Книгите, които не трябва да пропускаме да прочетем!

• 95 431
  • 379
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Благодаря, Ваня! Отивам там да чета

# 121
  • София
Вчера прочетох Железния светилник. Не знам по каква причина съм пропуснала да го направя през ученическите си години. Всъщност се радвам, защото сега, когато вече съм майка книгата ме развълнува особено силно. Определено стана една от любимите ми. Изгледах и филма Иконостасът, но съм с противоречиви впечатления от него. Като визия и поведение героите отговориха на представите ми, но като цяло очаквах нещо по- мащабно. Досетих се по заглавието, че гледната точка върху събитията ще е различна, но останах леко разочарована.

# 122
  • Някъде по Дунава
"Малкият принц" - малка книжка, малък принц, големи послания  Peace

# 123
  • Варна
Ако трябва да следвам логиката на първия пост, в който е препоръчано Подсъзнанието... искам да добавя "Светецът, сърфистът и корпоративния директор" на Робин Шарма.

ПС: Може би темата трябва да се промени на "Книги от поредицата "Опознай себе си" или нещо подобно. Така зададена е заблуждаваща

# 124
  • София
Темата се измени в една доста по - интересна посока, но се съмнявам, че авторката би сменила заглавието!

# 125
Последната книга, която наистина ме разтърси - "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни, независимо от някои мнения в темата

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 23:58 от Malena Malena

# 126
Здравейте,любители на книгите!Реших да се включа и аз.Съгласна съм ,че трябва да се прочетат класиците,както българските,така и световни.Но има една книга,която е преписвана многократно на ръка в древността,след това е препечатвана и превеждана на най-много езици,разпространявана е дори с риск за живота на хората,които са се занимавали с това.Книгата ,която всеки трябва да прочете е Библията.Тя съдържа изначалната мъдрост и истина.Археолози правят разкопки изследвайки неините писания,защото непрестанно се доказва,че е исторически точна.Астрономите и учените също се убеждават,че тя не противоречи на науката.Например,в Библията пише,че земята е кръгла и не е окачена на нищо.Друг въпрос е ,че римокатолическата църквата е пазила това познание за себе си и не е допускала Библията да се превежда на други езици,а свещенослужителите са я чели на миряните в оригинал-древноеврейски и древногръцки език и хората не са разбирали,за какво става дума,а църквата им е казвала,каквото ѝ е угодно,за да са под неина власт.А който се разбунтува и противоречи - знаете светата инквизиция как е действала. В Библията пише и за миналото на човечеството и за настоящето и за това ,което ни очаква в бъдеще и това е книгата,която всеки трябва да прочете,да изследва и да се убеди,че е достоверна книга.Авторите на тази книга са получили вдъхновение от самия Бог.

# 127
  • в рока
здравейте и от мен.Класиката за това е класика ,за да бъде прочетена,защото класиците не подлежат на промяната на времената и модата.По някакъв начин са винаги актуални.Любимият ми български класик е Йордан Йовков,неговите книги за мен са извор на постоянното търсене на доброто у човека,на вярата в ближния.От световните автори номер едно за мен е Ремарк-по въздействащ и същевременно прост изказ от неговият не съм срещала.Вечните ми фаворити-"НА ЗАПАДНИЯ ФРОНТ НИЩО НОВО",ТРИМАТА ДРУГАРИ" и въобще всички на Ремарк,"БРУЛЕНИ ХЪЛМОВЕ","ДЖЕЙН ЕЪР","ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ","ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО","ТАТУЛ","СНАХА","ДА УБИЕШ ПРЕСМЕХУЛНИК",разказите на Горки и Джек Лондон и мн други Simple Smile

# 128
Бих ви препоръчала "Панаир на суетата"  - Уилям Текери. Изключително съдаржателна книга.

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 19:56 от silveto_

# 129
Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 20:08 от Меичка

# 130
  • Бургас
Бих ви препоръчала "Панаир на суетата"  - Уилям Текери. Изключително съдаржателна книга.
Определено, но начинът, по който ще бъде възприета, зависи много от душевното състояние, в което се намира четящият я, както и от годините, на които е. На мен преди петнайсетина години ми се стори скучна, наскоро я прочетох отново и ми хареса много. /макар че, аз открих топлата вода всъщност, то това за почти всяка книга се отнася  ooooh! Laughing/

# 131
  • Бургас
"Закуска в Тифани" Труман Капоти  Peace /нея чета сега и ми допада, иначе ако трябва да изброя всички книги, които считам за стойностни и мисля, че не трябва да бъдат пропускани, ще ми е адски трудно, много са... ще добявам периодично по някоя  Mr. Green/

п.п. Примерно : "Любов по време на холера" Маркес !!!

# 132
Всички книги на Робин Шарма

# 133
Велика книга: Кръстникът - Марио Пузо

http://knigi--spam146-/2009/10/mario-puzo-godfather.html

newsm74 newsm74 newsm74

# 134
"Ние,живите" на Айн Ранд -покъртителна книга!!!

Общи условия

Активация на акаунт