Пердета - 7

• 198 337
  • 843
  •   1
Отговори
# 420
Musito, ето снимка: http://media.snimka.bg/7451/021157994-big.jpg
Благодаря за отговора! Перде ще стане, но искам да пробвам с щора.
Всякакъв механизъм може да се сложи при теб, има място.

# 421
  • Варна
Японската стена няма да има пространство за събиране в страни, винаги ще заема място, а за механизъм място сигурно има, но хор. щори няма къде да се съберат отгоре... Може би искам нещо невъзможно и накрая ще си пробия дограмата Simple Smile

# 422
Колко ти е широк прозореца? Парчетата на японската могат да са не повече от 40см, тоест ще загубиш не повече от 80см от двете страни в дръпнато положение. Хоризонтални или руло щори - защо да няма как да се съберат?

# 423
  • Germany
Здравейте! Извинявам се, че нахълтвам, без да съм чела назад, но искам да попитам нещо набързо: прозорецът ни е на 4.5 см от тавана, дали има механизъм за щори, който да се монтира на тавана в този случай? Благодаря предварително!
Права си, че няма да стане щора нито на тавана, нито на стената, много е малко разстоянието и няма да може да се отваря прозореца. Единственият вариант остава на дограмата, вътре между стъклодържачите или върху тях. Пробиването на стъклодържачите не нарушава цялостта на дограмата и по никакъв начин не нарушава целостта й Peace
Ако се спреш на такъв вариант удачен избор са плисе, хоризантали, роло, става и римска.
И за корниза внимавай - вариант е единствено на таван, без бленда отпред, защото тя е 5 см и отново няма да можеш да отваряш прозореца.

# 424
Колко голяма е релсата за японската стена?

Явно е, че от тук инфо достоверно няма да намериш - отиди в камакс - предлагат всички видове щори от изброените - на място ги има дори изложени - ще ти дадат точен отговор  Peace

# 425
  • София
Искам да споделя, че вчера ходих в магазина на Братя Миладинови и се надявах да си намеря пердета, но нищо не ме впечатли.
Може би, защото тръгнах с големи очаквания....
Между другото, магазина е доста голям. В него има дрехи втора употреба и нови, заедно с много топове платове.
Имаше много дамаски също и най различни платове.
Бяха по 50лв./кг и по 24лв./кг, ако не ме лъже паметта.
Може да се заинтересуват мамите, които шият.

# 426
  • Варна
Благодаря още веднъж за отговорите. Поне се уверих, че няма начин да стане на тавана Simple Smile

# 427
Благодаря още веднъж за отговорите. Поне се уверих, че няма начин да стане на тавана Simple Smile

Има, но явно не четеш.

# 428
  • Варна
viliko, може и да съм пропуснала нещо, но осен пердета или нещо вертикално не виждам как ще стане. С вертикалните варианти прозорецът няма да може да се отваря (или трудно), а хоризонтален вариант, при който всичко да се побере над прозореца в рамките на 4.5 см не намерих...

# 429
Прозоруцът ще се отваря точно толкова - колкото и ако имаш 2 метра разстояние отгоре  Laughing
Това са щорите, за да отвориш - вдигаш ги нагоре. Японската стена ще ти отнема не повече от 40см от едната страна, малко повече - отколкото ако имаш дръпнати плътни завеси. Хоризонталните щори - тип руло - се монтират и на самата дограма например. Та...всякакви щори можеш май. Въпросът е искаш ли щори и какви - уточни това  Laughing

# 430
  • Варна
Прозорецът е около метър широк, така че японските щори ще го закриват на поне 30 %, а и няма да може да се отваря на 90 градуса. Остават хоризонтални щори, монтирани на дограмата, на тавана няма да може - до този извод стигнах  Simple Smile Имах някакви идеи за много тънки щори, които да се навиват хоризонтално и да се поберат между тавана и дограмата, но няма такива, така че, ще са на дограмата

# 431
Руло щори провери - именно тънки има, фини, с минимален механизъм.
Римски щори можеш спокойно да сложиш на прозореца.
Всякакви хоризонтални или вертикални.
Всъщност кои не можеш да сложиш, освен явно японските, но не заради невъзможност, а защото не искаш?  Thinking

Както и да е, ти си знаеш. Моят съвет продължава да бъде - отиди в магазин за щори и си провери от специалисти.

# 432
  • Варна
Ходих, не само в един. Общо взето, тук има повече идеи, отколкото в магазина ми дадоха Simple Smile В магазините имат няколко инсталирани конструкции (видях и руло-щори) и нито една не пасва за таван на 4.5 см, затова - хоризонтални на дограмата, пък ще видим. Благодаря ви още веднъж!

# 433
не мога да не се похваля точно тук.... взех си пердета за едната стая Shocked Joy Blush това около 6м след като живея тук, стоях си без епрдета, то щото и никой не ми гледа в стаята де Laughing супер съм хепи, лилави, от джъмбо,за 40лв всички Sunglasses  сега ми остава да си купя релси обикновени и ще ги защипя с щипки, те иначе са си за тръбно. релси нали от бриколаж бяхте посъветвали, има бели нали, и не са скъпи newsm78
чудя се за единичния ми прозорец и за вратата към терасата ми са широки по 90см, а пердето ще е 145см, дали ще се нагърчи прекалено newsm78 аз мисля през повечето време да са вързани в средата и да падат така Heart Eyes та сега се чудя да ги свивам ли да са 90см точно или да ги оставя newsm78 ако ги оставя, само скъсяване ми трябва и релси и съм готова Peace

# 434
145 перде на 90см прозорец - е малко според мен, но зависи от плата и шарката. В никакъв случай не ги свивай.
Аз си купувам корнизите белите, с двойна релса за под 3лв метъра от един квартален магазин и дори последния път ги залепих за тавана, нямаше с какво да дупча - ми не са паднали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт