Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 432
  • 347
  •   1
Отговори
# 300
До Dorothy,
"Силве, недейте така все пак е форум за родители. "
И за това не мога да си кажа мнението ли, не мога да си защита училището? Нали всеки има право на глас! Каква е тази дискриминация към по-младото поколение?!

"Правилно се пише - НЕ РАЗБИРАТ защото е ............"
Ок, сбъркала съм, но ти грешките ли ми гледаш или смисъла на това, което съм написала? ( Само да вмъкна,че знам правилото за отрицателната частица "не", която се пише отделно и от глаголи и от деепричастия.)

А и оставете Марти да си пише както иска. Сигурна съм, че ако поиска и се позамисли не би допуснал такива грешки.

# 301
http://bnt.bg/bg/news/view/31658/rezultati_ot_proverkata_v_smg

"Решението на инспектората е, че оценките на класираните деца са реални." Ето я причината с Марти да защитаваме СМГ, защото знаем каква е истината!

# 302
Поздравления за поканените да се запишат! Разбирам, че това ги удовлетворява, но имам въпрос- не е ли очевадно за всички, че разлика между чернова и белова от 18 точки е нереално. Разбирам да е пропуснато нещо да се препише за 1-2 точки от текстовите задачи, но тук говорим за разлика от 14 точки. А има разлики и в точките от теста.
И ако не се лъжа, една майка говореше, че на нейното дете не са й зачели точки от черновата, съжалявам, че не мога да цитирам име.

# 303
Отговор и за Силвето и за mary cherry,
Инспектората няма капацитета и ресурса да докажат категорично манипулацията и в тази връзка не могат да обявят друго решение, защото би било лесно атакуемо. НО...за това са дадени нещата за доразследване в прокуратурата, не подценявайте този факт. За мен е ясно, че не може на белова да има 2, а на чернова 9 точки. А и защо е необходимо резултата от беловата да се вкарва в екселска таблица, а после и резултата от черновата БЕЗ ПРОТОКОЛИ, вместо да се оцени белова - 2, по чренова  - 9, в протокола  - 9, в екселската таблица -  9 и това е. И още едно уточнение - за проямана в тестовите задачи на няколко деца - там белова и чернова няма, а бланка на химизирана хартия.
За мен резултатите от проверката към този момент са задоволителни, а тя продължава!
Абе тия деца от СМГ, много упорити, бре! Laughing Laughing Laughing

# 304
  • София и там където не се пуши
  Абе тия деца от СМГ, много упорити, бре! Laughing Laughing Laughing

Да дечковци.

А за забележката за провописа го направи синето ми - осмокласник. Много му е интересна намесата на учениците тук. Аз къде ще помня толкова граматика.

# 305
Да упорити сме. Все пак СМГ за нас е като 2ри дом, а класната ни ни е УНИКАЛЕН човек, по точно тя е 2-рата ни майка.
Обичаме си училището и не искаме да ни развалят репутацията!

# 306
Поздравления за успеха и за хубавия финал!   bouquet

maggypan, въпросното училище обикновено има випуски по 3-4-5 деца.  Wink

# 307
Na_Vesi_Patetо - голямо браво! "Тежката артилерия" си именно ти и такива като теб! Лошото е, че тези от репортажите са много и почти навсякъде. Така любезната и авторитетно говореща шефка на РИО и нейните хора скъсаха и тази година нервите на сума седмокласници и техните родители. Нещата ще се подобрят само ако повече хора действат като теб.

# 308
Поздравявам Ви, Na_Vesi_Pateto , за куража да започнете и да продължите. Иначе за потулване на резултата- то си беше ясно първоначално какво ще се случи. Не е нито "сефте", нито за последно, за жалост. Ясно е, че РИО няма да установи корените на злото и да ги изсече. Нито има власт затова, нито пък вероятно желание. Нужни са години постоянен целенасочен труд в тази насока. Но колкото повече ангажирани активно с проблемите хора , имащи желание да ги разровят и предприемащи действия в такава насока- толкова по- добре.
Ще се радвам пък аз да се промени системата за кандидатстване не само в СМГ, ще се радвам да се въведат контролни механизми, които ако не да преустановят, то поне да намалят до минимум възможностите за корупция. На първо място правилата за прием следва да са кристално ясни, включително и какво е мястото на черновата. За външното оценяване зададох въпрос в МОМН за нейната тежест и дори и месец по- късно отговор не получих, запитването ми бе в процес на обсъждане  Laughing. На един изпит имахме непренесен въпрос от черновата на беловата, което ни намали точките от 20 на 19 и никой така и не призна писаното в черновата, въпреки, че там си е черно на бяло отразено, та затова- стандартите следва да са абсолютно еднакви, предварително оповестени и с възможности да бъдат проверени от всеки по всяко време резултатите. Важи за всяка проверка на знания и умения.
Не случайно обърнах внимание на една идея от преди 5 години- за общи правила по приема след ІV клас, която, за жалост, не бе развита и реализирана.
Приветствам идеята "За запазване името на училището и като компенсация за преживените тревоги на деца и родители, които са си помислили, че са приети пък не са - децата им ще бъдат поканени да се запишат в училището.".
А урокът, който сте предали на сина, е безценен, по- добър от всички уроци по математика, на които е ходил и ще ходи. Успех и занапред!

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 07:52 от Judy

# 309
Ми аз като гледам с 30 точки включително от първия списък влизат. А тези класове по 32 деца  #Crazy . Нямаше ли някакъв норматив за прогимназия за около 25 ми се върти в главата. Не нарушават ли и това, защо не направят още една паралелка?

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 08:53 от Dorothy

# 310
Поздравления за Na_Vesi_Pateto и от мен. Успеха е не толкова за сега кандидатствалите деца (след всичко сега преживяно), колкото за следващите години, ако се вземат сериозни мерки от съответните институции. А сега кои деца ще бъдат поканени да се запишат? Вероятно децата изкарали 31 точки? А тези с 30 ? Вероятно пак ще има ощетени. Приемат над 20 деца с подправени резултати, а компенсират 12 или 16 ( не разбрах) от тези които при честни и нормални обстоятелства си попадаха в списъка на приетите. Много щедро!

# 311
Би трябвало всички над чертата 112 според мен. А те включват и тези с 30 точки.  newsm78

Би трябвало да си държат на думата.

# 312
"За запазване името на училището и като компенсация за преживените тревоги на деца и родители, които са си помислили, че са приети пък не са - децата им ще бъдат поканени да се запишат в училището"

Това се каза в репортажа. Всички деца с 30 и 31 т. 'си помислиха, че са приети". Децата с 30 точки бяха от 108 място, дори и да се добавят 3 деца от състезанието, тези с 30 т. започват от номер 111 - т.е. пак са от приетите.

Предполагам, че сметките по-нататък в репортажа са на журналистката. Още повече, че има разминавания - 12 деца, по 4 допълнителни в паралелка (т.е.16). Да не греша, но по мои сметки -  децата с 31 точки (махайки тези, на които им бяха завишили резултатите) са 13. Още 14 са тези с 30т. . Но със сигурност има повече от 10 деца отказали се, които се записаха в 107мо.

# 313
Все пак не сме чули още официалното становище (вкл. и извинение) на СМГто. Сигурно в понеделник ще излязат със свое изявление.

# 314
Ако бях дечко(конкретно аз) нямаше да имам покана от университет като Stanford да уча там Computer Science. А ти сама си прави изводите.

А и ако отделяше малко повече време на децата си вместо да го губиш по Интернет може би ще е по-добре. Хах интересно сега почнах да давам и Parental Advice-ове.

Не нарушават ли и това, защо не направят още една паралелка.
Последното е въпрос - трябва да има препинателен знак.

Общи условия

Активация на акаунт