Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 499
  • 347
  •   1
Отговори
# 150
Ето решенията на двете текстови задачи от изпита:

Задача 1:
3 точки  А) 7 деца имат отличен по двата предмета. Най-малко 19 деца трябва да излазат от стаята.
7 точки  Б) Боян има "Добър" по 4 предмета. Антон има "Отличен" по 8 предмета. Изучават 9 предмета.

Задача 2:
1 точка  А) 48 см.
2 точки Б) във втория плик - 50 кв. см.
3 точки В) 9 кв. см.
4 точки Г) Обиколка на единична фигура - 54 см.; AB = 56 см.; Обиколка на голяма фигура - 144 см.

Това са отговорите, залепени на вратата на СМГ.

Ще се видим в 107-мо. Ние междувременно сме даже доволни от това развитие  Simple Smile

# 151
Намеса няма, който не вярва си е негов проблем. Аз също не разбирам какво става и ще проверя непременно работата на племенника ми. По принцип работата се проверява от двама преподавате ли. Може би от там идва някакво разминаване. Но се ядосах от факта, че се споменават имената на децата и за това се регистрирах в този форум. Извинявам се отново ако съм бил груб към някой във форума!

Току що разбрах, че няма да Ви дадат да проверите работата му, защото е приет и тези работи не ги показват. "Найс, а".
Така че и Вие няма да разберете дали детето се е справило реално.

# 152
На Веси Патето, може би вашето дете не е било при правилния преподавател на курсове. Знам ли? Опитвам се да търся логични обяснения.

# 153
# 154
  • София
Къде могат да се видят задачите ?

# 155
Случайно влязох в тази тема.Искам да споделя на всички мами и миналата годи в СМГ имаше подобни истории.Разликата, е че всичко беше изпипано децата ни не бяха ощетени, но имаше 6-8 деца, както вече някой спомена на Ивайло Кортезов детето, на учителка по български внучката, на друга служителка детето, но резултатите на тези деца не бяха коригирани.Те бяха приети извън 112 места за прием.До тук добре, аз мисля, че няма нищо лошо за служителите на СМГ да има някакви привилегии, повярвайте ми моето дете ми каза, че тези деца не се чувстват добре, тези деца не могат да издържат на темпото и сина ми смята, че това е мъка за тези деца.Най-драстичното беше приземяването миналата година на сина на Йордан Цонев с резултат 17т., отворете файла от 20.06.2009г. и ще се убедите.Никой обаче не се опита да го  вреди от преподавателите, това е станало от по - високо място той започна учебната година в средата на декември 2009г.. Знам няма да ви успокоя, но има и други не по-малко стойностни училища 107,119,ПЧМГ,125/там вече има втора паралека, ако несе лъжа?/ вината си е в нас, щото се натискаме в СМГ , сега имам друго мнение по въпроса , а именно не СМГ на всяка цена, другите имат много по добра организация и добро ниво на обучение.Обърнете внимание на математическите състезания и не гледайте бройката естествено от СМГ като бройка са много, но на първите места има от всички изброени по горе.Това е до седми клас нивото на изброените и СМГ е едно и също.Така , че не съжалявайте, а се насочете към останалите добри училища.След 7 клас всичко е много различно и ако детето е математик няма начин да не влезе в СМГ.Мисля си , че в 7 клас е по-трудно да се получат подобни гафове.Дано ме разберете правилно! 

# 156
  Миналата година задачите са били кошмарно трудни. Резултатите - отчайващо ниски , поради непреодолимите задачи. Процентът на решилите изобщо нещо от описателните задачи - едноцифрено число. При такава ситуация , е почти невъзможно да се реализира сегашната схема. Моят син също е сред останалите извън борда. Страда много, макар че е приет с отлична оценка в много добро учиище с математика. Особено се учуди, когато разбра ,че негов съученик със същия резултат, после се е озовал сред класираните с 32 т. Сети се , че той е ходил на уроци при една госпожа , а две седмици преди изпита, са си разменяли задачи за упражнение и едната - кръговете на Ойлер- е поразително близка с дадената на изпита / убедих се и аз, уви едва сега, защото той се готвеше сам/ Какво още да кажа? Съжалявам , че детето ми трябваше да се сблъска с това на тази ранна възраст! Вече говорихме , ще говорим и за напред, но горчивината остава....

# 157
СМГ, струва ми се, е подходящо за деца с истински интерес към математиката. Има такива деца, те са склонни да го правят вместо да играят на компютър или да гледат телевизия. То си е и талант. За другите - тези, които са решавали, защото така са им внушили мама и тати или даже са ги карали насила - по-добре да не попадат там. Моите деца аз лично записах на курсовете, за да разбера имат ли интерес към математиката. Оказа се, че не особено, други неща са им далеч по-интересни. Не съжалявам нито за миг за тези курсове - задачите там развиват логическото мислене, което е полезно всекиму. Но не съжалявам нито за секунда и, че не ги приеха. Даже изпитах известно облекчение, защото си представям какво щеше да им е после, след като очевидно решаването не им носи това удоволствие, което би трябвало, и което вероятно изпитват някои от приетите деца.
Целта ми беше да ги преместя от кварталното училище, където са отличници с 15 минути учене на ден и да попаднат в по-конкурентна среда като цяло. Мисля, че е изпълнена със 107-мо училище, което засега ми е много симпатично. Разбира се, и там се решават много задачи... Но ако развиеш непоносимост към математиката (каквато аз развих от 8 клас, след като успях да вляза в езикова гимназия с висока оценка по математика) има и класове, които не са в математическито потоци.

# 158
  Миналата година задачите са били кошмарно трудни. Резултатите - отчайващо ниски , поради непреодолимите задачи. Процентът на решилите изобщо нещо от описателните задачи - едноцифрено число. При такава ситуация , е почти невъзможно да се реализира сегашната схема. Моят син също е сред останалите извън борда. Страда много, макар че е приет с отлична оценка в много добро учиище с математика. Особено се учуди, когато разбра ,че негов съученик със същия резултат, после се е озовал сред класираните с 32 т. Сети се , че той е ходил на уроци при една госпожа , а две седмици преди изпита, са си разменяли задачи за упражнение и едната - кръговете на Ойлер- е поразително близка с дадената на изпита / убедих се и аз, уви едва сега, защото той се готвеше сам/ Какво още да кажа? Съжалявам , че детето ми трябваше да се сблъска с това на тази ранна възраст! Вече говорихме , ще говорим и за напред, но горчивината остава....

Не се самонавивай за чак такива дълбоки конспирации. В 4 клас математическият апарат на децата е доста ограничен и сложнотиите в задачите се докарват много трудно, главно със засукани условия и логически задачи, но все пак възможните типове задачи са ограничен кръг и в курсовете на СМГ децата усвояват решаването на практически всички типове задачи. Сигурен съм, че която и да е група, при който и да е учител, е упражнявала не само кръгове на Ойлер, а и типове задачи като всички дадени на изпита. Просто от години се знае какво може да се падне и това се преподава.  Именно затова е много трудно и за най-надареното дете, ако не е посещавало тези курсове.

Що се отнася до трудността - не помня миналата година, но тази изглежда ОК. Никой няма максимален резултат от 45 точки, само едно дете май е решило втората задача - перфектно.

# 159

Понеже те засичам и в други теми, доста си информиран/а/ за човек, живеещ в Чирпан. Wink
Май Някой си се е регистрирал скоро във форума.

# 160

Понеже те засичам и в други теми, доста си информиран/а/ за човек, живеещ в Чирпан. Wink

Joy Joy Joy  Фран Джонсън   взе ми думите от клавиатурата   bouquet

# 161
  • София и там където не се пуши
 Знам няма да ви успокоя, но има и други не по-малко стойностни училища 107,119,ПЧМГ,125/там вече има втора паралека, ако несе лъжа?/  

Да допълня, 51-во прави тази година за пръв път математическа паралелка, 41 има от години.

Сигурно с информация ще се включат и други родители.

# 162
Здравейте
на всички влезли в СМГ честито, а на останалите успех след 7 клас.Всяко зло зо добро все пак.
Поздравления на всички майки, които се борят за справедливост
Успех.
Искам да помоля, ако някоя майка има задачите от прословутия приемен изпит да ми ги изпрати на kopoeva@mail.bg

# 163

Ми в една песен се пее "София, братче, център е на просветата". Не се пее за Чирпан, нали? Grinning За Чирпан се пее само "В Чирпан водата се не пие, мирише на гасена вар" Wink  Народната мъдрост не е нещо случайно и явно е, че който е заточен в дълбоката провинция, трябва да полага двойни и тройни усилия да бъде в час с новостите. Все пак бъдещето на детето ми е свързано я с чужбина, я със София, като в първия случай пак София ще е плацдарм за завоюване на света. И, слава богу, чрез интернет и малко пътувания и контакти (които са ми даденост по служебна линия) мога да поддържам добра осведоменст. Все пак всичко е въпрос на мотивация.
Поласкана съм обаче, за високата оценка, която ми даваш. И да, скоро съм регистрирана и то се вижда съвсем ясно. Какво искаш да кажеш, че някой се бил регистрирал скоро?
Пък за намека, че хората в Чирпан по презумпция са интелектуално осакатени, мога да те поканя на среща в съда Grinning

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 11:09 от Черна станция

# 164
Поласкан съм обаче, за високата оценка, която ми даваш. И да, скоро съм регистрирана и то се вижда съвсем ясно.
Дай първо да уточним мъж или жена си.
Поласкан или поласкана си?
Регистирана или регистриран?
Не, че има особено значение, но все пак е добре да се знае.

Какво искаш да кажеш, че някой се бил регистрирал скоро?
Нищо. Разсъждавах на "глас".
Напомняш ми на един потребител, който до скоро пишеше като гост и реших, че вече си се регистрирал/а/.

Общи условия

Активация на акаунт