Пердета - 7

• 198 325
  • 843
  •   1
Отговори
# 405
Зависи на първо място от твоето предпочитание.  Laughing
Аз харесвам повече релсите, дървените корнизи все пак трябва да се вържат с нещо подобно в стаята.
Ако купиш най-евтината релса бяла пластмасова - пердето се хлъзга като по масло. Обаче дървените корнизи са по-сложна работа -тъй като на тях ринговете са също дървени - на по-евтините модели - трудно се дърпат и закачат. Самото перде за закачане на рингове - е с особен шев като този например http://www.como.bg/carpet/hangings/gotova-zavesa-timber-7626.html - директно на корниза или нанизан на ринговете. Е, има и такъв вариант - но за мен си губи ефекта така http://www.genkovski.eu/img/content/slideshow_advices/pic_1.jpg

# 406
nenuTo,по добре си сложи двойна PVC релса.Завесите се движат много лесно и не стои лошо.При тръбните корнизи както казва viliko  завесите се движат трудна А ти  имаш плътна и тънка завеса което леко усложнява нещата откъм окачване и избор на корниз

# 407
  • Стара Загора
И аз бих те посъветвала за релса - наистина много по-лесно вървят пердетата. Свалянето и окачването също са много по-лесни - само нанизваш кукичките в канала на релсата и готово. Свеки има дървени корнизи - няма такава мъка като започне да ги пере. Аз съм с релси - от тези немските, отпред с пласмасово чело, не ги сменям за нищо Mr. Green
Иначе тръбните корнизи изглеждат наистина много красиво. Последно ми показваха в магазина едни такива пак метални, но не са с халки и кукички, а е направен канал в тръбата и си вървят пердетата с кукички - това ми се вижда добър вариант. Имаше даже едни, някакви гръцки, алуминиеви, обаче във всякакви цветове - хром, инокс, не бели, много красиви... И май не бяха много скъпи, в сравнение с обикновените метални.

# 408
Благодаря ви за отговорите   bouquet  Като начало  и аз бях тръгнала към дървените, но нещо не ми изглежда добре като на тях се сложат и перде и завеса. Сега като се замисля за спалнята определено ще е релса. Утре трябва да я избера, а когато махнем всички строителни материали ще мога и пердето да сложа и ще се  изфукам  bowuu

# 409
Аз си сложих такъв метален корниз с улей за кукичките. Много е удобен и много красив. Преди да го купя ме посъветваха да взема такъв, а не от тези с халките. Били много шумни, а и според мен са груби.

# 410
Аз имам от най-простите бели корнизи, по 3лв метъра. Откакто са сложени - 5 години почти - няма проблем, само в хола, където се дими и пуши - са леееко пожълтяли, но пък набора на пердетата ми е такъв, ще стига почти до тавана, тоест сантиметър над релсата и тя се закрива почти. Мъжът ми дори не вижда това, но аз си го виждам. Въпреки това, ако ще ги сменям, ще си сложа същите, евтини и невероятно удобни за дърпане. Предпочитам да дам повечко пари за пердето всъщност, отколкото за корниза.

# 411
  • Варна
Здравейте! Извинявам се, че нахълтвам, без да съм чела назад, но искам да попитам нещо набързо: прозорецът ни е на 4.5 см от тавана, дали има механизъм за щори, който да се монтира на тавана в този случай? Благодаря предварително!

# 412
Какви щори?

# 413
# 414
  • Варна
viliko, изобщо някакви щори. От двете страни на прозореца има по 4-5 см макс. и вертикални не стават. Японска стена май също.

# 415

Страхотни са!!!!И моята органза е подобна!!!И отвън не се вижда нищо!

# 416
asa,страхотни са Честито

# 417
  • Стара Загора
Здравейте! Извинявам се, че нахълтвам, без да съм чела назад, но искам да попитам нещо набързо: прозорецът ни е на 4.5 см от тавана, дали има механизъм за щори, който да се монтира на тавана в този случай? Благодаря предварително!

Пусни една снимка ако имаш възможност. Предполагам, че имаш предвид крилото на прозореца - то ли е на 4,5см от тавана Simple Smile Механизми има по-тесни, които да се монтират на тавана, но пак не съм абсолютно сигурна дали ще се вместят в 5см, а и дори прозореца да минава при отваряне под механизма, то плата ще пречи като се набере. Ролковите, които са от най-компактните идват на около 6-7см надолу  Thinking
Варианта за щора е май само да я монтираш на дограмата...
За перде мислила ли си да сложиш. При това разстояние спокойно ще си сложиш пвц релса на тавана и ще си решиш проблема Peace

Аса, много са хубави Simple Smile

# 418
  • Варна
Musito, ето снимка: http://media.snimka.bg/7451/021157994-big.jpg
Благодаря за отговора! Перде ще стане, но искам да пробвам с щора.

# 419
  • София
http://cvetno.com/images/stories/gallery/japan/japan_blinds_15.jpg

Малина М, ето корниз за японска стена. Всъщност зависи какъв вид щори искаш.

Общи условия

Активация на акаунт