СМГ - състезание 19.06.2010

• 19 089
  • 163
  •   1
Отговори
Здравейте,

Вчера (20.06.2010г.) вечерта, както беше обявено, на сайта на СМГ се появиха резултатите от състезанието (изпита) за 5-ти клас във вид на xls таблица (ето за какво става въпрос - http://dox.bg/files/dw?a=a5db6f856c). Кой знае защо днес тази информация беше свалена от сайта на гимназията?! Thinking newsm78

Взех да търся аз разликите между оригинала и разлепеното на входа на гимназията и май му хванах цаката. Най-интересното е в зоната 32 точки (колкото да влезе детето). Ето какво забелязах:

Класирането, обявено на входа на СМГ, е с точките и отговорите на участниците от sheet - "sheet2" на таблицата (по азбучен ред) и в някои части доста се разминава от точките и отговорите, обявени в sheet "data"(първоначалното класиране).
"Шампионите" (по дълъг скок до 32 точки) можете да видите тук - http://dox.bg/files/dw?a=bcd3f6fc2d.
Това не са всички разлики разбира се, но пък са най-качествените.

# 1
Надявам се модератор да не заключи и тази тема. Тук става дума за скандал, а съвсем не за отчитане на резултати от изпити. А ако се заключи и тази тема, а не се заключат половината от другите (със същия аргумент), значи има двоен стандарт.

# 2
  • София и там където не се пуши
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505535.0;topicseen

Важно е да се посочи и темата където от вчера се дискутира това.

# 3
Много бих искала да чуя някой от СМГ, който обяснява смислено случващото се.

# 4
Здравейте,
...
...
Ето какво забелязах:

Класирането, обявено на входа на СМГ, е с точките и отговорите на участниците от sheet - "sheet2" на таблицата (по азбучен ред) и в някои части доста се разминава от точките и отговорите, обявени в sheet "data"(първоначалното класиране).
"Шампионите" (по дълъг скок до 32 точки) можете да видите тук - http://dox.bg/files/dw?a=bcd3f6fc2d.
Това не са всички разлики разбира се, но пък са най-качествените.

Този линк не се отваря... Извежда се съобщение "Несъществуващ файл / папка" !?

# 5
  • София и там където не се пуши
Много бих искала да чуя някой от СМГ, който обяснява смислено случващото се.

Че част от пострадалите родители са СМГ възпитаници

# 6
Е, бих чула директора, ако е възможно:-)

# 7
Не за пръв път има двоен стандарт в оценяването в СМГ .... бих добавила за жалост. Кураж на кандидатите и стиснати палци! Искам да попитам нещо малко в страни от темата - има ли идея някой кога и дали сайта на СМГ ще възвърне първоначалния си вид?
Не успявам да намеря нищо от нужната ми информация там ( не че и преди беше много функционален, но сега.... Rolling Eyes)

# 8
# 9
Отказах файла, в който бях обобщил странните разминавания в точките и отговорите на участниците. Бях направил списък на ДЕЦА, които с нищо не са виновни за болните и неадекватни амбиции на високопоставените си родители... оригиналния екселски файл дава достатъчно информация за това, какво има на портата на СМГ в момента, и това, което е обявено на 20-ти вечерта.

Ако гледате внимателно - не става дума само за "двоен стандарт", на много места става въпрос за КОРЕКЦИЯ НА ОТГОВОРИ на участниците!

# 10
....ДЕЦА, които с нищо не са виновни ...

Прав си, разбира се.
Но и децата с 31 и 30 точки, които са пряко ощетени от "корекциите" на резултатите, нямат никаква вина, че родителите им не могат да се намесят...
Излиза, че състезанието не е само за деца, но и за родители.

# 11
Болно ми е да го кажа, но това е абсолютна издънка от страна на СМГ. Вместо да си говорим за постиженията на учителите и учениците в СМГ, сега с право се възмущаваме на нечия наглост и/или некадърност. И съчувстваме на родителите и децата, явили се в събота на изпита.

За мен единствено правилното решение в тази ситуация е да се направи нещо като независим одит на резултатите на децата. Естествено, трябва някой да си понесе и отговорността за този безумен гаф, независимо на какво се дължи.

Иначе за сайта, на СМГ - надали има по-лош сайт на елитно училище. Говоря и за стария им сайт, и за новия, който е в процес на изграждане повече от половин година.

# 12
Obsolete, много добро предложение. Нека СМГ плати на външни проверители (учители от ПЧМГ, 107 училище, НПМГ и пр.) да извършат нова проверка (независим одит) на писмените работи и да публикуват ново класиране. Само така ще отпаднат всички съмнения и ще се види дали окончателното класиране е правилно. Т.е. дали първият вариант е бил някакъв работен документ. Ако обаче независимият одит покаже, че е имало далавери - директорката вън, а приемът да стане по резултатите от независимия одит.

# 13
При толкова поправени резултати, не е ли редно да се анулира изпитът. Без да искам да обиждам някого, резултати може да са "оправяни" и по време на самата проверка, преди публикуването на въпросния файл.

# 14
При толкова поправени резултати, не е ли редно да се анулира изпитът. Без да искам да обиждам някого, резултати може да са "оправяни" и по време на самата проверка, преди публикуването на въпросния файл.

Според мен, това би било прекалено натоварващо и не съвсем честно спрямо децата. В края на краищата, не изпитът е опорочен, а оценяването.

Общи условия

Активация на акаунт