Пердета - 7

• 198 355
  • 843
  •   1
Отговори
# 705
  • Luxemburg
Vennie ще пусниш ли снимка как се е получило. Аз си мислих да ги разкача и поставя на кукички и наслагам на едната релса на пердето, но има опасност често да ги подреждам като ги разбута детето, докато така на пръчката са си статични.

# 706
Привет! Имам един въпрос и се надявам да ми помогнете. Предстои ни да слагаме гипсо картон на таваните и не мога да реша да вкарам ли релсата за пердета и тя да не се вижда или да си да си оставим тавана прав и после да монтираме релсата /много тъпо го обясних/. Надявам се да ми дадете съвет.

# 707
  • София
viliko, W, благодаря ви за съветите! Ще се вслушам в тях. Искам още нещо да питам, балконската врата на трапезарията е на съседната страна, не е до прозореца. Мислех да слижа на самата врата перде, което да я покрива на половина, но като мисля да слагам само дебели ще стане по-тъмно и няма да стои добре. Да намеря същото перде, но тънко се съмнявам.  newsm78 Чудех се да ли пък да не сложа на прозореца тънко перденце само в долния край, но пък не знам дали ще се върже с общия стил и такова да сложа и на вратата. Thinking

# 708
  • София
Привет! Имам един въпрос и се надявам да ми помогнете. Предстои ни да слагаме гипсо картон на таваните и не мога да реша да вкарам ли релсата за пердета и тя да не се вижда или да си да си оставим тавана прав и после да монтираме релсата /много тъпо го обясних/. Надявам се да ми дадете съвет.
Разбрахте, нашите тавани са така. Оставих по 20см. Но сега се чудя дали не е малко, защото имам радиатори и первази на прозорците.
До края на седмицата ще си сложим първото перде. Като видя как е, ще пусна снимки.
На мен така по ми харесва, отколкото издадените корнизи. Но това е въпрос на стил на жилището и вкус на обитателите.
Има и друго, при таван гипсокартон, за да сложиш корниз на него ти трябват много по-дълги дюбели. За да стигнеш до плочата. Защото ако се хване за гипсокартона може и да не издържи по тежки пердета.
Или да си сложиш корниза на стената над прозореца.

Дами, преди вереме имаше пуснати снимки с клиспи с магнити за пердета, но не ги намирам. Дали някоя мама не ги е запазила?

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 16:28 от geryger

# 709
Рони - в Явор, Айко и Комо има такива завеси за врати пластмасови. Разгледай.
Там има и магнити също.

Петя - такива къси от средата на прозореца - са си кухненски, за хол или детска за мен не стават.
Ние също живеем в къща и холът ни е само с тънки пердета, независимо , че гледа към двора и съседите могат да надничат. Не правя кой знае колко срамни неща там  Wink

# 710
  • Germany
Ако свалите една част от таваните, частта за пердето трябва да бъде поне 15-20 см между стената и тавана, а ако там има монтирани лунички или някакво друго осветление, трябва да се отчете и това разстояние.
Има и алуминиеви корнизи за гипсокартон - купуваш си ги предварително и се поставят едновременно с гипсокартона, не се вижда и е добро решение при прав таван.
Спокойно може да се монтира и след това на гипсокартон, като има специални дюбели за гипсокартон "охлюви". Не е необходимо да се пробива и плочата  ooooh! - издържат и на много тежки пердета, още повече ако таванът е свален много надолу  Peace.

# 711
Много ви благодаря. С единия таван сме вече готови и оставих 20см. за корниза.

"Има и алуминиеви корнизи за гипсокартон - купуваш си ги предварително и се поставят едновременно с гипсокартона, не се вижда и е добро решение при прав таван." - Ковачева можеш ли да ми обясниш или покажеш снимка защото ме заинтригува.

# 712
  • София
Незнаех , че има такива корнизи  newsm78
Сега съжалявам за глупавата дупка.
По някога, като сега, предпочитам да незнам.
Дори предложих на мъжа ми да преправим таваните, но не получих подкрепа.
Няма повече да се ядосвам.
П.С. Още не ми е сложен корниза. Последно, ще го лепим.  Naughty

# 713
  • Luxemburg
Някой може ли да ми помогне в превода: Two organza panels with top tab for a hanging rod.   bouquet

# 714
Аз съм хвърлила око на ето тези перденца за нашата кухня http://www.jotex.no/misc/ProductZoom.aspx?ImageSource=texx_1174128.jpg
 Thinking

# 715
  • София
Здравейте Дами,
Настъпи и за нас дългоочаквания ден!
Вече имаме пердета  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Нуждаят се от гладене, но няма да е днес.  Laughing
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.22031119
Сега разбирам, че пердетата на живо са по хубави от на снимките. newsm78
Много си ги харесвам.  Mr. Green

# 716
Много са свежи,да си ги ползваш със здраве Peace

# 717
  • София
geryger, много хубави пердета!

Аз пак се сетих нещо да питам  Rolling Eyes Когато към прозореца има и балконска врата, пердето цяло ли е и денем като се захваща с някаква щипка, пред вратата ли застава единия край и така обрамчва само прозореца или стои зад вратата? Ако е зад дали ще седи красиво да е хванато пердето? И на детската и на хола  са ни прозорците с балконски врати.

# 718
Гери, честито, много са хубави!
Петя, у нас в детската е вратопрозорец и пердетата са дълги, 2 парчета са и си ги местя най-често в края до вратата.

# 719
Пердетата са страхотни, зеленото много отваря и освежава стаята  Peace
Петя - вкъщи пердетата са ми на две парчета - едното за прозореца и друго тясно - за вратата, дълги са. Така - когато отварям вратата - прозореца си остава с перде.

Общи условия

Активация на акаунт