Лятото дойде, а ЯНУАРЧЕ като гъбка расте! - 8

• 28 196
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Лета - Честит Рожден ден! Много щастие и късмет!   bouquet

Zuzu_82 - нямаш никакъв проблем! Една жена на 30 вече ми прати играта оцветена  Laughing А това, което е направила тази педиатърка е подсъдно ooooh! Naughty

Честита месечинка на Светозар    bouquet

Сиер, _valkiria_   - ще пробваме с морков, но събото-неделно (тамън и таткото да си е в къщи). А на Даная се появи една пъпка на лицето, която е по-голяма и не се маха, но незнам дали е от картофа, че същия ден беше на снимки  Mr. Green и предполагам, че може от там нещо да се е замърсила... какви реакции може да има от храната (освен колики примерно)? Все пак не съм чувала за картофа да дава алегрични реакции?

_valkiria_   - много мерси за пояснението за Calcarea phosphorica 9 CH!!!  Hug За съчетание от Пентаксим и противохепатитна - някой май беше писал, че противохепатитната трябва да има отстояние от другите ваксини един месец?!

stasina - голямо пътешествие сте си спретнали! Браво на вас! То не са акули не е чудо! Laughing На много красиви места сте били!

little rabit - все по-хубав става малкия сладур Heart Eyes

Този Синфлорикс голям проблем се оказва... нашата педиатърка дори ни накара да се подпишем, че не искаме да го слагаме този месец! Толкова беше настоятелна!?!

Даная днес я изведох за първи път със седналия кош и то защото преди обяд хубаво си поспахме в къщи и предположих, че ако излезем с легналия кош тя ще мрънка и ще трябва да я нося, защото няма да й се спи! Дам... ами заспа след 15 минути в седналия кош  Shocked И бая си поспа - въпреки скорошното сутрешно спане. Толкова беше щастлива от това, че вижда наоколо, че се опияни и заспа Simple Smile И вместо за 1-2 часа стояхме на вън около 4 поне. Имаше известно мрънкане, но май беше свързано с ядене и пак със спане - не толкова оплакване от количката! Simple Smile

# 316
Привет!
Goris, видях от снимките, че малката е със стремената на Павлик, не си споделяла или аз не помня, питам защото на мен ми е болна тема, днес бяхме на консултация и педи каза, че ще ни прати на рентгенова снимка та да се види кой крив, кой прав, пък дотогава ще си носим орто гащите.

За протокола, шишито на мама е 8200кг и 66см, със захранването сме и ние до кривата круша, само отварям пюрета, дам и веднъж и го хвърлям, че ме мързи да повторя упражнението.
Много се разкисили тва бебе, от зъби ли е, не е ясно, мрънка, буди се по нощите, пръстите постоянно са и в устата, засега не успявам да ги замена с биба.
Като гледам тая година ще пропуснем морето.....но такава уморе ме праска, че чак не ми се и ходи.

# 317
Здравейте!
Не съм писала много отдавна и  четох малко по диагонал последните странички, ще ме извините Embarassed, защото все сме нанякъде - едно селце около Варна, после Ловеч и крушунските водопади, Калиакра..... Тази седмица пък майка ми беше на гости, а като не съм сама съвсем не мога да си организирам времето Rolling Eyes.
Иначе имаме малко проблеми - бебка и преди не беше много редовна със стомаха, но като стана на 5 месеца започнах захранването с тиква - точно за да регулира уж...а то положението стана още по-зле. Изчаках 6 дни #Crazy, накрая пак прибегнах до термометъра. Схемата ми за захранване съвсем се обърка - след тиквата въведох круша, после слива (знам, че ще ме упрекнете, но предпочетох плодови пюрета пред лактулоза, дуфалак и подобни които препоръча педи).Не подействаха и те  #Crazy, какво остана за зеленчуковите?!После ме посъветва да я оставя само на кърма няколко дена, така и направих - същото положение, даже стана много нервна и търсеше да яде на 2, 2,5 часа. Ака веднъж на 6-7 дни!Преди няколко дена бяхме на консултация - оказа се, че сме качили само 200гр за цял месец, иначе е 7200. Забелязах и че започна усилено да се дърпа от едната гърда! Явно отново ми намалява кърмата и то доста....Притеснявам се да не гладува, но иначе пък е жизнена ooooh! Реших да пробвам да дам АМ. Купихме розов Хип, аптамил, фризовом....Първите две не иска и да ги близне, направо започва истеричен рев, ако реша да упорствам. Последното се излъга да хапне 60мл....и след 2 часа повърна цяла локва! А уж фризовома го дават разхлабващо и против повръщане? ooooh!И сега не знам как да го тълкувам - дали е преяла, или има нещо друго....Не знам и какво да правя - да вземам ли друго АМ и какво newsm78. Не сме спирали и био гаята, но явно вече не действа и педи изписа Креон - това не го бях чувала, някой знае ли нещо за него? Междувременно се опитах да я запиша на гастроентеролог, ама то във Варна детски свестни -само 2-3 знам. При едната се чака с месеци да се запишеш, другата била болна.....Утре сме на преглед при третата, да видим какво ще каже.
Нахълтах и се наоплаквах, но се надявам на съвет и от вас  Hug
Сега ме викат вече настоятелно....лека вечер!

# 318
  • София
Да се набъркам и аз малко в темата за АМ. Говорих с една позната, която ходи на курсовете в Лалече... и ми обясняваше на скоро, че на запад педиатрите предписват с рецепта АМ, като предварително се правят изследвания на бебето, кое от видовете млека е подходящо за него! Т.е. за различните типове организми са подхпдящи различните млека и не се дават така безразборно?!? Пиша ви това, защото забелязах, че всички опитвате да давате разлини млека и при различните бебета се харесват различни такива. Мамите, които не са в Бг да кажат, ако знаят нещо по въпроса, че ми стана интересно до колко и къде се практикува така?

# 319
Сиер, това Чиполино Каролина ли е? И аз ще чакам да дадеш отзиви, защото съм й хвърлила мерника на тази количка. Сериозно съм се замислила да сменям комбинираната, вече взе да ми става много тежка, особено сега лятото като излизаме по два пъти. Качване, сваляне.... целият ми крак от едната страна е посинен, там където си я подпирам.
Литъл Рабит,
  и аз знам, че трябва да минат 2 седмици преди да въведеш кашата. Така процедирах и аз. Започнах първо с оризова безмлечна каша. Сега от два дена давам вече картофено пюре. Не й харесва много много, но все пак го яде. Също не заменям цяло хранене.
Оставям ви, че отивам да се къпя, а така ми се спи.

# 320
wicky, не знаех, че и ти не си фен на Синфлорикса. А колкото педита, толкова и мнения, дали ни се полагат или не ваксините.  Laughing

Linna^, каката ми беше така - акаше веднъж на 4-5 дни, но когато я захраних започна да ака всеки ден.  Thinking Аз обаче, докато беше само на кърма не съм се притеснявала от този факт, защото знам, че има кърмачета, които усвояват напълно кърмата и не акат всеки ден. Това важи, ако бебето е само на кърма! Това, че си изхождала бебето с термометър вероятно има връзка, че след захранването не е започнала да ака редовно. Принципно не е добре да се прилага редовно този метод!  Peace
Ако даваш АМ, кърмата със сигурност ще ти намалее, бебка си знае работата, как да я увеличи и затова търси по-начесто. А това, че си захранила с плодове не мисля, че е за упрек!  Simple Smile Има различни схеми на захранване, някои започват с плодове, други със зеленчуци, трети с месо. Важното е да се внимава и да се следи, как се отразяват на малкото човече, да не се бърза и да не се насилва!

wicky, аз също съм чувала, че в някои страни преди да се предпише АМ, се правят изследвания, но в Бг това естествено не се практикува. Другото, което знам, е, че не е хубаво да се сменят много видове АМ.

Mischievous, що на рентген? Ортопедите като го гледат на УЗ не могат ли да преценят? Аз по-скоро бих потърсила мнение на още един ортопед!  Hug

goris, много сте сладки с трите принцеси! Как се справяш три бебета?

Много сладки бебета!  Heart Eyes А на пътешествениците... ми завидях ви!  Hug

# 321
  • София
Най-накрая ви изчетох. Не беше лесно. Всеки ден по малко чета и не мога да ви насмогна.
От известно време съм с двамата в нас и времето за нета ми е ограничено - всеки си иска своето.
Аз съм от малкото незахранили все още, но ви чета вълненията, за да се ориентирам по-късно как да подходя. Педагогическото захранване все повече започва да ме привлича.

Гледах снимки на страхотни сладури - от ден на ден децата стават все по-хубави човечета.  Heart Eyes От доста време бях без фотоапарат, но от утре като ми го върнат от сервиза ще компенсирам със снимки на беба. Напоследък само клипове снимах, че всеки уикенд сме по планини, пещери, гори и езера...
На всички болнички много прегръдки и пожелание за бързо възстановяване.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Толкова нещо изчетох, че в главата ми е каша и не мога да се включа адекватно по темите.  Embarassed Кърменето е виновно ще знаете или това, че дремя пред компя в тоя никакъв час...

Айде лека от мен, че ме викат да ме ядат  Joy

# 322
  • Стара Загора
Сиер, това Чиполино Каролина ли е?
Да, днес ще й е първата разходка и ще кажа как е. Laughing Макар, че след старата ми количка 4х4 всичко ще ми изглежда нестабилно, но ще свикна Mr. Green

# 323
ей Раче, липсваше ми  Hug И на мен идеята за педагогическото захранване много ми харесва, но се чувствам несигурна да не сгреша какво и колко давам. От друга страна детето така напира да яде, че ме кара да се колебая дали не възспирам някакви нужди като не му давам. И не на последно място коликите и проблемите с изхождането ми показват, че трябва да има много плавен и премерен преход за стомахчето на Божо. Затова реших да захранвам стандартно. Доста почетох, мерих, шерих, дано не греша.
Сега да ви кажа какво стана след картофчето вчера, а вие дайте акъл ако ви се стори познато. Изяде си детето лъжичките картоф с кърма - общо 1 ч. л. и отказа да суче. Излязохме навън и аз очаквах да писне  - не, от 9.40 до 1 никакво желание. Предлагах му няколко пъти - не и не. Пъне се, сърди се, врътва се на другата страна. Уплаших се, иначе си суче най-много на 2 часа. Чак когато каталяса и му се доспа се нахрани след обилно кривене. Възможно ли е такова малко количество картоф да се засити за 3 часа или това са признаци, че с храненето ще откаже кърменето?

Сиер, количката ти е много хубава, дано е успешна и да обходи много разходки.

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 09:07 от olemale

# 324
Олемале, ако не искаш да заместваш кърмене - първо кърмиш, после даваш пюре!  Peace

# 325
здравейте!И ние ще купуваме лятна количка, че с това Чиполино, лошо ни става, сигурно ще е Бертони Стар, трябва ми нещо леко, което да свалям лесно по стълбите и на добра цена, мисля, че това е ок
Има ли мами с такава лятна количка, доволни ли сте?
Лек ден

Към Сиер-споко, Чиполиното няма да излезе Чуполино, нашият танк не е мръднал, а ние вървим по всякакви терени и дупки, но все пак нашата е комбинирана, за летните модели не знам
Ние ще купуваме нова, защото е много тежка и след всяка разходка получаваме мускулна треска на ръцете.

# 326
  • София
Добро утро мами!

С голямо удоволствие ви пускам линк към едни дрешки, които токущо бяха пуснати в сайта на шушулка! Това са бебешки дрешки от ограничен памук, които са с мои картинки:) (и най-важното - на снимките е и моето бебе  Mr. Green )

http://www.shushulka.com/index.php

И не малко важно - дрешките са на много по-прилични цени от стандартните!

П.П. Сега видях, че още не са пуснали бодитата! Те са много сладки - предполагам скоро ще ги качат на сайта!

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 10:40 от wicky

# 327
Добро утро от нас Coffee
На вас предлагам кафе, но аз си пийвам чай от мента Wink Беба спи в количката в антрето, там съм затъмнила като съм затворила плъзгащата врата към хола да не пропуска много светлина и да не достига до нея звука от телевизора и се надявам да поспи повечко Praynig Бих я преместила в легълцето й ама ме е страх, че ще се събуди и приспиването ще започне отначало Whistling

При нас нещата са по старому. Захраних я с картоф, прие го безпроблемно. Първия път много не хареса вкуса му (картофеното пюре на Хип си е гадничко на вкус, няма какво да се лъжем), но втория път й го смесих с малко каша, която тя обожава, така че си го изгълта лакомо. Лошото е, че се хвърлят почти цели тея мини бурканчета на Хип, понеже нали имат трайност 24 ч след отварянето, а тя естествено успява да изяде една съвсем малка част, аз в началото мислех да ги дояждам ама не можах да се прежаля Laughing, тоя гаден вкус на картофа ми вгорчи живота и замина в кофата. Вчера опита и тиквичка с картоф и изненадващо за мен много го хареса. Иначе нямаме засега заместено хранене.
Захранването определено не върви точно по първоначалния ми план (аз хубаво си знам, че не трябва да се правят планове ама а де Grinning). Пи и сок от ябълка на Гербер - нещо, което смятах да дам на много по-късен етап. Опита също домашен сок от кайсия и направи ужасена физиономия Simple Smile
Равносметката дотук е, че не харесва плодовите сокове, явно й идват киселички. За сметка на това полудява за банан, няколко пъти вече й давам да си близне, защото ме гледа жадно в устата като ям около нея. И покрай това вчера за малко да стане беля - давам й в парка малко банан, тя обаче го сграбчва и лакомо го засмуква, аз се опитвам да й го взема, тя се сърди и реве и така бая време се борихме докато накрая й се напълни устата с банан та да видиш аз как изперках от ужас да не се задави и й вадих с пръст от устата парчетата ooooh! Отнесох и сериозно мъмрене от мъжа ми покрай този случай.
Вече стана доста проблематично да се храним около нея. Види ли ни да ядем, особено ако пием нещо от шише или чаша - посяга, сърди се ако не й се даде, проследява ни докато поднасяме чашата до устата си, преглъща на сухо и въобще жал да ти стане. Същевременно си се кърмим както преди, търси си кърмата и нощем, но интересът й към нашето ядене стана неудържим за разлика от преди.
Уф, колко много изписах без да се усетя и то само по повод нашето захранване Laughing Ще ме извинявате Simple Smile
goris, много сте сладки цялото семейство с моряшките фанелки, тези снимки са за някое списание на морска тематика Wink
сънрайз, как сте вие с Вито?
И всички останали  Hug Особено тези, които пътешествате - истински ви завиждам Blush, мъжът ми не обича да пътува за разлика от мен и винаги е голям зор да го навия да отидем някъде, а като отидем после му харесва повече отколкото на мен и разказва за това със седмици ама докато го обработя е егати зора Tired, вече ще си ходя без него. Даже да отидем в Гърция миналата година беше като се сетя ... неистово упорство от моя страна Crossing Arms (а точно там се появи малката, аз все едно съм си знаела, че там ще си я направим Heart Eyes) - той разправяше, че не обичал гърците, кракът му нямало да стъпи там, не понасял нищо гръцко, дрън дрън дрън, а като отидохме ми вика "Ми досега защо не сме идвали тука, страшно е хубаво"...
Уики, малката голям модел, бе Grinning

Момичета, този пост го пиша от 8 сутринта. Междувременно Марти се събуди и се заигра с дистанционното на телевизора и успя да ни намери един нов филмов канал от много цъкане, душицата златна Hug

Оставям ви и се приготвям за разходка Hug

# 328
  • София - Дианабад
Уики, страшна сладурка е Даная - родена за модел  Hug! А тези неща за оцветяване много ми харесаха и съм ги принтнала - ще видим какво ще свършим с тях.

За летните колички - каките ги возех в колички от Метро, на Бертони и излязоха много сполучливи. Започнаха да падат колелата чак като станаха по-големи и по-тежки, даже и двете съм ги слагала в нея  Mr. Green. Сега обаче взехме от Джъмбо за Ели и не ми е толкова удобна  Cry. Не мога да слизам по стълби, защото спирачките отзад пречат; освен това е по-тясна и може би моя разкрач е голям, защото постоянно ритам колелата. Хубавото е, че е лека и мога да я бутам отстрани с една ръка.
За захранването - вчера дадох на Ели моркови на Гербер, че нямах време да варя картоф  Embarassed. Мисля, че й хареса. Днес пак ще дам от същото пюре - хубавото е, че може да се консумира до 48 часа след отварянето, та общо 3 пъти мога да й дам от едно бурканче.

Благодаря ви за хубавите думи за снимките. Тати се постара да ги поснима  Grinning.
Колкото до трите деца - на Созопол бяхме с родителите на мъжа ми, да са живи и здрави. Че в басейнчето си трябваха повече ръце, а и на водната пързалка също. Иначе нямаше проблем, дори правехме супички и салатки за обяд в апартамента и после децата заспиваха. Ели също си кротуваше милата.

Много са сладки бебчетата, все такива чаровни да са всички  Heart Eyes!

Hug

# 329
Linna^  не съм срещала до сега пост, който толкова добре да описва нашето положение  Laughing Простооо 1:1, не акаше редовно докато беше само на кърма, даже една от основните причини да се захраним малко по рано от предвиденото е точно тази, давам тиква, слива, круша, нЕма никой братко 4-5 дена че и повече  ooooh! Отделно все гладна ми се струва, дърпа ми гърдите, нервничи...правя АМ повръща като за световно  #Crazy Като намериш решение на проблема, моля за помощ   bouquet

И аз искам някоя лека и евтина лятна количка, на моята попринцип и свикнах, ама си имам нужда и от нещо леко, което се сгъва с една ръка. Татитче вие свикнахте ли с вашата или я сменихте?  Mr. Green

Ходих сега тука до магазина до нас, накупувах един плик пюрета Гербер, значи цена на плодовите - 0.95лв. на зеленчуковите 1.05  Shocked Никъде другаде ги няма на тези цени. Купих и едно на Нестле ябълка и банан, пък сега гледам че пише "за след 6м"  newsm78

wicky модела е разкошен, сега ще разгледам и продуктите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт