Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 428
  • 347
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Последното е въпрос - трябва да има препинателен знак.

Да, и този препинателен знак се нарича въпросителен.  Laughing

# 316
Марти, вместо да се заяждаш с майките във форума, вземи оправи сайта на училището и публикувайте най- после официално становище.
Задача за отличниците от СМГ: Открийте грешката в условието на задачата, давана на приемен изпит в СМГ: "По-колко предмета Боян има четворки?"

# 317
Към martimarkov:
Ще има ли списък с преподавателите, които ще водят курсовете по математика в СМГ на сайта?

# 318
Марти Марков и Силве, разбрахме позицията Ви, радваме се че защитавате училището си и го обичате, но Вие явно не рабирате какъв основно е проблема.

Причината не е в обучението Ви, никой не оспорва шестиците и дипломите Ви – браво, това сега Ви е работата – да учите и изкарвате шестици. Причината е в липсата Ви на социален опит и среда, където да го придобиете. А този социален опит не се преподава в никой университет или гимназия, пък била тя и от най-добрите. Учи се от живота на принципа опит-грешка, много общуване с различни групи хора и изграждане на интуиция и усет за нещата. Родителите могат много да помогнат в придобиването на този социален опит. Това се опитват да направят сега и Na_Vesi_Patetо и останалите родители, които активно се ангажират с проблема.

И Марти, приеми моля един напълно добронамерен съвет – малко повече скромност винаги е от полза (както и малко повече внимание на начина на изразяване и правопис  Wink). Остави делата ти да говорят за теб, а за това определено има време. Ще се радваме да прочетем за теб, Силвето и постиженията Ви след 10-20 години на страниците на списание или вестник/сайт/ или кой знае какво ще има тогава.

Сърдечни поздрави и весела ваканция!  Simple Smile

# 319
Някой чул ли е нещо от СМГто днес? Някакво изявление по медии или на самата гимназия?! Мълчат!!! #2gunfire

# 320
Ни вест, ни кост! Confused
Ходих и до гимназията да проверя дали няма нещо изнесено някакво инфо. Единственото инфо е, че сркът за записване е удължен до 30.06.2010г. До канцелария не съм се обаждал или ходил, защото не смятам че е редно. Шефката на РИО обяви разни работи пред цяла БГ - топката е в СМГ.
Аз имам логично обяснение , може би изчакват да мине записването на сегашните 112 деца, за да се види окончателната бройка и дали някой не се е отказал. Тогава явно ще излезе информация и евентуални покани към засегнатите. Иначе аз разбрах, че педагогическия съвет в тази връзка е минал още в петък, дали се е стигнало до решение, обаче, не знам.
Ще изчакаме събитията.

# 321
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Към martimarkov:
Ще има ли списък с преподавателите, които ще водят курсовете по математика в СМГ на сайта?
И аз това се питам. Обикновено записването за курсовете започва на 01.07 и би трябвало да има някаква информация за това, както и преподавателите. А няма нищо  Thinking
Даже и телефони не видях на "Контакти" за да попитам.
Новият сайт към момента е... Sick

# 322
В "Контакти" има телефони, но не са много любезни. Записването щяло да започне на 01.07 в 9:00 часа. Списъкът с преподавателите щял да бъде залепен "там някъде... ще го видите."

Телефони:

02/9831219(секретар)

02/9839214(курсове)

0886621454(системен администратор - сайтът на СМГ)

e-mail: contact@smg-bg.info

ул. "Искър" No 61

София 1000

# 323
Списъкът с преподаватели, които ще водят подготвитените модули в СМГ е в книжарницата на гимназията.

Златилов няма да води трети клас.

Видях много приятен тандем, който ще води четвърти клас:
Шаркова- Томова Thinking

Повечето от модулите ще стартират на 25.09.2010

Успешно записване!
Весела ваканция на децата ви!

# 324

Видях много приятен тандем, който ще води четвърти клас:
Шаркова- Томова Thinking

Здравей Фран, тези учителки по математика ли преподават?

# 325
Фран, благодаря!   bouquet Опасна си!  Hug

Много полезно ще бъде, ако качат този списък и в сайта си.  Simple Smile Марти, Силве, хайде "ударете едно рамо" по въпроса.  Grinning

# 326
Отговор и за Силвето и за mary cherry,
Инспектората няма капацитета и ресурса да докажат категорично манипулацията и в тази връзка не могат да обявят друго решение, защото би било лесно атакуемо. НО...за това са дадени нещата за доразследване в прокуратурата, не подценявайте този факт. За мен е ясно, че не може на белова да има 2, а на чернова 9 точки. А и защо е необходимо резултата от беловата да се вкарва в екселска таблица, а после и резултата от черновата БЕЗ ПРОТОКОЛИ, вместо да се оцени белова - 2, по чренова  - 9, в протокола  - 9, в екселската таблица -  9 и това е. И още едно уточнение - за проямана в тестовите задачи на няколко деца - там белова и чернова няма, а бланка на химизирана хартия.
За мен резултатите от проверката към този момент са задоволителни, а тя продължава!
Абе тия деца от СМГ, много упорити, бре! Laughing Laughing Laughing

Такааа. Казвам се Ангел Игнатов, т.г. завърших СМГ в 12А клас

Доколкото ми е известни РИО е компетентната институция да решава проблеми като този с приема след четвърти клас в СМГ. Ако тази институция "няма капацитета и ресурса" да реши дадения проблем, коя за бога има този ресурс? Ако държавният орган за контрол на образованието не е меродавен за Вас, то кой е.
Иначе, факт - манипулиране на резултати няма. При проверката са открити някои нередности в органицацията, някои от които ми се струват съмнителни като обвинения. Според бТВ децата не били инструктирани как да попълват тестовете си. Това, мога категорично да заявя, не е вярно. Аз вярвам на учителите в СМГ!
Наистина, да видим какво ще се произнесе прокуратурата. Дотогава предлагам да не хулите повече СМГ.

П.П Към родителите на ощетените деца, които обвиняват СМГ в корупция и обясняват какви продажни хора има в СМГ:
Уважаеми родители,
Вие вероятно много сте искали детето ви да учи в СМГ. Но СМГ не е просто една сграда на ул. "Искър" 61. СМГ е и хората в тази сграда. Щом смятате, че СМГ е "мръсно" училище, защо искате да "омърсите" детето си с него. Не може да казвате "искам детето ми да учи в СМГ, ама не ми харесват нещата тук." Като не ви харесва - училища много Simple Smile

# 327
Драги Ангел,

стотици родители искат децата им да учат в СМГ, защото учениците на СМГ показват много добри резултати на всички кандидат-гимназиални и кандидат-студентски изпити. Затова и напливът към училището е толкова голям след 4 клас. Както и защото на практика в София има само още 2-3 училища, които приемат в една или две паралелки с изпити след 4 клас. Да попаднеш в училище с изпит след 4 клас по един или друг начин е гаранция, че ще има някаква конкурентна среда, защото децата са подбрани все пак по някакъв критерий. Обяснено по-грубо - децата там са от семейства, където държат на успехите на детето в училище. Защото има и семейства, за които това не е особено важно. Не ги виня, всеки има право да решава за себе си и децата си. Но в тази възраст средата до голяма степен определя отношението към нещата.
Тъй като СМГ е математическо училище, добре е да прави кандидатски изпити, с които да подбере наистина децата, които имат талант, интерес и желание да учат математика. Математиката не е за всеки - например за мен лично не е:-) Но тъй като няма ясни регламенти за изпитите след 4 клас (те доскоро и бяха незаконни даже), СМГ стои на входа, на изхода и на всичко между тях, са възможни и злоупотреби. Точно това направиха и тази година - аз съм една от майките, които видяха първия списък и всички списъци след това. По неизяснени причини група деца попаднаха в училището, без всъщност да са изкарали изпита, а и най-важното - резултатите им от пробните изпити също не предполагаха, че те са от 112-те най-добри кандидати.
За съжаление тази схема действа от много отдавна у нас - в 1-ва английска гимназия, която завърших в далечната 1990 г., винаги имаше една група деца, които се приемаха, защото родителите им имаха определени позиции в обществото. Сега не знам дали позицията в обществото или парите играят роля, но все още съществуват такива практики...
Хубаво е, че обичаш училището си. Схемите, за които говоря, не го правят по-лошо, мръсно или нещо подобно. Просто в цялата държава, където корупцията започва от кабинета на министър председателя и стига до контрольора в автобуса, е наивно да очакваме, че е невъзможна в едно училище. Глупавото е, че децата, които попадат там с връзки надали ще се чувстват добре и конкурентни сред тези, на които математиката наистина им е страст.

# 328
И аз към Ангел, в позицията на завършила СМГ отдавна.

Още тогава имаше парашутисти, но те разбираха че не са за там още в първите месеци след изпита. Аз поне като учех в СМГ, хич не беше лъжица за всяка уста. Така че за мен: губят най-много самите парашутисти, пък ако някой от тях успее да се справи.. значи наистина си е бил за СМГ Simple Smile

От друга страна щом има мотивация за корупция, по-добре да направят платено обучение, и без това СМГ не е цъфнало финансово.
Има родители, които биха плащали за обучение там.

# 329
Драги Ангеле,

Вече става досадно и малко озадачаващо да виждаме ученици от СМГ, които с патос защитават гимназията си, решавайки, че тук някой хули училището и обижда по този начин и преподаватели, и настоящи, бъдещи и бивши ученици. Не! Просто се породиха съмнения от разминаващи се резултати в протоколи. Това е. Там, където има лимитиран достъп /до средства, места, позиции/ има и предпоставка за различни по вид интервенции. Има и предпоставка за съмнения. Най-лесният начин да се докаже, че всичко е наред и няма скрито-покрито е да се извадят изпитните работи на светло, да се проверят от 1, 2 или 3 независими комисии, може и от РИО. И много важно – да се дава ясна и недвусмислена информация, да има прозрачност. Било то в медии или на сайта на училището, било то и с разлепени бележки на входната врата.

И Ангеле,
Влизането в СМГ не е самоцел. Поне за повечето родители не е. Повечето родители са наясно, че ако детето не издържи изпита, явно има поне 112 други по-добри от него. Но има и родители, които проектират собствени амбиции върху децата си. Можеш да ги видиш навсякъде, не само в СМГ, не само в България.

P.S. Много надменно звучи това „Като не Ви харесва – училища много”. Това действително е така, но от всички прочетени постове на ученици от СМГ досега, добивам усещането, че чувството за такт и правилна комуникация не се развива нито в училище, нито вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт