СМГ - състезание 19.06.2010

• 19 282
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
И какъв е резултатът от проверката?

# 151
Незнам и аз това се опитвам да разбера. Редно е да се каже нещо, каквото и да е то. Не може просто да започнат да си записват. Да излезат със някаква информация......

Още статии за СМГ: http://www.monitor.bg/article?id=249547

Аз ще сложа на първо място успехите на децата от СМГ: БРАВО - ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

И пак за гафа: Благодарим на всички, които продължават да искат фактите да излязат на яве. Ако сега спрем - за пореден път ще останем без ОТГОВОР. А мълчаливото поведение по дадено обвинение - е знак на съгласие. НО КАКВО ОТ ТОВА, КАТО ПАК ОСТАНЕ НЯКЪДЕ ТАМ.......

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 14:55 от Аниto

# 152
  • София и там където не се пуши
Браво, да им е честито на децата.   bouquet  bouquet  bouquet

# 153
  • София
http://www.monitor.bg/article?id=249700

"91-ва немска и Софийската математическа гимназия приемат с най-висок бал в София. "

"Максималният бал е 36 пункта. През тази година има и четири момичето с максимален бал ­
едната от отличничките е от Първо СОУ, а другите 3 са възпитаници на СМГ."  smile3501

# 154
хайде да не изместваме темата- тя не е за успехите на СМГ  Wink, а за конкретния изпит за прием тази година - има или няма гаф с приема? Вчера докато разказвах на мъжа ми набързо какво се е случило, той ми зададе един въпрос , на който не бях срещнала отговор в темата, която следя, а именно : Има ли намалени резултати на деца, при различието в 2та списъка? Защото при техническа грешка би трябвало да има както и увеличени, така и намалени резултати (при омазване на колоните в Ексел)

# 155
Моят мъж пък ме попита дали нарочно не е пуснат този файл?

# 156
Отговор и на двата въпроса.
Аз лично първата нощ проверих 5-6 имена и установих разликите, после разгледах всички приети и установих 20, надолу не съм гледал много, защото получих обобщено инфо от други родители за променени в още няколко резултата с по една точка на горе от 29-30 и 30-31 и мисля, че има промяна в резултата на две деца от 30 на 29. Общо около 28 промени. Това за едната точка разлика го обясниха още при срещата, че двама души оценявали, можело да има до точка промяна в резултатите. И ако събират някакви оценки да кажеш, че с една чока грешка или промяна може да има. Но анализът на променените точки, които са  в последни задачи и в тестови такива, както  фрапиращите нива на "грешка"и преглед на резултатите на тези деца с големите разлики по принцип(каквато справка направиха други родители) показват нещо друго. Тук добавям и факта, че тези деца са "разпръснати" по списъците, т.е. ако са съседни сектори, би могло нещо да се обърка в даден сектор. Любопитно изключение прави групето на "добросъвестните", както аз ги наричма, т.е. класиралите се и в двата случая, които са заедно в списъка с крайното класиране (последни) с много малко изключение, за кото имам логично обяснение, но влязох в големи подробности. Sunglasses
За пускането на файла директорката призна. Версиите за хакерство и злонамерени действия в ущърб на гимназията отпаднаха по тази причина. А ако някой го е пуснал да лъснат нещата, вече не знам!  Wink

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 12:11 от Na_Vesi_Pateto

# 157
А ако някой го е пуснал да лъснат нещата, вече не знам!

Това имах предвид и аз.

# 158
  • Абсурдистан
А какво стана с разследването на РИО.
Трябва вече да е приключило.

# 159
Дали ще разберем, какъв е резултатът от проверката.Или ще си подкарат по-старому.

# 160
Проверката приключи. Разбрах го от БНТ-сат, дано го излъчат и по БНТ, че ми е трудно да го разкажа цялто.
С две думи:
1.Резултатите не са завишени (реални са) по думите на шефката на РИО.
2.Открити са много нарушения на процедурата, като липса на първични протоколи и т.н.
3.Директорът ще бъде наказан.
4.Гимназията трябва ( се задължава)да смени процедурата по приемане.
5. За запазване името н училището и като компенсация за преживените тревоги на деца и родители, които са си помислили, че са приети пък не са - децата им ще бъдат поканени да се запишат в училището.
6. Проверката продължава, тъй като от РИО са  подали сигнал и до прокуратурата за изземване на въпросните файлове, които ги нямало в училището и да се видело можело ли да се размесят по подобен начин таблиците.
7.Обяснението - проверени били първо беловите и оценени, после при повторна проверка на черновите се завишили оценките и това се правело за всикчи деца.

Така, ще коментирам по-късно, а и да го гледам пак, че може и да не съм запомнил всичко.
Бакията започна по време на мач на Бразилия и  се получи развръзка някаква пак при мача на Бразилия.
Общо взето ми прецакаха и двата мача. Twisted Evil

# 161
  • Абсурдистан
Да ви се похваля, че и при седмокласниците има промяна във файловете.
Качената статистика от РИО София от сутринта и от следобяд се различава.
Някой е подменил файловете. В 35 позиции минималните балове са променени и в 45 позиции максималните балове също са променени.

# 162
Така, за да бъде прозрачно всичко ви уведомявам, че от СМГ започна прозвъняване на децата с 31 т., които да бъдат поканение за записване. По такава покана бях днес при директора, която официално се извини за грешката и създадения стрес и ни покани да се запишем. Говореше за 8 деца с 31т. Казах, че по мои сметки има повече засегнати , тя започна да обяснява нещо за нови проверки на работите, намерени грешки и потвърдени резултати и т.н. и т.н., но последно я попитах - всички деца с 31 точки  влизат ли, което тя потвърди. На въпроса ми за децата с 30 т. , които според мен също са ощетени, пак получик уклончив отговор. Общо взето нещата се въртяха около потвърждаване на резултатите с малки промени, при които така или иначе тези деца с 30т. нямало да бъдат приети и претенции от родителите им няма. Но, наистина ми е трудно да предам подобни обяснения. А и не мога да натискам до край, ако засегнатите родители не реагират сами. Нека всички , които се смятат за засегнати да проверят лично, за какво идва реч и да получат съответните отговори.
Ако някой има нужда от помощ, да пише.
За сега е това, при новини ще пиша...

# 163
Какво сана, записаха ли се всички?

Общи условия

Активация на акаунт