за това се моля Simple Smile

# 8
  • Fort Worth, TX
И аз ви желая същото.  bouquet

# 9
iky, по мои сметки прегледа трябва да е днес,
стискам палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Пиши какво ти е казала Доц. Павлова  Hug

# 10
И от мен успех. Дано всичко да е наред  Hug

# 11
iky май не е влизала от както е пуснала темата  newsm78.

# 12
 Praynig  дано всичко да е наред Hug
iky  при първа възможност се включи да кажеш как си и как се развиват нещата Peace
Всички ще се молим за теб миличка Hug

# 13
  • Бургас
Пожелавам ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт