Кога бебо ще си открие краката???

• 8 059
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
От 8-мия месец започна да ги лапа и до днес не е спирала.

# 16
Бебка ги откри в началото на 6м. Сега само сменям подгизнали от лиги чорапки  hahaha

# 17
Дъщеря ми си ги "откри" в началото на 4тия месец. Още не ги е вкусила, само ги кикерчи, разглежда и пипа с ръчички.
Но пък за сметка на това, не се обръща, нито пък гука (други звуци издава, но гукане - тцъ!)  Mr. Green

Просто искам да кажа, че децата са различни. Едни ги влече едно, други - друго. Едни са по-мързеливи, други не се спират и са като шилоо в торба. Всичко си е индивидуално. Според мен една от най-големите грешки, които може да направим е, непрекъснато да сравняваме нашето дете с връстниците му.
Аз избягвам да го правя и знаеш ли колко ми е спокойно и ведро?!  Grinning

# 18
Дъщеря ми си ги откри в 4тия месец и сега се забавлява да ги дъвче при всяка възможност Simple Smile
Не се притеснявай толкова, всяко дете е различно  Hug

# 19
На 5 месеца откри краката си Mr. Green

# 20
Моите ги "откриха, че са вкусни", когато отдавна вече лазеха Mr. Green
(между другото цялата ни къща е с ген "миришат ми краката", така че не се учудвам, че са закъснели Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Не се тревожи.

# 21
Изобщо не помня кога точно, някъде на 4-5-6 месеца беше. Crazy А ти показа ли му че крачетата му стават за папане? Mr. Green

# 22
Аче-Юначе успя да си лапне краците едва около 8-9 месеца, но просто защото бяха късички. Сега като се източиха, съм го научила на един гаден номер- да си души краката. Не държа вече да ги лапа, защото почнаха и да миришкат...

# 23
  • София
И при нас беше по-късно спрямо други бебета, но не съм се притеснявала. Някой бебета изобщо дори не си ги лапат, както други не пълзят, а направо прохождат. Не се притеснявай и не сравнявай човечето толкова в детайли с други бебета. Всяко се развива различно.

# 24
Към 5 месец и все още си ги лапа ,но познаваме едно момиче което е един месец по малко и все още не си ги лапа ,а може и да не започне. Hug

# 25
Когато стана на 4 много страдах, че все още не се е научила как да си яде пръстите на крачетата моята маймунка. Започнах да й помагам. Оказа се схатвиво хлапе и скоро ме зарадва с това полезно и забавно за майка й занимание.  Wink

# 26
но още не си лапа краката, за разлика от негови "набори", моля кажете нормално ли е? 

Joy Joy hahaha hahaha

Ама, че критерий, такъв скоро не бях чела  Joy Не е нужно да си лапа краката. Това не е признак нито на зрялост, нито на растеж  Wink Синът ми никога не си е лапал краката  Crazy И много се радвам  Grinning

# 27
Ооооо, при всяко дете е различно. Дъщеря ми никога не е опитвала вкуса на собствените си крака, докато синът го практикува от съвсем малък.

# 28
  • София
 Моето преди няколко дена откри, че има крака. Но явно още не се е насладил достатъчно на ръцете си, само тях дъвче.

# 29
  • Mediterraneo
Дъщеря ми използва краката си за играчка и биберон от тримесечна.

Общи условия

Активация на акаунт