Вашите наблюдения за Панадол и Нурофен

• 49 106
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
Маги е вдигала веднъж 39,3. Панадол-а я смъкна до 38. Нурофен успя да се справи обаче.

# 91
  • Бургас
На моя син Нурофенът му действа по-добре, освен това уж бил и противовъзпалителен.

# 92
И аз давам Нурофен,не само за висока температура,но и за главоболие

# 93
  • Бургас
Преди няколко седмици се сблъскахме с първата повишена температура на бебето.
Поддържаше 38- 38,2 и нито Панадол помогна,нито Нурофен.
Хексалгина я свали , а после в спешното й биха инжекция, пак за сваляне на Т.
На другия ден давах само Нурофен и имаше ефект.

# 94
  • София
За 38-38,2 хексалгин, спешно и инжекции.... Shocked Shocked Shocked
че то за тази Т изобщо не се налага нищо да даваш, какво остава пък инжекции....освен ако не е имало и друг проблем...Thinking

# 95
  • Бургас
Тя вдигна 39,6 ( след половин ден поддържане на 38-38,2) и затова я заведохме на лекар,ама забравих да го напиша.  Embarassed Mr. Green

# 96
  • София
ее така е по-ясно...иначе звучи странно, така както е горе Peace Mr. Green

# 97
  • Mediterraneo
А каква инжекция за Т са й сложили? С голямата ми дъщеря сме лежали в болница с пневмония няколко пъти, поддържаше Т над 39.5, но за инжекция не съм чувала.

# 98
А каква инжекция за Т са й сложили? С голямата ми дъщеря сме лежали в болница с пневмония няколко пъти, поддържаше Т над 39.5, но за инжекция не съм чувала.

Не бих се учудила, ако е било течен аналгин.   Tired

# 99
  • Шумен
Последните 2-3 дни за първи път се сблъсках с Т при малките. Давах Панадол (само с това се бях запасила), но много бавно я свали при Михаела а на Валерия почти никаква разлика от 38.8 я направи 38.5 за 3 часа  Confused Купих Нурофен и само за 30 мин падна под 38.
Като споменахте за течен аналагин и аптекарката за това ми каза, което ми се видя странно при толкова малко дете да препоръчва  Thinking Помня преди години една лекарка на един лагер как се страхуваше да ми сложи такава инжекция а съм била на 14 някъде с доста висока Т.

# 100
  • София
е то и хексалгина, който много от нас дават си е течен аналгит....

# 101
За много висока температура при мен работи само свещичка.  Нурофена е също добър.

# 102
Постът на Angel Dust ме накара да се поразровя из листовките и на двете. 1 мл, 20 капки хексалгин и една таблетка аналгин съдържат еднакво количество активно вещество Rolling Eyes  Явно хексалгинът наистина е по-пречистен, каквото и да значи това.

Спомням си скоро на село седемгодишната ми щерка много я болеше глава. Аз избягвам лекарствата за щяло и нещяло, особено за 38 градусови температурки, но тогава не устисках и питах джипито по телефона какво да й дам, защото имахме само аналгин таблетки там. той каза само една четвъртинка! А Хексалгин е пила много повече....Явно си има значение

# 103
  • София
обаче пък на ампулите пише
Инжекционният разтвор трябва да се прилага под строг лекарски контрол и готовност за оказване на спешна помощ, поради риск от появата на анафилактичен шок при пациенти със свръхчувствителност към метамизол или пиразолонови производни.Възрастни и деца над 15 години Интрамускулно по 1-2 ml 2-3 пъти дневно. При първа възможност да се премине към перорално лечение....

явно има разлика кое как ...нищо че все е аналгин.... Confused

# 104
ааа, със сигурност. Перорално приетото вещество се среща първо със стомашния сок, а не отива в чист вид почти в сърцето, както при венозното и мускулното....така мисля поне.

Общи условия

Активация на акаунт