Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 689
  • 347
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря. Жалко. Толкова хубави неща прочетох за Симеонов, а се оказва, че само по коридорите ще се разминават с хлапето Simple Smile.

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 15:33 от Nara

# 211
Толкова хубави неща прочетох за Симеонов, а се оказва, че само по коридорите ще се разминават с хлапето Simple Smile.
Може да имате късмета да ви преподава в СМГ. Peace
Ако пък толкова държите да се "запознаете" в по-близък план с г-н Симеонов, той води курсове и в учебен център "Междучасие".

# 212
Благодаря. Жалко. Толкова хубави неща прочетох за Симеонов, а се оказва, че само по коридорите ще се разминават с хлапето Simple Smile.
Не се притеснявайте и другите преподаватели са добри и ако и на детето му се отдава математиката ще си е точно на мястото

# 213
Предлагам да направят допълнителна паралелка за децата, които в първоначалния списък имаха 30 и 31 точки и се класираха. По този начин ще им компенсират нанесените морални щети. #Crazy #Crazy

# 214
Предлагам да направят допълнителна паралелка за децата, които в първоначалния списък имаха 30 и 31 точки и се класираха. По този начин ще им компенсират нанесените морални щети. #Crazy #Crazy

Същевременно ще поддържат версията за техническа грешка, ще приемат и децата с подправените резултати.
Догодина пак ще променят резултатите, но без да се издават с публикуване на незавършените "работни" таблици и така.

# 215
Извинявам се на всички за вида на задачите, които пуснах в нета Embarassed. Не си направих труда да забеля драсканиците и отговорите - грешни или вярни. Но поне се постарах да ги пусна на всеки, който пожелае. Благодаря и на Carmela Biscuit, че ги е качила, аз не знам как.
Моето предложение към родителите, които ще ги дадат на децата - просто им кажете, че има грешни отговори, което ще ги провокира да търсят сами и да проверяват вече полученото. Поздравления на всички, които работиха упорито през годината и на приетите, разбира се. През цялала година този форум ми беше адски полезен, за да ме държи в течение и за курсове и за състезания.
Моите уважения към Na_Vesi_Pateto.  Hug Казаха ли ви допълнително кога се очаква да излезе официален документ от извършената проверка?

# 216
# 217
mst, моите уважения и към теб, че ни подкрепи и беше с нас.  bouquet
Не знам кога ще получа официален отговор, но съм сигурен, че няма да се бавят Wink

# 218

Дам, странно нещо сме българите и за това си носим последствията! Въпросния родител е недоволен от факта, че синът му е в списъка с манипулираните резултати без да има намеса. Аз му вярвам, но съм изумен от факта, че се агресира към нас (тук във форума) и към БНТ, че отрази случая, а не се ядоса на СМГ, които забъркаха кашата, на явната манипулация и възможна корупция, само защото по случайност, точно неговото дете не е било ощетено и явно от страх да не се промени статуквото, ако нещо стане. Чудесна гражданска съвест и нетърпимост към несправедливостите. Но странна избирателност, че сме толкова енергични, когато тази несправедливост (във вид на безпочвени обвинения, според него) засяга конкретно неговото дете, а останалите 20-30 - кучета ги яли. Ефектът от подобно явление (ако се докаже, разбира се) върху системата, училището и децата е без значение. Както и да е, всеки си знае, жалко, че подобна енергия може да бъде насочена в по-полезна посока.
НИЕ ПРОСТО ИЗВАДИХМЕ ДАННИТЕ НА СМГ, В КОИТО ИМА РАЗМИНАВАНИЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ, ВКЛ. И НА ВАШЕТО ДЕТЕ. НИКОЙ НЕ ОБВИНЯВА ВАС. КАЗАХ ГО ХИЯЛАДА ПЪТИ. ВАШИТЕ ДЕЦА СА ЗА ДА ЗАПЪЛНЯТ БРОЙКАТА ДО 112.
СЪРДЕТЕ СЕ НА СМГ , А НЕ НА НАС И МЕДИИТЕ!

Иначе за експеримента. Аз лично много си обичам ексела, той ми е много добър приятел и ще съм много любопитен от резултата на експеримента, ама не от резултата става или не става, ами как точно става? Laughing Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 18:22 от Na_Vesi_Pateto

# 219
Иначе за експеримента. Аз лично много си обичам ексела, той ми е много добър приятел и ще съм много любопитен от резултата на експеримента, ама не от резултата става или не става, ами как точно става? Laughing Laughing Laughing Laughing

Считайте, че проверката е приключила. Щом стигнаха дотам, вместо да проверят отново задачите, случаят е ясен - вече започнаха с операцията по замитането.
Ще се докаже, че е възможно да стане в ексел. Очаквайте да обявят утре, че е станала грешка.

# 220
Здравейте.
Аз съм бащата на едно от децата, нарочени за „парашутисти” в СМГ.
Пиша лично, не от името на когото и да било друг от т.нар. „черен списък”. Искам да споделя няколко неща.
Първо - моралната страна на въпроса.
Искам категорично да заявя, че по какъвто и да е начин не сме „мотивирали” никого, не сме очаквали ничия намеса и преференции при оценяването.
По време на пробните изпити имаше индикации за проблеми с организацията и провеждането им. На един от тях, например, теста започнал в 9:20 поради липса на бланки в 9:00, а квесторите изтеглили от ръцете на децата бланките в 10:00, при положение, че на предния пробен изпит, времето за тест беше 1ч30мин. Приехме това като изолиран случай, но в създалата се ситуация след официалния изпит, прозира същата липса на управленски и организаторски професионализъм.
А сега за добилата вече лоша слава организация/гаф/недоглеждане/бързане/ и пр. при преглеждането и изнасянето на резултатите. И ние и детето много се зарадвахме след изнасянето на резултатите около 21:45. Но след като разгледахме по-обстойно файла с двусмислените данни, бяхме попарени и не знаехме нито какво да мислим, нито какво да му кажем.
От създалите се обстоятелства и т.нар. „грешка”, бяхме ПРИНУДЕНИ да се чувстваме едва ли не КАТО „крадци” на мястото на някое друго дете. Затова ходих в понеделник да поискам да видя работата на детето ми, но както беше писано и по-нагоре във форума, отказаха ми под предлог, че работите на класираните не могат да бъдат разглеждани.
По-късно разбрахме, че е предизвикана проверка на РИО, но какъвто и да е резултатът от нея, не можем да си позволим имената  ни да продължат да бъдат спрягани като на „измамници”, „мутри” и пр. В крайна сметка няма да запишем детето в СМГ. Това означава, че със сигурност ще има едно свободно място.
Не смятам да съдя СМГ за дефакто нанесените морални щети  или когото и да е друг заради явното нарушение на Закона за Закрила на Детето и Закона за Защита на Личните Данни с публичния показ на имената на децата по медиите и в Интернет пространството от не оторизирани институции и лица. Нямам време и нерви да се занимавам с това в държава, където подобни правови традиции липсват.
За протокола, искам да отбележа, че детето ни е с изявен интерес и постигнати реални резултати в областта на математиката. Посещаваше пълните курсове в СМГ, на няколко от пробните изпити  беше „над чертата”.  Посещава и други специализирани школи, а много добре се представя и на математическите състезания . Поради това, изобщо не смятаме, че СМГ е последният ни и единствен шанс за нещо „добро”. Това беше просто една от възможностите. Платеното за курсове и изпити не е загубено, така или иначе то е инвестиция. Така че, за нищо не съжаляваме. Нали знаете, това, което не ни убива, ни прави по-силни.
Детето е напълно наясно с това, което става и хич не му беше леко.  От самото начало то знаеше това, което и ние възприемаме за смисъл на ситуацията: че според  първоначалните данни е прието, но поради възникналото очевидно объркване на файловете не е ясно какво ще стане и че се чакат окончателните резултати. След нелогичния за мен отказ да видя работата му, преценихме, че спокойствието ни е много по-важно и обяснихме на детето, че не можем да позволим и най-малкото съмнение за измама да петни името ни. Защото каквото и да заключи проверката, привкусът със сигурност щеше да остане горчив.
И така, след безтегловността от неделя до вторник, в която бяхме поставени всички ние, включително и детето ,  най-сетне си поехме дъх. То за първи път се усмихна  от неделя вечерта насам, след като вчера го записахме във вярното училище.
Не смятам да продължавам повече да дълбая в темата, за нас е изстрадана и приключена. Желая успех на всички останали!

# 221
Поздравления на всички, които помогнаха случая да види бял свят и да започнат проверките. Незнам какъв ще е резултата, но браво, че поне има някакво движение.
Напълно подкрепям  jim4o, че би било най-справедливо на всички деца с 30 и 31 точки да им се даде възможност да решат искат ли да бъдат ученици в СМГ. А какво ще решат - не се знае. Вече се чува доста деца да се отказват - детето на boniface е само едно то тях.

Успех, истината да излезе наяве, каквато и да е тя - и дай боже тези деца с 30 и 31 т., които чакат в неизвестност да имат късмет!

# 222
СМГ е едно от най-елитните училища в София. Знам това,защотото това е моето училище от 7 години... но ми омръзна медиите да говорят глупости....
Защо в България винаги искат да разрушат хубавите неща..в случая да сринат репутацията на едно прекрасно училища(бих го нарекла империя). Това училище е донесло толкова много успехи на държавата ни. Защо в медиите не се споменаха последните ни медали от Балканиадата в Румъния, на която сме на 2-ро място, а говорят за това,че са подправени точките на четвъртокласници. Защо в никой репортаж вчера не казаха истината, а именно, че освен завишени има и занишени резултати, което свидетелства, че всичко това се дължи на човешка грешка...защо родителите не отидоха да видят с очите си работите на децата им, а веднага се обърнаха към медиите, които скочиха без да проверят за какво става дума........ а и защо БТВ продължават да говорят за бившия ни директор Ненчев,който изгради това училище. Сигурно не знаете,че тези дарения,които той взимаше преди 4 години са напълно легални, това даже се доказа и в съда след като Ненчев спечели делото (+ това тези пари отиваха в училището,а не в джоба му..елате в СМГ и ще видите,че съм права).......истината е че тогава медиите сбъркаха,но извиниха ли се...НЕ.... Сега отново бъркат и манипулират обществото ама като истината излезе на яве ще се извинят ли...или ще стане както преди 4 години???

Скъпи родители ако имате възможност запишете вашето дете при нас. Гарантирам Ви, че то ще излезе със знания не само по математика,а и по всички други предмети..просто не слушаите медиите,които търсят единствено клуките

# 223
Не смятам да съдя СМГ за дефакто нанесените морални щети  или когото и да е друг заради явното нарушение на Закона за Закрила на Детето и Закона за Защита на Личните Данни с публичния показ на имената на децата по медиите и в Интернет пространството от не оторизирани институции и лица.

Бихте ли споменали кои членове от законите са нарушени?
Резултатите от изпитите са публични и поименни, също както и резултатите от пробните изпити.

# 224
Към silvia.

Мило дете,

Съгласна съм с почти всичко, написано от теб. И именно заради всичко постигнато до сега трябва процедурите в СМГ да се подобрят и оптимизират, за да не се стига до гафове.
Каква е тази идиотщина - някой си записал файл на флашка, дал я на друг, той объркал, па публикувал без всякакъв контрол Shocked При това се публикуват незаключени екселски файлове, с всички работни страници Shocked Това е пълна липса на свестни процедури. Редно е като се изработи класирането в окончателен вариант САМО страницата с резултатите да се конвертира в pdf файл, да се представи за одобрени на директора и още някой, двамата да се подпишат на всяка страница (и така да поемат отговорност от една страна, а от друга да дадат легитимност на документа) и едва след това копия от този оригинал да се залепят на входа на училището и да се публикуват в сайта. Процедурата в момента е абсолютно лаишка.

Общи условия

Активация на акаунт