Пердета - 7

• 198 404
  • 843
  •   1
Отговори
# 630
Ето ме. Благодаря ви много за включването. Много сте ми полезни.
За корнизите, мисля че ще има достатъчно място. Аз пердетата искам да ги сложа за акцент и без да ги дърпам в страни. Затова много ми хареса първата снимка, която показа Вилико, точно нещо такова ще търся. Не оранжеви обаче, няма да стои добре, а и другата ми стая е в оранжево и ми се иска нещо по-различно.
Поне тук ще ми трябва малко плат за пердета. Ще ги сложа, пък ако не ми харесат, ще търся други.  Mr. Green Кофтито е, че вече съм се спряла на килим по поръчка, още не съм го поръчала, но ще има точно цвят като тъмно пепел от рози, светло бежаво и тъмно кафяво като долните шкафове. Не смея да го поръчам докато не ми се изясни идеята около пердетата, че си е доста скъп. ooooh!

# 631
... Какво точно искаш ти всъщност - как да бъде ушито - с или без подплата, с или без набор и тн, с или без шевове, които да образуват фигурки и тн - покажи нещо такова като снимка и си я принтни - за да я занесеш на шивача. Този, който шие пердетата - не иска ли и това да ти свърши? На мен ми ги уши един човек. Пък и спомени в кой район ти е удобно, все някоя от нас ще ти препоръча.  Laughing

Искам най-обикновено с много тънко подплата, без набор, отгоре с шевове.
Жената, която ще ми ушие пердетата, има много ангажименти и не поиска да направи и две шалтета.
Районът ми е без значение. Живеем в центъра.
Благодаря предварително.   bouquet

# 632
момичета, пластмасовите корнизи здрави ли са?Освен пердето дали ще издържи ежедневни дърпания от децата?

# 633
  • Luxemburg
Aз съм с пластмасови корнизи, но тези които се монтират на тавана и нямат мърдане, той се закрепя на няколко места, не само в двата края и средата. Но пластмасата събира повече прах, но този вид като моите няма от друг материал.
Mimes дай координати на фирмата от която ще си поръчваш килима. Аз също обмислям да е по поръчка, и преди години бях на експото в НДК (Стройко) и бях взела координатите на 2 фирми които правиха чудесни килими по поръчка и сега не мога да им намеря визитките.
А понеже виждам че доста от снимките които качвате са от тук http://vessyc.snimka.bg/?album;aid=35984;pid=655659 можете да ги разгледате и съберете идеи.

# 634
Aз съм с пластмасови корнизи, но тези които се монтират на тавана и нямат мърдане, той се закрепя на няколко места, не само в двата края и средата. Но пластмасата събира повече прах, но този вид като моите няма от друг материал.
Mimes дай координати на фирмата от която ще си поръчваш килима. Аз също обмислям да е по поръчка, и преди години бях на експото в НДК (Стройко) и бях взела координатите на 2 фирми които правиха чудесни килими по поръчка и сега не мога да им намеря визитките.
А понеже виждам че доста от снимките които качвате са от тук http://vessyc.snimka.bg/?album;aid=35984;pid=655659 можете да ги разгледате и съберете идеи.
Eто от тук мисля да си поръчам килима:
http://www.deninicarpets.com/index.php?ch=4&l=1
Хората ми изпратиха мостра, цветове, пуснаха ми изображение на килима с моите цветове. Много съм доволна от тях. Изчаквам обаче с поръчката само по финансови причини, а и защото кухнята още не е готова, и не е за килим за сега. Но май първо ще сложа пердетата и тогава ще реша за килима, а не обратното. newsm78

# 635
  • София
  Кухнята ми е почти готово, само че не мога изобщо да измисля какво да сложа на прозореца. Ще съм много благодарна, ако се включите със съвет. Ето така изглежда кухненският бокс. До него е трапезарията в общо помещение, където също има прозорци и ми се иска да е нещо близко.
  http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.21825385
  http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.20785029

# 636
момичета, пластмасовите корнизи здрави ли са?Освен пердето дали ще издържи ежедневни дърпания от децата?

Захващат се с дюбели в тавана, слагат се на разстояние през метър, че може и по-малко дори, става точно толкова здраво - като всички други.

Aila - стените са розови, нали - тогава повтори цвета, но една идея по-наситен - пепел от рози напр. или бяло с шарка в розово или пепел от рози.

# 637
  • София
  Хм на снимката вечерта със светкавица определено изглеждат към розово, но всъщност са по скоро прасковено, на втората снимка е по-точен цветът. А перденцето на прозореца в кухнята, докъде трябва да стига? Трябва ли да покрива перваза или да е над него?

# 638
Сантиметър над перваза.

# 639
При положение че стените розовеят,а мебелите в кухнята жълтеят/поне така се вижда от снимката/ ще е доста рисковано да се повтаря някой от цветовете,макар и в по-наситен вариант.Аз бих сложила или съвсем друг цвят-зелено например или екрю.Или екрю с някакви хоризонтални раета.Рае защото визуално ще разшири тясната стена. А какъв цвят са мебелите в другото помещение?

# 640
  • София
W е права, рисковано е да се повтаря цвета на стената. Специално за кухнята бих заложила на снежно бяло с черно - големи точки, линии зиг-заг или вълнообразни и т.н.

# 641
  • София
При положение че стените розовеят,а мебелите в кухнята жълтеят/поне така се вижда от снимката/ ще е доста рисковано да се повтаря някой от цветовете,макар и в по-наситен вариант.Аз бих сложила или съвсем друг цвят-зелено например или екрю.Или екрю с някакви хоризонтални раета.Рае защото визуално ще разшири тясната стена. А какъв цвят са мебелите в другото помещение?
  Никакви  Simple Smile Така че засега имам свобода в избора, предстои да реша и там и да купуваме, но кухнята ми излеза сериозна сума и ще е след месец два останалата част. Вариант екрю ми допада. Евентуално може да се спрем на холова гарнитура в тъмнокафяв цвят.
  Пода в кухня-трапезарията е бял гранитогрес, а  в останалата част на хола ще е естествен дъбов паркет, каквито са и вратичките на кухнята.

# 642
Малко размишление по темата.Добре е да се дават съвети и ние даваме,но всеки се ръководи от собствения си вкус.За всяко нещо има хора,които това са учили,има правила които трябва да се спазват и съвременни тенденции,с които не сме запознати/повечето от нас/.След като не можем да си позволим дизайнер,добре би било да попрочетем малко теория или напътствия на специалист.Понеже и на мен ми предстои най-сетне купуването на пердета, си прерпочитам някои неща от форума и за тези,които са по-отскоро тук бих обърнала внимание на увода на тази,седма тема за пердетата и на стр.10 от тема първа-поста от 9,03 часа.Това си са цели лекции.Всеки би могъл да намери нещо рационално в тях.И всеки би оспорил нещо,но ползата от четенето ще е голяма.

# 643
Всеки може и висше да се запише - за да може да си обзаведе къщата после.

# 644
W, мерси за напомнянето, не ги бях чела тия работи.
Голям зор с тия пердета! Понеже вече разгледах де що има перде, сега понеже прозореца ми е тесен съм тръгнала по магазините за платове  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт