Лятото дойде, а ЯНУАРЧЕ като гъбка расте! - 8

• 28 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
_valkiria_, аз ходя в 20-та поликлиника при д-р Вангелова Grinning защо просто не я смениш тая, на такъв педиатър не бих дала и да изтегли Кико...врътвам се и си тръгвам директно Naughty длъжна е да се съобрази с твоите желания, да не говорим, че днес по телевизията казаха, че третата хепатитна може и с година да се отложи Crossing Arms
Добре, че си интелигентно момиче, сега не се коси повече, минало-заминало, но повече не и отстъпвай Whistling

Zuzu_82, този гел за гъбички ли беше newsm78 той е много гъст и има опасност от задавяне, няй-вероятно се е изплашило детето. Според мен приключи с лечението, изчакай една седмица и я пробвай пак. Нека да забрави малко. А, относно царевицата, тя е по-тежка за храносмилането и няма кой знае какво ценно, като съставаки, не бързай според мен Thinking

Димка, нищо от пазара не давам, ако са домашни бих дала и пъпеш и диня Simple Smile а за кисело мляко е доста раничко Peace честито пролазване Hug Heart Eyes

# 721
Добър вечер на всички!Аз искам да се включа тук за захранването с лъжичка ние успешно започнахме да ядем оризов каша,тиквичка,картоф,морков иии малко коприва (което си беше грешка)малко круша и после пауза само кърма 23 дни и сега всичко от начало и съм много притеснена не иска лъжицата мръщи и се бута я не си отваря устата МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ !

# 722
  • София
dale4na - за притеснението - аз повече се притеснявах, че няма да успеем да вземем урина и така и стана. За ваксинацията и взимането на кръв си мислех, че Даная пак ще пропусне да плаче, както предишните пъти, но тя ме изненада и доста плака (взимането на кръв си беше направо меко казано неприятно...)
Мерси за пожеланията за захранването Simple Smile То аз "бързах", заради уж големия интерес на Даная към яденето, но явно като опря до "истинско" ядене и й се видя... странно Simple Smile

Мерси ви за обясненията за бибите! И аз така предположих, че причините са по-скоро хигиенни - значи ще ги сменяме вече...

Zuzu_82 - не съм компетентна още по темата "захранване", но ми се струва, че можеше да пробваш да даваш храната с пръстче известно време...

_valkiria_ - каквато съм нетърпелива още в събота мисля да пробвам с ябълка да захраня (нали противохепатитната уж се приема леко...)
А каква е тази педиатърка и каква е тази "поликлиника"?!? Направо като чета какви са нашите педиатри и все повече се удивлявам?!? И моята днес ми обясняваше как до 7-ми месец вече трябва да имам заместено обедно хранене (аз мрънках, че тя още хич не ще да яде - нямало значение - да съм й давала, че трябвало да замествам вече...)
А за ваксината не се куси - и мен нашето педи ме беше убедила, че иначе нямало да е достатъчно силна имунизацията, ако изчакаме до 7-мия месец и добре, че беше таткото, който беше категоричен ,че не иска две ваксини наведнъж и тя го накара да се подпише под това си решение. Именно за това пък се учудвам много на педиатрите, които даже отказват да слагат Синфлорикс-а - нашата неможеш я спря да го сложи Simple Smile

bibi123456 - аз бих пробвала с пръстче. Така по-лесно се захранва от колкото с лъжичка!

Да споделя - ние от близо 2 седмици слагаме Даная вече в седналия кош (разбира се в най-легналата позиция). Т.е. от възраст 5 месеца и половина. Още не можеме да отидем на ортопед и не съм напълно сигурна дали това беше редно... за което ми е малко притеснено! Но определено в тази количка се чувства по-добре от колкото в кошчето за кола в което я слагаме от 0 месеца!?! И с удоволствие се разхождаме и си разглежда, та чак и в кафето мога да си стоя спокойно с нея, което си е невероятно усещане, като се има предвид, че с легналия кош аха е будна и вече не можеше да стои в него...

buritu - малкия може да е в растежна криза или просто "зъбна" криза  Mr. Green От тук нататък ще има и ревове и тръшкания! Като гледам в градинката това с реването май не отминава с възрастта... и последното нещо за което трябва да се притесняваш в такива моменти е какво си мислят другите! Хич да не ти пука - това е твоето дете и ти си знаеш най-добре какво може да се направи и какво не може или нетрябва да се прави в такива моменти. До колкото знам на около 2-3 годишна възраст, като се почнат големите тръшкания - трябва да се остави детето да си се натръшка и това е! Тогава какво ли ще си мислят другите - мога да си представя  Mr. Green

Лека вечер ви желая  Hug

# 723
Момичета, някоя от вас давала ли е следобяд кашата в комбинация с плодово пюре?да пробвам ли този вариант след като не иска да яде само каша и в какво количество да я направя, фифти-фифти ли?Ако сте купували каша на Хумана кажете на какви сте се спряли?

# 724
Катинче, гелчето е за гъбичките които има под памперса Tired Трябва да го приема 10 дни по 3 пъти на ден. Утре ще я пробвам с любимата й тиква и ако и нея ми откаже ще спрем временно захранването...

Валкирия - за педиатрите нямам думи.  Sick  Нашата  мери и бие ваксини - и до там с компетентността й. Иначе  препоръчва само разни неща, за които е минал търговски представител да й плати; до сега не ми е дала компетентен съвет, благодарение на форума знам за повечето неща свързани със здравето и развитието на детето. Да не кажа, че и хич не й пука за развитието на малката - за нея е важно да се почнел сок от 40 дни; вече да съм заместила не знам колко си хранения и така. Масажи и гимнастики не ми е показвала, а на всичкото отгоре в началото ни вземаше и пари за консултациите  #Cussing out #2gunfire

bibi123456
- дано се оправят нещата, ако нещо подейства при нас ще пиша

Бурито - и при нас се случва да реве на път към вкъщи  - единствено помага носенето на ръце. Лелки, явно има навсякъде Laughing
Може ли да помоля за телефона на д-р Драганов (Уики ме подсети за ортопеда Crazy)

П.П. хехе каква активност във форума по никое време  Mr. Green

# 725
Здравейте,  Hug

Wicky, на Вито преди време му давах вода с лъжичка и така после приемането на храна с лъжичката не беше проблем. Нали бебетата обичат да подражават на родителите си - ако правите физиономии на радост и се усмихвате когато ядете с лъжица пред бебето, казвате му възхитително "Ах, колко е вкусно" или нещо от този род, би трябвало да даде ефект...  Вито много харесва ябълково пюре - и домашно приготвено, и купешко. От купешкото това на Гербер е много приятно, яде го с удоволствие. Вчера му направих пюре от пъпеш "медена роса" и човека си облиза пръстите направо, толкова много му се услади! Явно е, че бебетата предпочитат сладкия вкус.

Вито не мога да го спра - всичко иска да пипне, да лапне в уста.  Постоянно се движи и обръща насам-натам, дори на повивалника не се спира. Повдига се и се държи на лакти, после сяда и се придържа с ръце. В количката хич не иска да лежи, само седи и това си е. Започна да хвърля всички играчки. Вашите бебета започнаха ли да хвърлят играчки? Леле, ужас е. Просто нямам време за нищо. Едва успявам да сготвя на обяд.

Относно ваксините - и според мен не е добре да се слагат едновременно две ваксини в един и същи ден. Все пак те съдържат доста токсични вещества - живак, формалдехид и т.н., които ще бъдат в двойни дози в случай, че се бият две ваксини наведнъж. Те някои педиатри май хич не им пука и не се замислят за някои неща. Следват си плана и програмата, която им дава министерството, гонят си сроковете, та ако ги проверяват, да покажат, че си вършат работата. Обаче не винаги това е в полза на бебетата.

Катинче, Little Rabbit - от вас двете и мъжа ми се уча на смелост и дързост. Само така!!!  Peace  

Red Tree, с малко закъснение, но с много радост и уважение ти желая ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Много щастие, любов, здраве и енергия!   love001

И всички болни да оздравяват!!  Hug

# 726
Естествено, че хвърлят, от седмица сме така.Днес дори счупи една.
 Да, Герберското пюре от ябълки е хубаво, но не давайте в комбинация със сливи, аз съм давала ябълка, моркови и грозде, изяде го и иска още.

# 727
  • София
sunrise7 - тя с лъжичката няма проблеми... аз съм й давала отдавна разни неща с нея и си ги яде (хомеопатията й я разтварям в лъжичка). А след като ни наблюдаваше как ядем и ние и вече може и сама да си я слага в устата. Просто не иска да яде това, което е в нея?!? Или поне незнае какво трябва да прави с това нещо, а по някое време толкова й писва, че неиска и да си отвори устата... Даже ефекта е такъв, че сега и хомеопатията й давам по-трудно Simple Smile  Много ми е мерак да пробвам с ябълки и нямам търпение Simple Smile

Много хубаво, че Вито е толкова деен! Даная също не спира! Тя от преди още само мяташе крачета и ръчички и сега съвсем не може да се спре Simple Smile И да - почна да хвърля и да размята всичко Simple Smile Но по-смешното е че сега казва "баба" - онзи ден им пратихме на бабите клипче да видят и да се радват  Mr. Green И тази нощ беше едно връткане едно чудо! И като се събудила по едно време и вместо стандартното "Мем" вика "бабабаба"  Mr. Green А иначе такова ритане настава все едно тича и като се радва мята главичка, като едно сладко малко кученце ми е  Heart Eyes А като е в настроение си се смее самичка и настава едно разлигавване!

Ох изчезвам, че сега е в мрънкотещ период... Simple Smile

# 728
                Здравейте мами,
по повод ваксините,много се уччудих на всико, което прочетох. Моята педиатърка каза, че няма да слага сега Симфлорикса, а чак като навърши 2 години или преди да го дам на ясла (ако го дам). Според нея на по-голяма възраст се понася доста по-леко и е еднократно ваксиниране! Странно...

# 729
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Искам дави почерпя, защото днес ставам на 30  Grinning, като се замисля май остарях, друго си е да кажеш на двайсет и нещо, а вече ще казвам трийсет и......., но да сме живи и здрави семействата и децата ни  Heart Eyes

Хубав ден, банда  Heart Eyes

# 730
Здравейте!Знаете ли, че през юли има промоция на бебешки залагалки авент, двойна опаковка на цената на единична, важи само за моделите сенситив отн 0 до 6 и от 6 до 18 месеца.

След дълго чудене каква каша да взема, купих на Слънчо безглутенова с праскова. Не ми се даваха 7 лева за каша, за която не знам дали ще я яде, поне така няма да ме е яд, като се наложи да я хвърля.В края на месеца ще захранвам с месно и взех на бебивита пилешко с тиква.Усмихнат ден на всички

Честит рд на Танчелина.Много здраве и сбъднати мечти.  bouquet

# 731
Честито на рожденичката!!!

# 732
Честит рожден ден, tanchelina!
  Много щастливи моменти с любимите дечица и съпруг!

# 733
Танче, честит рожден ден, много любов, щастие и успехи ти пожелавам!   bouquet

Миналия ден водих Зарко за третата доза против хепатит. Вече е 7,200 кг. и 66,5 см.  Наддал е този път 350 гр. и е пораснал с 1,5 см., не е много, но не е и малко, като се има предвид сега тия жеги, а и до скоро ми наакваше по 5 памперса  Crazy, едва от два-три дни разреди акането - по 1-2 пъти на ден, а вчера дори пропусна.

Валентин пак ми е с кашлица и не е на градина, а тия дни мъжът ми е дневни смени и направо ще лудна с двамата вкъщи. Майка ми и тя е болна, пак има някакъв ужасен вирус, дано минава и да не го лепне пак и бебето, че това лято ми писна от вируси.  smile3514
Доколкото ви прочетох по диагонал, че с баткото вкъщи едва се добирам до компа, мисля, че Куин се притесняваше - хемоглобин 100 при бебе на 6 месеца си е идеален!  Peace

# 734
  • София
tanchelina - Честит Ден Рожден! Пожелавам ти едни чудесни, пълни с приключения и любов години на "30-те" Simple Smile (много хубава възраст си е според мен това! Точно си подминала хлапаческите години и си вече достатъчно разумна пък и млада - екстра!)

Общи условия

Активация на акаунт