Пердета - 7

• 198 372
  • 843
  •   1
Отговори
# 690
Да, но то мърда спрямо конеца. На едно место се събира, а на друго. Няма ограничители.
Че на кой перделък има ограничители?

# 691
  • София
Дами, ако иска някой перделък 60м за 20ст. с радост ще помогна.
Не искат да го сменят, чак ме ядосаха.
http://beliobg.com/82/83/876.html

# 692
А в този магазин в РУМ Младост шият ли пердета?

# 693
  • София
Да около 2.5лв. на метър

# 694
  • София
момичета, бихте ли ми казали, може ли на прозорец да има само дебело перде, което да е захванато, прибрано през деня? Трапезарията и детската ни стая гледат към двора, но вечерно време си се вижда от другите постройки. Гледам по снимките, че много често има само тънко перде или комбинация на две тънки, но дали ще е красиво да има само дебело такова? Или трябва поне на част от прозореца да сложа и тънко?

# 695
  • София
момичета, бихте ли ми казали, може ли на прозорец да има само дебело перде, което да е захванато, прибрано през деня? Трапезарията и детската ни стая гледат към двора, но вечерно време си се вижда от другите постройки. Гледам по снимките, че много често има само тънко перде или комбинация на две тънки, но дали ще е красиво да има само дебело такова? Или трябва поне на част от прозореца да сложа и тънко?
Че защо да неможе.
На село е така.
Имаме само дебело, което се дърпа, като се светне лампата.

# 696
Всичко може, стига на теб да ти се хареса  Laughing
Защо не си сложиш напр. само щори - денев вдигнати, вечер спуснати?

Иначе ето как стои само дебело:

И тн, тн,тн - примери хиляди в нета... Wink

# 697
  • София
ами не обичам щори, по-уютно ми е с пердета. А трябва ли да са дълги или може специално в детска и трапезария да са къси? Иначе страшно много ми харесват такива раздвижени пердета. По-напред в темата една потребителка беше пуснала линк към snimka.bg(извинявам се, че не и запомних ника), само ги разглеждам и въздишам.
Иначе по-нататък ще снимам прозореца в хола, който е много голям, а е близо до съседната сграда и трябва и тънко и дебело и ще моля за съвет за модел.

# 698
За мен говориш предполагам  Laughing
Там има страхотни, наистина.
И да, може къси, разбира се. Ама защо питаш може ли - трябва на теб да ти харесва, подчертавам го пак  Peace

# 699
  • София
За мен говориш предполагам  Laughing
Там има страхотни, наистина.
И да, може къси, разбира се. Ама защо питаш може ли - трябва на теб да ти харесва, подчертавам го пак  Peace
ами защото не съм особено в течение на тенденциите и не разбирам много. То може да си мисля, че ми харесва, а да се окаже, че не стои добре.  Confused

# 700
Такъв вариант винаги има. Вземи един чаршаф, подгъни го на ръка съответната държина и го закрепи над прозореца - така ще прецениш.

# 701
Вярно е,че всеки си прави дома както му харесва.Но имаше една стара приказка-дълга е,че ще дам финала-"може,но не бива".Това по повод късите пердета.За да се сложи късо перде,трябва да има причина.Например-бюро пред прозореца.Или малки прозорци/къси или тесни/-такива,каквито е показала Вилико.

# 702
Вкъщи прозорците в спалнята ми са два, на двете стени - единият 4 крила, другият две, но големи - е, имам къси пердета. Хареса ми.Направих го.  Laughing

# 703
  • Luxemburg
Някой виждал ли е да се продават декоративни щори/пердета за врата мисля че се водят във формата на пеперуди. За какво става въпрос: на една пръчка има сложени на известно разтояние висящи около 1.5м. формички (цветя,пеперуди,геометрични форми и т.н.) като те самите са направени от пластмаса или плат . Идеята ми е да ги откача от пръчката и да ги сложа на кукички и наслагам на релсата, а пред тях много нежна и прозрачна органза. Такива съм виждала в Джъмбо на цветя (а аз търся на пеперуди в розово,цикламено,магента ... или казано различни видове на розовото).

# 704
Роникет, точно онзи ден взех такава ресна с цветенца, че детето се затръшка в Баумакс при пердетата. Нашето е с жълти, оранжеви и зелени цветенца, дълго е 2 м. и струва 8 лв, от пластмаса е. Не видях обаче дали имат с пеперуди. Мисля, че може да с направи същото и от филц и някакъв шнур/корда, но пак горе-долу толкова ще струва. Корнизът за детската е една тънка тръбичка телескопична (2-3 м.), върви в комлект с дюбелчета и 3 трегера, струва 10 лв от Практикер и на него окачих ресничката, в края  до пердето.

Общи условия

Активация на акаунт