Лятото дойде, а ЯНУАРЧЕ като гъбка расте! - 8

• 27 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
И какви добавки има в пюретата на овко - ще цитирам плодово съдържание /в зависимост от пюрето, филтрирана питейна вода, захар /вярно, че тук не се упоменава дали е добавена или се съдържа в самите плодове/, царевично нишесте / или оризово/, лимонена и аскорбинова киселина /последното е вит.с/

Може би от тук написаното нишестета не са проблем, защото с тях са правят кисели и се понасят добре от организма на бебето, може би притеснително е наличието на лимонена киселина, но какво му е проблемното на вит.С

И какво като имат утайка пюретета на Гербер, не виждам проблем в това, тези на Хипп също имат утайка, може би тя се получава от това, че в пюретата се съдържа нишесте.

пюре без нишесте няма, защото ако имаше такова, то щеше да е като водица, за сгъстител понякога слагат и пектин, което пюре да вземете, в него има сгъстители, сравнявала съм всички налични в къщи-Хипп, Гербер, Овко, във всички има нишесте - оризово или царевично

Важното е, да няма оцветители и консерванти, също и ароматизатори

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 20:02 от gitadam

# 676
  • София
Добра вечер!  Hug

Тези дни все не ми остават сили да седна пред компа...

Още веднъж искам да благодаря на всички за хубавите пожелания!  Hug  bouquet

Сега малко отчет: Фил вече е 8200 гр.и 71 см. Направихме и профилактичните изследвания и всичко е в норма, а хемоглобинът му даже е 131,  Crazy чак не ми се вярва! Не дадох да му сложат хепатитната ваксина, защото още е хремав и ще я слагаме като му мине нослето. Лекарката иска да е тази седмица, но аз ще изчакам да се оправи напълно и тогава.

За сега сме спрели с въвеждането на нови храни заради нослето. Тези пюрета Бебо и аз не съм виждама, но щом са на Ганчев...отпадат за мен.

За ваксините съм съгласна с Една от нас.  Peace Не знам защо има толкова крайни мнения, но ако ги намяше тези ваксини щяхме да треперим и сега децата ни да не се разболеят от детски паралич и да останат инвалиди или да се чудим дали ще преживеят някоя шарка. Аз съм на мнение, че се необходимо зло и в някои случаи предпочитам презастраховането. Може би трябва да се отмени задължителния характер на някои от ваксините, но се вижда както става в гетата при циганите, когато няма ваксинации.

Герганче,  Hug бързо оправяне на дребка! Да не би да я е ухапала някоя гадинка? Мен от това ме е много страх, че съм алергична към ухапваня от оси и пчели. Изтръпвам направо!

Зузу,  Hugдобре, че на бебка нищо и няма! Сега таткото ще е много по-внимателен! Аз си мислех и дори бях убедена, че Филип ще падне при баща си....но... се случи при мен.  Embarassed

Олемале, честити ви 6 месеца!   bouquet

Всички каши направени с мляко или кърма стават като водичка...Пак за храненето: Филип яде доста пъти дневно и даже си мислех, че ще е качил повече. Първото хранене е към 5,6.00 - 180 мл. мляко, вече сме на Фризо 2. След това до 11,12.00 изяжда още едно мляко - 180 мл. Към 12.00 яде зеленчуково пюре - 125 гр. И до 15,16.00 изпива още едно мляко - 160 мл. В 18.00 яде около 100 гр. каша с плод и вечер преди лягане още 160 мл. мляко. Ако е заспал по-рано се буди към 22.00 и тогава си пие млякото. Герганче, ти беше питала, но към 5ти месец Фил намали количеството мляко. Не мисля, че имаше влияние от захранването, защото тогава ядеше само по няколко лъжички.

Ниа, ходи ли на цитонамазка?  Hug Аз си правих преди 3 месеца и мисля скоро да повторя. Тогава всичко беше ОК.

Косата ми пада все толкова много. Аз ходя напрекъснато вързана, може би затова като сваля ластика си наваксва в падането.

Все забравям да попитам майките с очила, бебетата ви проявяват ли интерес към очилата? Фил на моменти не ги забелязва въобще, но има моменти, в които не мога да се опазя...

Хмм, май е това... със сигурност забравям нещо, но много ми се доспа...Лека вечер!  Hug

# 677
Ние утре сме на консултация.За косопада-не ми капе косата Grinningи сега и по време на бременността(но аз си я подстригах тогава много късо),сега я пускам дълга.
 За пюретата-аз не се вманиачавам каква марка са-плодовите давам на Ганчев-само 2 вида ми отказа-от сливи (сливите ги въведох с каша)и от кайсия,сега съм взела зеленчуково-местни на Гербер(днес яде шунка със зеленчуци(ами трябваше да го подобрявам каша и пак трудно го излапа(наложи се да и го сложа в шише-и така го яде) и кашата голям зор(мислех да не и избива зъб,че тя с лъжица от 1 месец яде инямахме проблеми(но днес учудващо си изяде кашата с лъжица(ха сега върви я разбери(знам само,че пюретата и кашите при нас трябва да са идеално гладки за да ги изяде-и ги бия с пасатора).Освен това изяде 190мл каша и сука след това(голяма е лакомия)-това го прави вече 2 пъти.Днес пихме сок от диня-пи ама този от морков и ябълка по и харесва.И на Бебевита съм взела пилешко със зеленчуци(пюре-ще видя как да го пробутам.Каши взех на Милупа-ами изяде я ама на Слънчо по ги харесва.Сега и на Хумана и взех една.
 Честито на всики бебенца 6 месечието.

# 678
И какви добавки има в пюретата на овко - ще цитирам плодово съдържание /в зависимост от пюрето, филтрирана питейна вода, захар /вярно, че тук не се упоменава дали е добавена или се съдържа в самите плодове/, царевично нишесте / или оризово/, лимонена и аскорбинова киселина /последното е вит.с/

Може би от тук написаното нишестета не са проблем, защото с тях са правят кисели и се понасят добре от организма на бебето, може би притеснително е наличието на лимонена киселина, но какво му е проблемното на вит.С

И какво като имат утайка пюретета на Гербер, не виждам проблем в това, тези на Хипп също имат утайка, може би тя се получава от това, че в пюретата се съдържа нишесте.

пюре без нишесте няма, защото ако имаше такова, то щеше да е като водица, за сгъстител понякога слагат и пектин, което пюре да вземете, в него има сгъстители, сравнявала съм всички налични в къщи-Хипп, Гербер, Овко, във всички има нишесте - оризово или царевично

Важното е, да няма оцветители и консерванти, също и ароматизатори

Ами за мен съставки като: картофено брашно, оризово брашно, царевично нишесте, слънчогледово олио, са проблем, защото от всичко изброено съм въвела само картоф (и то естествен) и  не смятам да ги въвеждам в 1 ден. Още сме в началото на захранването и за никъде не бързаме.
Захарта съм напълно убедена, че е добавена и не става въпрос за фруктовата захар в плодовете.
По отношене на нишестето - в Гербер не пише да има такова, ако утайката се дължи на неупоменато нишесте, как да съм сигурна, че няма и нещо друго неупоменато като оцветители и консерванти и ароматизатори.

Red Tree ЧРД на патерица  Mr. Green Да си здрава и щастлива   bouquet
Колкото до очилата те са любим обект на атака заедно с ютията. Очилата ми са посотянно на мазни пръстчета, защото все някак успява да ги спипа и аз вече даже и не се сещам да ги трия, ами се опитвам да гледам през по-чистите процепчета  Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 22:57 от olemale

# 679
В такъв случай е разбираемо Олемале да се притеснява.Ще й препоръчвам тиква и първи моркови на Хипп, както и малките бурканчета с моркови на Гербер и Бебивита.В тях има само зеленчук и вода.Аз захраних с тях.Късмет в захранването

# 680
Днес гледам Овко по 1.15, а обикновено ги продават по 1.45.И друг път съм вземала такива и бебето ги яде, тъй че не виждам проблем.
Гита, наистина ли разчиташ на вкуса на детето да те води относно това кое е здравословно и кое - не? Не се обиждай, но по тази логика всички деца трябва да ядат пуканки, шоколад и зрънчо  newsm78
Относно липсата на разнообразие при готовите пюрета - напълно съм съгласна, че е така и именно затова ще давам и готови и домашни  Peace
Камен днес вече изяде почти цяло бурканче моркови от 125гр - абе какво се обяснявам - цяло си беше (без 1-2 лъжички да речем)  Shocked Това дете направо ме шокира с апетита си, имам чувството, че и буркана и лъжичката ще изяде просто. Няколко часа по-късно пюрето излезе по каналния ред в абсолютно същия вид, в който беше влязло - преработват ли въобще храната тези деца?  newsm78
Косата ми пада разбира се - нито съм учудена, нито притеснена - нали все пак това е косата, която е трябвало да ни опада по време на бременността, но хомоните са задържали този естествен процес Simple Smile
Редче, същия брой хранения има и Камен и горе-долу в същите часове, само че и поне едно нощно към 3ч.  Rolling Eyes
Герганче, дано да няма повече такива реакции милата  Rolling Eyes
За интерес към очилата не знам, но косата ми върху лицето му предизвиква такъв смях с глас, че направо ми пълни душата - изобщо е станал изключително засмян и общителен напоследък  Heart Eyes
Аз пък да ви се оплача, че нещо ми е намаляла кърмата ...

# 681
Ух, сега имам възможност да легна да си отспя, а то пък да не ми се спи Mr. Green
Да поспамя малко тогаз.
Моята коса спря да капе, ура. И то без да взимам особени мерки. Линеа негра също изчезна. Но понеже не може всичко да е розово - не мога да се отърва от корем... Sad  В тази връзка кога мога да започна да правя коремни преси, мамите със секцио знаете ли?
Очила - да, много се забавлява да ги дърпа тези на баба си, едва ги опазва от нея Simple Smile
Напоследък любимото занимание на Мартина е да се друса на нечие коляно все едно язди кон и интересното е, че не се уморява да го прави невероятно дълго време, конят се изморява, тя обаче не! Crazy Другото любимо занимание тези дни - да стои подпряна на ръцете си и на колене и да се клати напред-назад, което е ужасно смешно Joy Вече сме разпънали кошарката и я слагам там, че е станала неудържима. В количката държи да стои подпряна на лакти т.е абсолютно седнала и нищо не е в състояние да я накара да се облегне назад. В еуфория изпада всеки път като влезем в магазин да разглежда наоколо. Също страшно се радва баща й като я сложи на конче - както той казва "Това е любимо на всички жени, да се качат на главата на някой мъж" hahaha
Та така, много е станала забавна.
Аз днес я захраних и с праскова и много й се услади, също обича и комбинацията морков и ябълка било то на сок, било то на пюре. Изобщо напредваме със захранването.
Оставям ви и ви пожелавам лека нощ и здрав сън!

# 682
  • Стара Загора
"Това е любимо на всички жени, да се качат на главата на някой мъж" hahaha
Joy поне си го знае  Joy

И моята коса поспря да капе - пих Герикапс, с нищо не съм мазала.

Снощи Ники показа голям интерес към балоните - кака му си играеше с един балон, а той я гледаше  и се смееше с глас  Laughing Мнооого сладък Heart Eyes
От ден на ден стават по-интересни вече.

Отивам да търся идеи в готварския, че гости ще посрещам утре вечер  chef

# 683
Ще ме извините ,но в пюретата на Гербер има царевично нишесте-аз не се вманиачавам толкова -естествено гледам какво съдържатпюретата.Например прави ми впечетление,че във всички има нишесте-явно е нещо ,което може би свързва съставаките и така пюрето може би става по-гладко.

# 684
  • Стара Загора
Момичета, има нужда от съвет. Hug
От 2-3 дни Ники oтказва да яде пюре. Първо давах едно с 3 зеленчука, не иска - хвърлих го. Реших че не го харесва.
 После му дадох картофи+моркови, ял е такова и него отказа. На всяка лъжичка потреперва, присвива очи и плюе. Пълен потрес!
 Ta, сега се чудя дали не е добре да спра за няколко дни със захранването, или да продължавам с нещо друго newsm78
 Според вас как да постъпя?

# 685
Да не би да пробива зъбче, лъжичката да го дразни и затова да отказва пюре? Ако е така, би могла да изчакаш да излезе зъбчето и тогава да подновиш захранването. Или си сменила марката на пюрето?
Иначе – незнам и аз съм в чудо с моята глезанка  Mr. Green

# 686
Здравейте, момичета!

Днес и ние правим половин годинка. Heart Eyes
Честито и на всички останали януарчета, навършващи 6 месеца! Ако не се бъркам, 14-ти януари беше най-бебеносния ни ден.
 Да се отчета и от днешната консултация - 7 100 кг и 65 см. С взимането на урина се справих учудващо лесно, но явно нацелих момента. Лекарката ми беше казала да сложа колекторчето преди да тръгна за консултацията. Тъкмо го сложих и малката взе че се изпишка почти веднага. И не само това, ами взе да върши и другата работа Simple Smile. Втурнах се да спасявам колектора и малко се поомазахме, но всичко приключи успешно. Занесох го, взеха й и кръв, резултатите ще разбера утре. Горкото надупчиха го 3 пъти - веднъж за кръвта и после й сложиха двете ваксини наведнъж - противохепатитната и Синфлорикса. Лекарката каза, че Синфлорикса много болял и наистина малката плака със сълзи. Предписа ми едни охлаждащи лепенки и каза да й ги слагам през 6 часа на мястото на убождането. Засега е добре, наблюдавам я, че ми е малко притеснено.

За косопада - и моя поспря, след като ми окапа сигурно половината коса и се подстригах късо. Пих и Калмацин, както бях писала по-рано.
Исках да пиша и още, но малката се събуди и ще трябва да ставам. 

# 687
  • Стара Загора
Ани, днес му проби и второто зъбче, незная дали това е причина. Имам чувството, че не иска друго освен мляко. А, иначе двете пюрета бяха различни марки - Бебевита е ял, но и нея отказа. Другото беше Ам-ам, взех го за проба, но и то не беше одобрено  Laughing

# 688
Майчета давате ли диня ?

# 689
  • София
Честит РД на патерици на малката и голямата Михаела  Heart Eyes Бъдете здрави и много обичани!

Честит 6ти месец на всички пораснали януарчета! Да са здрави и много усмихнати бебчета Simple Smile

Вчера на консултацията моята Дунда беше 9,600кг и 75см. Докторката каза, че за да не качва много трябва да започна да я захранвам с пюрета. Кашите пак ще ги пропуснем, с тия килограми не са ни необходими Simple Smile Весето е готова за захранване и днес ще си хапне първото пюренце от морков.   chef
Трябваше да сложим втория Пентаксим, но беба се оказа с червено гърло и докторката пак отложи слагането... Малко ни обърка плановете това отлагане, че още 10тина дни се налага да останем в София. Синчето отдавна ни очаква във Варна и му е скучно само с баба и дядо, а на нас вече ни липсват виковете и белите му...
Линеа негра този път ми излезе след като родих и все още е доста видима.
Косопадът не ме е притеснявал знам, че е нещо нормално и затова не се ошашках. Вече косата ми спря да пада в промишлени количества, но по едно време задръствах прахосмукачката...

Я да ви питам, вашите бебета плюнчат ли се? Беба като започне да издава звуци хвърчат слюнки навсякъде. Рядко го прави, но не ми се мисли какво ще стане, ако започне докато я храня  Mr. Green.  Емо не ми ги е сервирал такива. Намирам много разлики в развитието на двамата. Емо беше акробат и се въртеше още от 4ти месец, но не беше много ухилен. А беба не иска да се върти, но устата й не спира да издава звуци, не спира да се смее - голяма веселушка се оказа Simple Smile А като запея започва да ми приглася - на мама певицата  Heart Eyes.
През уикенда ходихме до Ловеч и Крушунските водопади. Страхотно красиво местенце, уникално! Няма да пиша пътепис, че и без това стана дълъг поста. Вечерта влизам да се къпя и оставям беба с баща й. Предупреждавам го да я гледа, че е много чевръста в изнасянето по гръб. Излизам от банята и какво да видя - тате спи, а беба на ръба на спалнята като главата й вече е виснала и само едно движение й трябва, за да падне. От светлината в банята таткото отвори очи и като я видя на ръба  успя да я хване преди да тупне. Поразтропа му се сърцето като разбра какво можеше да стане. С Емо обикаляхме една нощ Пирогов и се моля да не се налага повече да влизаме там. Засега беба е падала или по-скоро се заклещи между канапето и стената, и като тупна на земята бе плавно и не се удари. Аз видях зор, докато изместя канапето, за да я извадя, а на беба нищо и нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт