Пердета - 7

• 198 436
  • 843
  •   1
Отговори
# 255
Предполагам повечето биха го направили..
На мен даденият пример ми прилича на японска стена, но от ефирна материя.. newsm78

Ето ги моите щоро-завеси:
http://prikachi.com/images/540/2507540l.jpg
http://prikachi.com/images/541/2507541V.jpg

Имаш разкошен дом  Peace

Да използвам, че темата се измести малко към щорите  Embarassed Май сме се спрели на роло щори. Има ли вариант да се захващат НЕ за дограмата за да не се пробива. И да се отваря все пак.
Нашите роло щори са захванати по този начин за тавана

# 256
  • Точно където трябва
На тавана на стаята? А как се отваря прозорецът? Само при вдигната щора? Пък и отпред мисля да сме с тънко перде...някак си не го виждам.

# 257
Отваря се само при вдигнати щори. Ако се сложат плътно до стената, пред тях може да сложиш тънко перде.

# 258
И на мен много ми хареса домът ти.
Завесите от каква материя са?

# 259
Благодаря! Embarassed

Завесите са от тафта, а щорите са римски - лен с лъскаво  райе.

# 260
На тавана на стаята? А как се отваря прозорецът? Само при вдигната щора? Пък и отпред мисля да сме с тънко перде...някак си не го виждам.
Над прозореца са захванати, при нас прозорците не са до тавана, а са в нещо като ниши. Прозорецът се отваря само при вдигната щора, при спусната може да се отваря само вертикалния механизъм. Ето как стои с тънко перде, не се вижда много, но само тази снимка намерих Може би трябва да попиташ дали няма вариант кутията на роло щорите да се залепи по някакъв начин за самото крило на прозореца, след като не искаш да се дупчи дограмата.

# 261
На мен ми предлагаха подобно лепене, но пък какво печеля - дограмата пак щеше да пострада, особено ако реша да махна щорите един ден. А и малко се губи смисълът да се слага руло, ако ще е покрито с тънко перде според мен.

# 262
  • Точно където трябва
Благодаря, а повечки снимки няма ли да качиш? Нали знаеш, че те чакам. Simple Smile
На мен ми предлагаха подобно лепене, но пък какво печеля - дограмата пак щеше да пострада, особено ако реша да махна щорите един ден. А и малко се губи смисълът да се слага руло, ако ще е покрито с тънко перде според мен.
Разкажи повече, как точно ще пострада дограмата и защо смяташ, че се губи смисълът?

# 263
Тази снимка открих в албума с кухнята ми - други на самия прозорец нямам. Peace Предназначението на моите щори е вечер да не се гледаме със съседите - през деня стои вдигната. Без перде не ми харесва, а и това означава да стоя на голи прозорци или на спуснати щори. За мен тези щори са алтернатива на алуминиевите такива, които без перде също не бях особено красива гледка.

# 264
  • Точно където трябва
Да и аз не го виждам само по щори, някак неуютно ми е. Пък половинката иска заради слънцето. И за да не са алуминиеви, май нямаме др. вариант освен роло.

# 265
Ами представи си лепенето на дограмата, то става с някакво монтажно лепило, с голяма здравина все пак - за да не ти падне щората на главата, докато я спускаш, та ако решиш да махаш рулото един ден - отдолу какво ще остане на дограмата...следи, лющено, грозотия предполагам. Ако се дупчи дограмата при евентуално махане пък - ще останат малки дупчици. И в дмата случая ще има следи.
А защо да си губят смисъла...ами защото, както е видно и на снимката - зад пердето те почти не се виждат, вършат същата работа като обикновени и доста по-евтини щори. За мен красотата им е, когато се виждат - ето така например

От друга страна този вариант изисква доста минималистичен стил на стаята според мен. нещо, което трудно се постига, особено ако не ти е изцяло ново жилището.
Но ето тук видях едно доста приятно захващане

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 14:36 от viliko

# 266
  • Точно където трябва
Ох, това последното е добро. Ако се прави и в БГ значи това са моите щори. Благодаря!

# 267
  • София
Не разбирам каква е драмата с пробиването на дограмата. Нашите са монтирани на нея и за мен си е идеално - така стоят възможно най-плътно до прозореца и в големия пек пазят по-добре от слънцето. И не трябва да вдигаш щората, за да отвориш.

Ако те притеснява, че ако ги демонтираш, ще останат дупчици - нали отпред ще има тънко перде, няма да се виждат. В краен случай ще лепнеш по парче бяло тиксо и ще забравиш за тях.

Аз на залепени щори не бих имала вяра, постоянно ще се притеснявам при кое ли дърпане ще паднат.

# 268
  • Точно където трябва
Няма драма. Имаше изразено предпочитание.

# 269
  • София
Няма драма. Имаше изразено предпочитание.

Разбира се, всеки си има предпочитания.  Peace 
Но понеже и от други съм чувала, че не искат да им се дупчи дограмата, се чудех какво толкова пречи.

Общи условия

Активация на акаунт