Използвам докато малкия спи в мен да драсна някой ред. На 17-ти усетихме да драска първото зъбче - горно ляво. Защо горно, не знам. Още чакаме да пробият, но вече има 3 ръбчета на 2-те горни зъбчета. Отдолу нищо не се подава, но видимо много го сърбят венците малкия и отново започна да си уважава бибата.
На същия ден захраних с каша от елда. Вече седмица давам всеки ден по малко каша - 20-30 мл. Първите дни я правех с кърма като вечер след като приспя малкия към 21-22 часа, чакам до 23 часа, за да изцедя 20-30 за кашата. Пробвах го обаче и с вода и така я яде, та вече не се цедя. Поне докато не реша да въвеждам първия зеленчук.
Ами малкия е много неутрален към храненето. Яде, обаче не показва нито ентусиазъм, нито се мръщи - много странно. Изяжда си всичко, не мрънка за още, но ако му дам, вероятно и него ще изяде. Как да се водя по него не знам.
teddy и ние сме с АД. Мислех да изчакам до 6 навършени (захраних на 5 м и 18 дни), но няколко неща ме разубедиха: 1. трябваше да ходя на работа няколко дни и пропуснах едното следобедно хранене. Е, толкова добре се чувствах на следващото защото знаех, че кърмата ще му стигне и няма нужда да дохранвам или да се чудя дали му е стигнала, 2. предишната ваксина ни държа влага 1 седмица, и да чакам 3 седмици, при положение, че той показва сериозен интерес към храната ми се стори много, 3. първото зъбче започна да драска. Наблюдавам го и го карам бавно. И аз имам домашни картофи и може тия дни да му направя пюренце, че вече 1 седмица е на елда.
Кико - мисля и друг беше писал, но елдата е богата на желязо, ако решиш да я въведеш преди месото
Мишона - за дневния сън, аз съм забелязала, че малкия компенсира малко сън в един ден (изпълнен с много емоции), с много спане на следващия ден.
Иначе дневното приспиване и за мен е доста голям кошмар - има дни изпълнени с оптимизъм, но не са много.
Sunrise описваш невероятно природата в Рибарица. Моите свекъри са в Драгалевци и ми се струва, че малкия се чувства много по-добре там. Все още са ми малко наблюденията, но нямам спомен на трудно заспиване там. Ще продължавам да събирам наблюдения и ако наистина Дани вирее по-добре там, колкото и да не ми се иска ще трябва да прекарваме повече време с тях.
Ние водихме малкия за няколко дни на Костенец. Хубаво изкарахме, но първата нощ ни буди на всеки 1.5-2 часа и съответно на следващия ден бяхме твърде смазани за много разходки. В ресторанта обаче малчо се държа разкошно. Хапна мляко с лъжица, за да се социализира с мама и татко, но от шишето упорито го отказваше - само от лъжица
, след това му хареса музиката в заведението и весело припяваше и той 
Тарти ще търся и аз магазини ДМ.

И преди съм писала - кафе пия - еспресо - правя си по половин доза два пъти на ден. Пия го много дълго с оризово мляко. Не се отразява на малкия, въпреки лошия му дневен сън - пробвала съм и без кафе и положението е същото.
Бягам, че е време за игра
Сега синковеца ще го видим
И малката киха от няколко дни.Не знам дали не е от това ,че матрака се размириса...или е съвпадение нещо... 

Сутринта в 8 ч. ми взеха кръв за изследване на кортизол, инсулин и С-пептид. Имам висока кръвна захар, леко над нормата всъщност. Ще ми изследват и калция после. Ходих на зъболекар - два нови кариеса от три месеца насам. Ходете и вие на зъболекар, че е ужасно с това кърмене и загуба на електролити и калций. Резултатите ще са ми готови в петък. Ще е ОК, сигурна съм.
Спи по 20-30 мин само, после е крив - ни в ръце, ни в количка в нищо не иска. А аз днес за капак и манджа готвя и десерт правя и всичко ми е наполовина готово