Знаете ли, че?

• 56 452
  • 587
  •   1
Отговори
# 405
Виж какво казва уикипедия - Двудомно разположение означава, че върху едно растение се разполагат цветове само от единия пол, така, че растението може да бъде или мъжко, или женско (пример: върби, тополи, черници, коприва).

# 406
При канабиса също има мъжки и женски растения.

# 407
Shocked за първи път чувам за пол при дървета Shocked

И дърветата имат пол, разбира се. В моя квартал където живея например се срещат липи - и мъжки, и женски (мъжката се среща по-рядко). Различават се по цветовете. Мъжкият цвят е с по-големи тичинки, казват че от мъжката липа чаят не бил хубав... Аз обаче не вярвам, че от пола на липата зависи вкуса на чая, просто някои хора са свикнали да берат само женски цветове.
Това, че мъжките се срещат по-рядко, не може да означава, че не стават за чай.

# 408

ПП И аз от статистиката знам, че на всяка жена се пада мъж без нещо  Laughing

На моя снощи всичко си му беше на мястото!  Peace

# 409

Ощетила си някоя жена... hahaha

# 410

Ощетила си някоя жена... hahaha

Хех, цял ден мисля каква съм късметлийка - ти сега чувство на вина ще ми вмениш.  Embarassed

ПС Сори за спама в хубавата темичка, просто ми стана смешно, няма вече. Simple Smile

# 411
Днес приключиха с пробиването на най-дългия тунел с света.
Нарича се AlpTransit и е дълъг 57 км!
Намира се в Швейцария и, както показва и самото му име, минава под Алпите.

# 412
А нашия под Стара планина кога ли ще го започнат?...

# 413
При прасето оргазма бил 30 мин.....
Затова явно пове4ето се правим на прасета....

# 414
А нашия под Стара планина кога ли ще го започнат?...

абе те прав път от Стара загора до Карнобат немогат да направят ти..... hahaha

# 415
При прасето оргазма бил 30 мин.....
Затова явно пове4ето се правим на прасета....
Ами то 300 мл сперма, за колко минути.

# 416
Знаете ли, че в света на растенията е много интересно. Поредният пример, който доказва тези мои думи е, че доматите, картофите, пиперът, патладжанът (зеленчуци от моята градина), петунията, татулът са растения от едно семейство- картофови.

Знаете ли, че гъбите не са типичните растения. Имат общи белези и с животните. Ботаниката и биологията спорят за тези представители на един интересен свят.

# 417
  • София
Цитат
Знаете ли, че гъбите не са типичните растения. Имат общи белези и с животните. Ботаниката и биологията спорят за тези представители на един интересен свят.
Да, знаем, даже повече клонят към животните, защото нямат хлорофил, хранят се "наготово" и отделят пикочна киселина.

# 418
Знаем, понеже се учи в 6ти клас. Wink И това, че "ботаниката и биологията спорят за тези представители" е невярно, понеже гъбите са класифицирани в отделно царство, различно от царството на животните и от това на растенията, и не са обект на спорове.

# 419
Е, вие какво се хванахте за гъбите. Нали идеята на темата е да се  събират и споделят интересни факти. Това се сетих рано-рано сабахле.

И понеже от много време насам не бях сънувала, а и не помня сънищата си- знаете ли, че всички сънуваме, но 90% от нас забравят сънищата си. Не всеки сънува в цвят. Чрез сънищата се освобождават натрупаните психически напрежения, но човек сънува познати предмети, места, събития. Подсъзнанието ни "подхвърля"  идеи за сън, например на жадния "дава" вода. А знаете ли, че докато хърка, човек не  сънува (другият или другите до хъркащия съвсем не спят) Laughing

Общи условия

Активация на акаунт