Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо децата не проявяват интерес към четенето?
Защо родителите не насърчават четенето на децата си?
Защо децата не харесват задължителната литература в училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо децата не проявяват интерес към четенето?
-
Защо родителите не насърчават четенето на децата си?
Родителите често пренебрегват насърчаването на четенето при децата си, като вместо това ги занимават предимно с телевизия. Те забравят, че освен играчки и технологии, могат да им осигурят забавни книжки. Това води до липса на уважение към училището и учителите, което може да повлияе отрицателно на академичното представяне на детето.
-
Защо децата не харесват задължителната литература в училище?
-
Какви са мненията за романа „Под игото“ на Иван Вазов?
-
Какви са мненията за книгата „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери?

И не знам защо. Държала съм я в ръце в библиотеката, но никога не ми се е искало да я взема. А има книги, които щом ги взема, усещам, че трябва да бъдат прочетени. В книжарница пък веднага усещам коя книга трябва да стане моя. И интересно, но никога не съм се подвеждала по този си усет.
ужасна книга, моля дайте причини защо трябва да се чете. Какво ще научат децата или младежите и с какво ще ги обогати?
... за мен тази книга е писана по поръчка на правителството тогава и абсолютно отказвам дори да я притежавам, хвърлила съм я в мазето.
"Време разделно" е толкова силна и затрогваща творба, че аз лично за себе си я поставям по-високо и от "Под игото" като художествена стойност (това е мое лично мнение, не ангажирам никого с него). Освен това не виждам абсолютно нищо политическо в нея за да може по какъвто и да било начин да се определя като "поръчкова"