Все по-топло става ден след ден, ФЕВРУАРЧЕТО ще прави вече морски тен (12)

• 28 505
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • France-Bulgaria
HELP   Praynig
Мога ли да пия аулин?Доки каза,че е съвместим с кърменето!
Четох противоречиви мнения и малко ме е страх!
Мислех да се изцедя и да не кърмя 12ч,но Есер не може да пие от шише,а и аз едва ли ще изцедя такова количество,пък и сега,както е хремав,не искам да спирам кърменето
Нурофен и Парацтамол не ми помагат! А аз утре тепърва ще записвам час за стоматолог Cry

# 481
Ефи, няма ли дежурен стоматолог някъде???То ти трябва някой да ти отвори зъба, за да не те боли, пък лечението може и по-късно да стане.За съжаление не  мога да ти кажа за Аулина, спомням си , че Мяу беше пила и като гледам няма реакция при Люси.Пии ги веднага след кърмене поне първите 3-часа не кърми.Пожелавам ти да ти мине бързо, бързо, че тва зъбобола при мен на няколко пъти е щяло да преми към отрязваме на главата Mr. Green Имам много лошо падане на една ски писта и резултата е 14-изкуствени зъба.Мога да взема диплома за металокерамика и импланти #Crazy

# 482
  • София
ДД!  Hug

Ника, честити рожденици! Със здраве да ги мачкаш, а те със здраве да тормозят леля си! newsm04

Ефи, много кофти това със зъба... Дано да отмине по-бързо.  Praynig Не мога да ти дам съвет за аулина.  Confused

Кристинче, много хубаво, че имате откъде да взимате зеленчуци и плодове домашно производство! И ние вкъщи се стараем да ядем що годе здравословно, доколкото "градските" продукти го позволяват. Ама то какво "стараем се" - на мен всякакви колбаси и готови кайми, полуфабрикати и т.н. са ми гнусни  ooooh! , а най-обичам нещо свежичко да го метна във фурната (вече рецептите варират), с минимум мазнина (и то зехтин най-вече).   chef За съжаление нито някой роднина/познат отглежда "зарзават", нито имам възможност да обикалям по селата. Ще гледам и Диди да я храня по начина, по който си ядем вкъщи. И аз като Ника възнамерявам (ако нещо друго не се случи) да действам по схемата - захранване след 6 навършени месеца, до 10ти месец да кльопа повечето неща, подходящи за възрастта и да минава на детска кухня (не изцяло де, но ще я запиша).  Peace Педиатъра нещо спомена предния път "...и от другия месец - сокчета и пюренца", но аз едва ли ще я послушам, въпреки че няма да влизам в излишни спорове.  Flutter

# 483
Здравейте, за захранването гледам сте се заговорили. Да споделя и моя опит Simple Smile
Аз започнах с плодовите пюрета на Гербер, защото само те имат малки бурканчета по 80 гр. Мисля че не е оправдано да взема 190 гр. бурканче да дам 2 лъжици и другото какво да го правя. Не знам защо всички фирми нямат малки разфасовки. Сега като има вече по-голямо разнообразие от пресни плодове на пазара давам пасиран пресен плод вместо купено плодово пюре. Давах и на Ганчев и на Хип. Не знам колко био са Хип-а, но честно казано вкуса на Ганчев е много по-близък до вкуса на съответния плод, от колкото този на Хип. От няколко дни пробвам да давам зеленчуково пюре на обед. Педиатърката ми каза че мога да давам картоф, морков, тиквичка и разредени с мляко. Първия ден пробвах с картоф само, но май беше много гъсто и нещо не се възприе с ентусиазъм. Два дни давам картоф с морков в съотношение 1:1, но моркова е готово пюре на Гербер, а картофа прясно сварен, разреждам с кърма. Тази комбинация много му хареса на Борис и си я хапва с апетити. Утре мисля да пробвам картоф с тиквичка да видя как ще се приеме. Ако не забравя ще пиша как е.
След 2 седмици ще си отида за малко в Габрово и тогава ще мога да му давам екологично чисти плодове и зеленчуци и градината на родителите ми. До тогава нямам много избор и се храним с това което предлага като плодове и зеленчуци софийския пазар.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 14:48 от Sunny76

# 484
  • София
Уф, аз хич не съм в час със захранването.  Blush Още не съм почнала да се образовам, все си викам, че ми е рано.  Mr. Green

Ама вие пишете, пишете, че така ми поднасяте смляно инфо.  Crazy

# 485
HELP   Praynig
Мога ли да пия аулин?Доки каза,че е съвместим с кърменето!
Четох противоречиви мнения и малко ме е страх!
Мислех да се изцедя и да не кърмя 12ч,но Есер не може да пие от шише,а и аз едва ли ще изцедя такова количество,пък и сега,както е хремав,не искам да спирам кърменето
Нурофен и Парацтамол не ми помагат! А аз утре тепърва ще записвам час за стоматолог Cry

При нужда, можеш, съвместимо е с кърменето, но не бива да се прекалява. Също не е добре да се съчетава с ибупрофен (нурофен), защото прави някаква реакция неблагоприятна за черния дроб (на майката)

Софиянки, ако имате желание можем да направим среща на тема захранване, може да обсъдим разни въпроси по темата, да почерпим опит от чуждите преживелици със храненето на бебетата  Peace

# 486
  • София

Софиянки, ако имате желание можем да направим среща на тема захранване, може да обсъдим разни въпроси по темата, да почерпим опит от чуждите преживелици със храненето на бебетата  Peace

Аз мерак имам в излишък, НО имам проблема с придвижването из града - Диди не харесва количката си за повече от 1 час (макс), нямам кола, а и автобусите, които минават около нас, нямат рампа за качване на количка.  Confused Малко ме е шубе да излизам на дълги преходи с кенгуруто.  Thinking

# 487
Привет мацки!

Честит празник на навършващите днес кръгла месечинка Стефания, Калина, Матей, Боряна и Преслава! Щастливо и безгрижно детство им пожелавам!
 smile3525

Ефи,  Hug, за Аулина пише, че няма данни дали преминава в кърмата активната съставка:
"Кърмене:
Няма данни дали Nimesulide се отделя в майчиното мляко. Nimesulide е противопаказен при кърмене (виж секции 4.3 и 5.3)."

Но също си спомням, че Мяуче пиеше аулин, за да сбори мигрената, в краен случай Peace.

Пухче, дано както е тръгнал хладилника, повече да не спира fingerscrossed . А акото става като на възрастен и мирише също така  Mr. Green.

Велвче, ние сектата тук сме мноУ яки! На когото стиснем палчета, става както треба  thumbsup! Късмет ви пожелавам и доволно чужбинуване като му дойде времето Flowers Four Leaf Clover.

Амика, съчувтствам ти за шума от новите съседи. В кооперацията има едно апартаментче дето почти всеки месец си сменя квартирантите, та е едно голямо чудо с пренасяне и нанасяне #Cussing out.

По повод пюретата и захранването съм решила да приготвям аз на Деа храната, докато не стане готова за кухня. При нас детската кухня е от 3ти навършен месец (поне преди беше така) и готвят чудесно. Най-вероятно ще захраня с натурално картофено пюре. Смятам и свежи подправки да използвам, когато му дойде времето, а сол и захар колкото се може по-късно, същото важи и за маслото. Имаме си селски двор, благодарение на свекъра, който вместо райграс на нашата вила си гледа зеленчуци. Но не се оплаквам, имаме доматки, чушлета, краставички, тиквички, грах, картофки, моркови, ябълки, смокиня, ягоди, грозде (съответно и винце и ракийка  Mr. Green). Останалите дръвчета са малки и не плодят достатъчно. Та каквото може оттам, каквото не от бабите на пазара. Месото си купуваме от магазина, няма кой да ни гледа прасенце...
За готовите пюрета мнение нямам. Константин изкара на Хип и Ганчев, в нашто голямУ селУ друго немаше, сега не съм проверявала. Най-вероятно ще ползвам готови пюрета, ако и когато се налага.
Сега като се замисля, Константин мина на обща храна някъде около годинката. Т.е. готвих яхнийки, без запръжка и детето си ядеше всичко на тази възраст. Казвала съм и преди, че той обаче е захранен на 3 седмици със сок, а колики имаше до 8ми месец благодарение на това Sick.
Така, че Деа ще я захраня на 5 или 6 навършени месеца, когато тя е готова. Най-вече да не избутва храната с език, а да я преглъща и да иска да седи в стол за хранене или въобще някъде Mr. Green.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 15:34 от s.newa

# 488
Лелееееее, изчетох ви ooooh!. Сега колко имам да пиша...Предупреждавам в началото, който не долюбва романите, направо да отсвири този постинг Whistling Laughing.

... Също не е добре да се съчетава с ибупрофен (нурофен), защото прави някаква реакция неблагоприятна за черния дроб (на майката)...
Мога само да поясня, че това са лекарства (както повечето такива),  активно метаболизиращи се в черния дроб и съвместната им употреба носи висок риск от НЛР (нежелани лекарствени реакции). Най- често това са гастроинтестинални усложнения и нарушения на чернодробната функция (хепатотоксичност при предозиране).

Същевременно все по- често тук обсъждаме повишението на Т от децата ни, и мисля, че ще е полезно да ви споделя някой неща.

1.Ibuprofen/Nurofen/ трябва да се прилага като терапия на първи избор при деца с фебрилитет, т.к. води до по-бързо нормализиране на Т, в сравнение с Paracetamol. По отношение на повлияването на болката двате лекарства са аналогови по сила и бързина.
 2.Предозирането с Acetaminophen/Paracetamol/ води до изразена хепатотоксичност, която е свързана с висока смъртност- 55% при деца до двегодишна възраст, при които медикамента не е бил правилно дозиран.
 3.Paracetamol в супозиторна форма (свещички) показва по- ниска бионаличност (концентрация в кръвна плазма) в сравнение с пероралната такава, следователно по- слаб ефект.
 4.Съвместното приложение на Paracetamol с Ibuprofen не е противопоказано. Тези две лекарства имат различни механизми на д- вие и комбинираното им приложение е по- ефикасно и може да се използва след внимателна преценка на ползите и рисковете.

Това последното от т.4 беше силно оспорвано от мен пред един педиатър, с когото иначе сме в много добри приятелски отношения и често си спретваме професионални спорове, особено на тема дозировка на лекарства. Тогава ми се наложи да го приложа на сина ми с хиляди притеснения, но той като има Т не се шегува- под 39 не признава. И аз уж чета доста, но едва тогава се запознах с резултатите от клиничното проучване на екип на д-р Alastair Hay от Великобриания, публикувани в British Medical Journal, и тях ви цитирах по- горе  Hug.

E, след цялата тази лекция познайте дали имам време за още (не съм от най- бързите с пръстите) Crazy. После ще се включа с коментари, така че очаквайте още един ферман Mr. Green.

# 489
Днес запознах Йони с що е то картофено пюре http://www.facebook.com/photo.php?pid=31327728&id=1048664514
То бяха гримаси, то бе чудо  Laughing. И освен да го лапне и да го изплюе след няколко секунди, друго не стана  Mr. Green. Не го насилвах и след 2 опита прекратихме. Утре пак и дано поне една лъжичка глътне. Разредих му го с АМ, че не мога да се цедя, но пак не му се понрави. Щом усети нещо различно от течност в устата си и започне да плюе  Simple Smile.

Велв, честитооо! Радвам се за вас!
Ефи, дано премине болката до прегледа!  Praynig

# 490
 smile3534 Аз пък я захранвам с пържолки прясно изпечени в свинска мас!!!

# 491
  • България/Германия
Честита месечинка на Стефания, Калина, Матей, Боряна и Преслава!

И аз искам с такова да ме захраняяяяяят  Mr. Green

Ние напоследък почти заместваме едно хранене с бананова каша. Предпочетох я пред зеленчуковите пюрета, че нали от кашите се наддавало по-бързо, а бебка е лека категория.  Wink Яде я Изабел, мляска, дори на моменти недоволства, че се бавя, но някъде на половината започва да се изнервя и да приплаква, продължава да яде, но не изглежда супер щастлива. Не знам къде е проблемът, може би все още не е свикнала с по-твърдата консистенция?  Crossing Arms

# 492

hahaha И аз днес съм на прясно изпечени пържолки   food002

Установих, че хладилника ни е удивително празен, което означава, че утре трябва да се измие Whistling...

Балеринка, това което пишеш за парацетамола ми изглежда притеснително...В нашето семейство всички употребяваме доста парацетамол във всичките му форми. А се оказва, ако правилно съм разбрала, че ибупрофена е по-безопасен newsm78.

Уф, много кисела Деа бе...

# 493
  • York
Кристинче, много е хубаво това, което казваш за храната като идея, но не е приложимо при всички.
Amica, когато имаш възможност ще се видим, колко му е  Laughing Дано не излезе вярна прогнозата за следващата седмица, че ще се побъркам у дома.  newsm78

# 494
  • София
Здравейте момичета,
Само набързо влизам да ви почерпя за петата месечинка на Калина! Утре ще се включа по наболелите въпроси.

Хубава вечер ви желая  Hug

Общи условия

Активация на акаунт