Пердета - 7

• 198 322
  • 843
  •   1
Отговори
# 465
eropampero, направи опит с някаква дръжка от метла например, или пък със самия корниз и чаршаф. С конци през опеделено разстояние привързвай плата към корниза като се стремиш да постигнеш ефекта на "вълничките" от снимката. Там, където е привързан платът, ще ти са рингчетата за нанизване. После ще премериш колко рингчета и колко плат са нужни за 1 метър корниз, за да стане красиво надипляне, и ще сметнеш колко плат ти е нужен за целия прозорец. Малко пипкаво, ама тъкмо ще видиш как ще изглеждат  надиплените пердета. Успех, дано съм била полезна.

# 466
Привет момичета, тази снимка
ми даде яснота, че корниза ми ще е на стената а не на тавана. Купих вече плътни ленени пердета и въпроса ми е как ви се струва ако няма тънко перде, много тъпо ли ви звучи? Не ми е проблем да си харесам такова, но прозореца е съвсем близо до стената и ме притеснява това, че когато пердетата са дръпнати част от пердето ще скрива пак прозореца. Какво се прави в такъв случай?

И да ви споделя, че в икеа за такива пердета с ленти ("уши") се продават едни пластмасови джаджи, които се слагат на ушите, така че пердето да си се плъзга по нормален корниз, а не да се нанизва на тръбен  Peace

# 467
мн.ми харесват, след купуване на какви ли не цветове пердета, съм стигналадо извода че такива като твоите(прозрачни и почти бели)дават най-мн светлина. Това е мн. важно за мен, затова вървя към смяна в тази посока.Simple Smile

# 468
вилико, с какво ги залепи корнизите на тавана? иначе ще отнеме толкова време на един приятел,който и бетова е толкова натоварен...
може после като са залепени, някой ден някога,направо да ги пробие,както са залепени;)

# 469
вилико, с какво ги залепи корнизите на тавана? иначе ще отнеме толкова време на един приятел,който и бетова е толкова натоварен...
може после като са залепени, някой ден някога,направо да ги пробие,както са залепени;)

Залепихме ги с най-прост мо нтажен кит от 10тина лева и с пистолет, намацваш корниза, лепваш на тавана, притискаш малко и...готово. Но имахме само тънки пердета там, тоест ако слагаш и дебели и натоварването е по-голямо - да не те подведа. За тънките е идеално.  Peace
Върху гипсокартон не зная нищо как стои, никога не сме имали вкъщи. Но се замислям, че ако решиш да отлепяш после корниза- има опасност да ти прецака леко мазилката на тавана, ужасно здраво се захваща.

eropampero - такива халки ги правят на малко места, обикновено се продават готови пердета с този вид закачане. Трябва да провериш в по-големите магазини за пердета, дори не зная от къде се купуват тези метални кръгове, съжалявам, че не мога да ти помогна. Само ще ти кажа да не си правиш опити сама, този вид ушиване си има технология и там, където ги шият - ще те посъветват. В Дом Хармони5я напр. със сигурност ще ти ги ушият, но виж за це ните...малко са високи. Може просто да отидеш и поне да си зададеш въпросите на място, пък после - като имаш инфо - да си намериш по-евтино ушиване  Wink
А относно лена - много зависи. Ако няма да опъваш пердетата, а ще са само за декорация - не слагай много плат. Ако обаче ще ги опъваш - има два момента - едноцветни ако са - трябва богат набор, за мен поне двойна и половина ширина на прозореца, при теб значи към 8м плат. Ако пък са фигурални - наборът трябва да е минимален, за да може да се усети класотата на самата шарка.

Шанта - ако имаш хубава гледка и нямаш съседски прозорци и балкони на близо - как да звучи, идеално  Laughing От друга страна можеш да на правиш нещо по-интересно с едно напълно прозрачно тънко перде, без никакви набори и джувки, а просто опънато на прозореца и то до нивото на рамката му, тоест ъксо, а не дълго. Става доста приятно. Например/игнорирай цвят, съчетание и тн - говоря само като модел / http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656053

Или можеш да сложиш ей такова нещо за завършек

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 11:13 от viliko

# 470
  • София
Шанта - ако имаш хубава гледка и нямаш съседски прозорци и балкони на близо - как да звучи, идеално  Laughing От друга страна можеш да на правиш нещо по-интересно с едно напълно прозрачно тънко перде, без никакви набори и джувки, а просто опънато на прозореца и то до нивото на рамката му, тоест ъксо, а не дълго. Става доста приятно. Например/игнорирай цвят, съчетание и тн - говоря само като модел / http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656053

Или можеш да сложиш ей такова нещо за завършек

Предложението на Вилико е много хубаво, и защо да е тъпо да имаш само дебело перде . Аз замислям нещо подобно , но само с тънко перде  и си мисля, че ще седи доста хубаво  Peace

# 471
Да, само тънко или средно тънко  Laughing перде ми се струва ок. Но само плътно... то ще си проличи като го сложа, щом и вие ми давате зелена светлина Simple Smile. Иначе предложенията са хубави, но аз нищо не искам да слагам, най-малко щори. Искам СЛЪНЦЕ.

# 472
  • София
Дебелото перде каква роля ще играе, само за вечер или ....

# 473
Шанта - говорех за прост декор. Като навиеш щорите /които между впрочем могат и на рамката или над прозореца да се монтират, така щото съвсем да не отнемат светлина прибрани/ - светлината ти влиза, ама има и нещо интересно на прозорчетата...

На мен например такива перденца ужасно ми допадат и един ден като правя детска стая - ще се възползвам  Laughing

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 15:03 от viliko

# 474
Дебелото перде каква роля ще играе, само за вечер или ....
За вечер и главно декоративна Simple Smile. Защо дебело - защото вече го купих, а и мислех, че дебелото перде ще създава повече уют. То ще си проличи, благодаря за мненията. Единствено е неприятно, че прозореца е твърде близо до стената и няма място да се събира там пердето.
 Hug

# 475
След много лутане ето какво сътворих за нашата детска стая

# 476
Ти ли го ши? Може ли малко по-големи снимки, интересно моделче е  Laughing

# 477
Ето по-голяма снимка
ами аз и зълва ми ги шихме,но дизайна беше моя измислица  Laughing

# 478
Ето по-голяма снимка
ами аз и зълва ми ги шихме,но дизайна беше моя измислица  Laughing
предполагам, че панделката е само декорация, а лентата държи?Я разкажи малко повече.

# 479
Интересно е, определено. Въпреки, че аз лично не си падам по тая лъскавина, но моделчето е супер. Не зная защо, може би от насищане вече, но напоследък само ей такива измисленки и интересни неща ми хващат окото. Скоро бях харесала един модел - тънкото перде беше обшито с лента примерно 10-15см отгоре и отдолу с плата на дебелите завеси, които пък бяха прихванати с дебела панделка от плата на тънките - много свежо.

Общи условия

Активация на акаунт