Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 696
  • 347
  •   1
Отговори
# 225
Към silvia.
Съгласна съм с почти всичко, написано от теб. И именно заради всичко постигнато до сега трябва процедурите в СМГ да се подобрят и оптимизират, за да не се стига до гафове.

Зависи какво разбирате като гаф. Вашето предложение за подобрение на процедурата не премахва по никакъв начин възможността от промяна на резултатите, а само възможността от разкриване на такава промяна.

За да се изкоренят шуро-баджанашките и платените приемания, начинът е повече прозрачност.
А именно - задачите на всички приети да могат да бъдат преглеждани впоследствие, а не да се засекретяват.

# 226
Към silvia.
Съгласна съм с почти всичко, написано от теб. И именно заради всичко постигнато до сега трябва процедурите в СМГ да се подобрят и оптимизират, за да не се стига до гафове.

Зависи какво разбирате като гаф. Вашето предложение за подобрение на процедурата не премахва по никакъв начин възможността от промяна на резултатите, а само възможността от разкриване на такава промяна.
Моето предложение определя абсолютно ясно кой носи отговорността. Защото в момента никой не е отговорен.И гарантира да не се появяват излишни паники и настроения.
Иначе аз не схващам ползата да си пробуташ детето на място, което не му е по силите. Все пак това дори не е гимназия и не дава никакви гаранция за бъдещето на детето. Само ще го изтормози.

За да се изкоренят шуро-баджанашките и платените приемания, начинът е повече прозрачност.
А именно - задачите на всички приети да могат да бъдат преглеждани впоследствие, а не да се засекретяват.
Нямам нищо против. Но не знам изобщо да има училище, в което родител да има достъп до работите на чужди деца.

# 227
Всеки човек прави грешки. Не мога да разбера, защо веднага медиите решиха, че резултатите са подправени. В интернет има толкова много сраници,файлове и документи, които са с грешна информация, за това съм се научила да не вярвам толкова много на нещатата публикувани в Интернет. Тези родители, които са си направили труда да отдат лично до СМГ,за да видят списъците, са  прочели черно на бяло самата истината(тези листа са били подпечатани и подписани).
СМГ е трудно училище,в което ако не си добър по математика нямаш място там. А и как би се чувствало едно дете, което не е разбира толкова от този предмет...не на мястото си

# 228
  • София
Освен прозрачност трябва да има ясни на всички критерии за формиране на оценката на задачите за разписване. Трябва да се знае предварително решението на всяка подточка колко точки носи. Също така не може за решени, но не добре разписани задачи да се махат по усмотрение на проверителя точки. Според мен пълното описание на решението на задачата трябва да се бонифицира с 2 до 3 т. максимум на задача. Една майка беше писала, че са оценили само за 5 т. решението на задача, при получени верни отговори.  #Crazy

# 229
Освен прозрачност трябва да има ясни на всички критерии за формиране на оценката на задачите за разписване. Трябва да се знае предварително решението на всяка подточка колко точки носи. Също така не може за решени, но не добре разписани задачи да се махат по усмотрение на проверителя точки. Според мен пълното описание на решението на задачата трябва да се бонифицира с 2 до 3 т. максимум на задача. Една майка беше писала, че са оценили само за 5 т. решението на задача, при получени верни отговори.  #Crazy

Нещата далеч не са толкова субективни. На всички състезания, олимпиади и на другите изпити оценяването е подобно. Знае се за всяка стъпка в решението колко точки се дават. Въпросната мама беше споменала, че решението е на черновата. А и на родителите все им се струва, че има подценяване Wink

# 230
Да добре имало е манипулация. Това ли искате да чуете вие родителите? Да детото ви вашата звездичка е най-умното. Е уви това не е така. Не всички в този свят се опитват да ви прецакат. СМГ учи точно на това. Че все още са останали хора които искат да дадат нещо на този свят. После тези хора биват оплювани в национален ефир и после кой ще им се извини?

Искате детето ви да учи в елитно училище? Еми добре. Но защо после крещите срещу него? Да детето може да е гениално според вас, но това не ви дава право да казвате че другите деца са глупави, че не заслужават да са там. Добре викнахте БТВ да дойде и БНТ, но знаете ли какво ние сме СМГ. Ние никога няма да отстъпим, защото от 8 години лично аз съм ученик в това училище и мога да заложа всичко че ние никога няма да отстъпим. Това съм аз просто ученик. Просто прецедател на тази институция. Просто семегеец, който държи не на това дали ще дойдат от ТВ да ни снимат, а от това ние да застанем зад училището. Дори не искаме репортажи за това колко деца са вземи златни медали по международните състезания.

Ние неговите ученици, учители и родители. Толкова е просто. Не можете да ни сломите дори да викнете всички ТВ. Защо? Знаете отговора. Това е причината да искате да запишете детето си при нас. Защото знаете че можем и щом можем ще го направим.

Казвам всичко така както го мисля. Не искам нито помощ нито нищо. СМГ до сега се е оправяло само може и без вас.

# 231
  • София и там където не се пуши
martimarkov мило дете, гледай си уроците и не се бъркай във форум на възрастни. Нещо не си разбрал.

# 232
Еех, Марти Марков,

В постинга ти има жива мисъл, логика и страст. Ама, пусто да остане, ако имаше и правопис щеше наистина да си добра реклама за СМГ.
А ти пишеш като чатаджия. Като съберем този факт с матросовското ти себеотрицание се натрапва една идея - да не си ти компютърджията ученик, дето е качвал файла от флашката? Wink

# 233
Ние никога няма да отстъпим, защото от 8 години лично аз съм ученик в това училище и мога да заложа всичко че ние никога няма да отстъпим. Това съм аз просто ученик. Просто прецедател на тази институция. Просто семегеец, който държи не на това дали ще дойдат от ТВ да ни снимат, а от това ние да застанем зад училището. Дори не искаме репортажи за това колко деца са вземи златни медали по международните състезания.

Ние неговите ученици, учители и родители. Толкова е просто. Не можете да ни сломите дори да викнете всички ТВ. Защо? Знаете отговора. Това е причината да искате да запишете детето си при нас. Защото знаете че можем и щом можем ще го направим.

Казвам всичко така както го мисля. Не искам нито помощ нито нищо. СМГ до сега се е оправяло само може и без вас.

Миличък, не разбрах кой е Врагът? Срещу какво се бориш? Какви са тези "барикади"? Това все едно е писано през 40-те години на миналия век. "Аз", "ние" - мале, малеее!  ooooh!

ПП  (Не мога да не си го кажа) Ама много клиширано учиш по литература, миличък! Тази революционна лексика доста те е завладяла. Дори и преди 20 години не учихме по този начин. Вземи мерки!
Сори, за "лиричното" отклонение. Hug  

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 21:45 от 1

# 234
Драги martimarkov, разбирам емоциите които напират във вас - да застанете зад училището което сте избрали вие , а съответно и ние щом децата ни кандидатстват в него. Поклон от нас - за вас, вашите съученици и всички честни учители в СМГ. Но поставете се за момент на мястото на някое от ощетените деца ( подготовка, желание, лишаване от време за игри, емоция при изпити и очакване на резултати, приятни моменти при първия поглед на резултатите и последващо неразбираемо разочарование от това че резултатите от изпита не съответстват на класирането). Поставете се за момент, ако можете и на наше място - на родител - горчилка че нашето общество е допуснало подобни машинации да достигнат и до светая-светих - училището в лицето на не кое да е училище ,а именно СМГ с всички заслуги и награди, и така желано както от вас така и от нас. Нека все пак да има критерии и честност както за нашите деца, така и за вашите бъдещи деца.

# 235
1. Форум за възрастни звучи като форум за 18+. Човеко а ти ако знаеше само за компютри на 1/1000 колкото мене главата ти щеше да гръмне и не го казвам просто ей така а защото имам сертификатите на Microsoft, IBM, HP и Zend които да го докажат. И пак казвам САМО за компютри.
2. Неграмотността се дължи на новата фонетика на Windows 7 с променените места на буквите.
3. Това че не ви харесва че е като от 40-те години на миналият век е вече ваш проблем. Примерно Ромео и Жулиета да не би да не ви харесва. Не само че е класика но дори е и още по-старо.

# 236

3. Това че не ви харесва че е като от 40-те години на миналият век е вече ваш проблем. Примерно Ромео и Жулиета да не би да не ви харесва. Не само че е класика но дори е и още по-старо.

О, не, напротив! Харесва ми! Но много клиширано (вземи мерки с литературата)! Нищо ново!  Wink

Браво за сертификатите! Това повече ми харесва!

# 237
  • София и там където не се пуши
1. Форум за възрастни звучи като форум за 18+. Човеко а ти ако знаеше само за компютри на 1/1000 колкото мене главата ти щеше да гръмне и не го казвам просто ей така а защото имам сертификатите на Microsoft, IBM, HP и Zend които да го докажат. И пак казвам САМО за компютри.

Е добре де, имаш сертификат, а не можеш да си оправиш фонетичната  newsm78 .

# 238
2. Неграмотността се дължи на новата фонетика на Windows 7 с променените места на буквите.

Марти,

Един съвет от почитател на СМГ - спри да пишеш в този форум или поне в тази тема. Училището ти, учителите и съучениците ти губят от написаното от теб.

Що се отнася до "неграмотността", фонетиката на Windows 7 може да ти смени някоя друга буква, запетайките и структурата на изречението обаче се дефинират от теб, а там има много какво да се желае...

Иначе евала за сертификатите, добър старт са - казва ти го действащ програмист с доста голям опит.

# 239
Да имаше несъответствия и с резултатите, но никога не може да се говори за корупция в СМГ. Резултатите на самият изпит бяха в по няколко файла и при съединяването им се разместиха точките.
А сега вие се поставете на мястото на учителите. Цяла вечер са проверявали резултати е да му се не види забравили са да направят документа като хората. Ако си спомняте информацията беше качена не в 9:30, а по-късно. Всички искаха да ви я дадат за да видите класирането на децата. Можеше да бъде пусната след 5-6 дена. СМГ искаше да ви улесни. И е забравило да изтрие работните таблици. Е чудо голямо. Може да се преглътне. Нали?

А не идвате тука и да ми обяснявате че едва ли не нямало врагове. Защо не отидохте на място? Там са подпечатани и подписани резултатите. Защо направихте всичко това? Защо НИЕ трябваше да пострадаме? Ние виновни ли сме че е станало объркване с данните. Не е простият отговор.

Можеше да се попита първо защо не са изкарани, какви са били тези резултати. В сайтът на секция контакти е написан тел на Администратора. Не бе необходимо това. Но се случи. Вие не помислихте как биха се почувствали учениците нали? Интересувахте се само и единствено от вашите деца. Нормално е, но не е правилно.

И да пак казвам резултатите не са променяни и подправени.
Допустимият процент за грешка го има винаги.

Общи условия

Активация на акаунт