Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 483
  • 347
  •   1
Отговори
# 120
Моля, mst да изпратите и на мен задачите от изпита  :    mima_genova@yahoo.com

# 121
Само при тези две задачи оценката е субективна, няма отговори, няма критерии. Това е моето обяснение. Някой може ли да ми пусне тези подробни решения, моля. Ние там сме се изложили. Благодаря!

Не знам дали гафът в СМГ е корупция или глупава издънка с публикуване на предварителен вариант, но не съм съгласна, че оценките в задачите с описване се изсмукват от пръстите. Такива задачи се дават и на олимпиади и си има съвсем ясно дефинирани "mile-stones"  и за всеки от тях се дава точка. Искайте да се разсекретят работите на децата с повишени оценки и истината ще изплува. Може пък първият път да не са били оценени правилно децата.

При всички случаи има гаф обаче. А и е срамота СМГ да има толкова скапан сайт. По скапания им сайт може да се съди, че го поддържа някой, дето хич не си дава зор, а това е обяснение за гафа.

# 122
Да, въпросът ми беше повече реторичен:-) Но аз съм от майките, които не могат да решават задачите на децата си, поне повечето. С математиката отдавна приключих. Мисля, че и те нямат особено математически наклонности, идеята ми с цялото кандидатстване беше по-скоро да са попаднат в конкурентна среда и да учат повече до 7 клас, пък след това - който каквото пожелае. Затова и съм много щастлива за 107-мо училище. Много съм доволна и, че ходиха на курсовете в СМГ - мисля, че много се разви логическото им мислене.
Но много се ядосах на явната манипулация на резултатите. Много е лесно да се случат такива неща в училища, където всичко е в ръцете на ръководството на училището и няма никакъв контрол отвън - като Горнобанския лицей и СМГ. При изпитите за 7 клас това не може да се случи, може би не толкова очевидно, де, защото всички се явяват на едно и също нещо и после избират училища.

Доколкото знам вече има подадени жалби тук и там и интерес от някои медии. Да видим какво ще стане.

# 123
При всички случаи ще има проблеми с оценяването. За един ден да се прегледат толкова писмени работи и то с подробни решения е трудно, колкото и квалифицирани да са преподавателите.

# 124
А защо толкова се бърза тогава? По- добре всичко да се изпипа,да се провери и тогава да се оповестяват резултати.

# 125
  • Sofia, Bulgaria
Ако някой се интересува от статистика на  резултатите от всички пробни изпити на всички деца през учебната година, да ми пише на лични

# 126
Грешката е явна, да видим как да се информират компетентните органи.

От СМГ отказват да има проблем, продължават да твърдят, че някой е хакнал информацията и сложените на врата данни са финални

# 127
ВНИМАНИЕ!
Току що ми се обадиха от "По света и у нас"
Утре, 22/06/2010 г, в 10.00 ч. се събираме пред СМГ за репортаж по случая.
Моля, който има възможност и желание да заповяда, за да сме повече хора и да звучим по-сериозно.
Ако е някаква техническа грешка -да ни се обясни точно и логично.
Междувременно, подали сме жалби в МОМН, РИО и Столична община(училището е общинско).
Версията за хакване, за да се подлъжат родителите хич не ми се връзва. В един файл е общия списък и класирането, така че няма кой да се подлъгва. Освен това на залепените листа в СМГ са ни объркани цветните кутийки(без да вляе на резултата), а в "хакнатия" файл с оцветени правилно според отговорите.
Ще очаквам утре родители, които милеят за справедливост, независимо дали децата са им приети или не.
Разчитам, че няма да се поддадем на импулса "мен какво ме засяга", "нама смисъл" и т.н.

# 128
Браво - всички трябва да отидем, дано повече хора да сме свободни.

Прецаканите пряко са повече от 20 - всички с 30 и 31 точки, но призоваваме всички останали да подкрепят излизането на истината на яве.

Браво, дано има резултат.

Други медии да поканим? Някои има ли контакти да се инициира нещо още тази вечер?

# 129
Аз ще се опитам да дойда, а и междувременно да запиша децата в 107-мо.
Веси, не е лошо да се разпечатат файловете и да се подчертаят децата, чиито резултати са завишени. Тази информация е важна за онагледяване, особено пред камера.

# 130
Току-що сканирах задачите, но не съм наясно как да ги споделя с желаещите.  Embarassed Затова давайте мейли, ще гледам да ги разпратя с оглед повече деца да "потренират", като им дойде времето и желанието за това.

Ако искаш, можеш да ми ги изпратиш, а аз ще ги кача на място, откъдето да могат да се теглят от желаещите.  bouquet

# 131
  • София
На 20.06.2010 в 21:24 на страницата на СМГ бяха пуснати два документа.
В единия пише цитирам-Яна Стефанова Теохарова .............................. 30точки.
В другия документ обаче пише цитирам-Яна Стефанова Теохарова .............................. 32точки.

Ако някой успее да ми го обясни ще съм му благодарен.

Тази просто с мед да я намажеш.
А този юнак
                                                               тест 1зад 2зад общо
99 Валентин  Симеонов Милошов.........14       9      9       32 /класиране/
     Валентин  Симеонов Милошов.........10       2      2       14 /резултати/
?!
Защо ли си мисля, че това е синът на у-тел по математика в СМГ!!!!

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 19:50 от bobystoi

# 132

Jim4o,
инфото за сина на г-жа Тодорова проверено ли е или е слух, догадка? Много е важно да знаем преди утре.
Предварително благодаря!

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 17:42 от vesi_pateto

# 133
  • София
Я и аз да се появя в собствена къщичка. bowuu
Jim4o,
инфото за сина на г-жа Тодорова проверено ли е или е слух, догадка? Много е важно да знаем преди утре.
Предварително благодаря!

Зная, че синът й се казва така и е на тези години.

# 134
До всички които пишат без да се замислят. Говоря за моят племенник, който положи много усилия за да учи в СМГ. И е в черният списък на popnroll. Но ако проверите внимателно, той се класира и в двата списъка. За това за сега учтиво моля да се махне от този списък!

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 19:28 от Dragon68

Общи условия

Активация на акаунт