Боя за коса-blond 14 (Клуб на блондинките)

• 120 043
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Miia ,по препоръка на фризъорката ми се боядисах с 9.13 на Алфапарф-very light ash golden blonde.Можеш да видиш цвета от каталога,който roshavka  пусна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254181.340
Косата ми е обезцетена с блондор,търсех естествено бежово рус цвят без рижи или жълти оттенъци.Получи се доста сивееща,но вече няколко пъти от измиването забелязвам че се отмива сивото и остава хубав цвят.Почти няма разлика корен-дължина,прелива се.
Хубав ден! Hug

# 241
Къде може да се намери Алфапарф(понеже в моя град я няма)? Няма ли да се продава в някой е-магазин? Исках да видя като цена колко е,харесах няколко нюанса.  Crazy

# 242
adi_man4eva ,много ти благодаря за отговора !
Да 9.13 е хубав цвят мисля ,че бежово русо си е точно.
Къде те правят с Алфапарф  в София /ако искаш може и на личния/?
Аз се притесних ,защото съм за боядисване и бях решила да се правя у дома този път. Даже си купих боя Гарниер Нутрис 111 ,това е много сиво/пепелно русо  и сега се замислих дали не е трябвало да взема 113 ?!

# 243

Моля те ,да ми кажеш  Praynig
това означава ли ,че аз като съм обезцветявана ако сложа пепелна боя /такава с 1 в номера си / има вероятност да стана зелена ?! Така ли да го разбирам ?
И имаш ли идея коя марка боя мага да ползвам пепелна и да не стана зелена ?

Miia, има вероятност. Такива нюанси добре матират израсналите корени, но каквото от боята попадне върху вече изрусената част (а то не може да не попадне), става много интензивно сиво и дори със зеленикав оттенък. Ако разнесеш и макар за кратко върху дължините в края на боядисването, те също придобиват такъв нюанс. Такъв е моя личен опит. Аз съм ставала и много тъмно, неестествено сива, и със зеленикави оттенъци също. Получава се добър цвят на корените, неутрализира се рижия оттенък, но по дължините, понеже няма какво да се неутрализира, косата посивява. Моята е изсветлена горе долу колкото твоята, само с боя, но това няма значение в случая. Важното е, че и при теб, и при мен е премахнат почти напълно естествения пигмент на косъма.

Боите, които съм пробвала и са ми давали подобен неприятен ефект са Вела Колестон (и 12/1 и 12/89), Крамер (силноизсветляващо пепеливо, не помня точно номер), Лонда - и професионална, и непрофесионална (най-светлото пепелно). При тях този ефект беше кошмарен, пак казвам, върху вече изсветлената коса. С Indola пък, най-светлото бежово, станах наситено розова  Shocked
С малко, но наистина малко, по-меки пепеливи нюанси са силноизсветляващите на Гарние и Лореал, непрофесионалните, но пак сивеех сериозно, а около лицето имаше дори леки зеленикави оттенъци. Отново говоря за вече силно изсветлената част на косата.

Бои, с които не съм имала проблеми - Carmen на Eugene Perma, всички силноизсветляващи нюанси са меки, но пък едва ли ще матират тъмни корени и силен пигмент както трябва. Аз имам късмета пигментът ми да е слаб и основата сравнително светла. Majiblond - пробвах вече голяма част от нюансите им, мога да кажа, че дори наситено пепелното придава един доста студен, сивкав, но не и неестествен и грозен оттенък. В 901 и 901S пепеливото е малко, не сивеят въобще, но пък при много тъмна основа явно и не матират качествено. Някои момичета пробваха и не бяха доволни, цветът им жълтееше. От гамата на тази боя за мен лично супер много ми допадна 921 – перлено пепелив нюанс. На моята коса дава студен, но много приятен оттенък, без грам сиво.

Ами, общо взето това ми е опита с пепеливите нюанси. На мен пепеливо дори не ми отива, и аз не знам защо съм се мъчила толкова с тях. Съветвам те да си много предпазлива с тези нюанси, дори и да решиш да тестваш такъв цвят, пробвай предварително на кичурче. Всяка коса е различна в крайна сметка, това което при мен е добре, при теб може да не е и обратното.

# 244
Аз се притесних ,защото съм за боядисване и бях решила да се правя у дома този път. Даже си купих боя Гарниер Нутрис 111 ,това е много сиво/пепелно русо  и сега се замислих дали не е трябвало да взема 113 ?!

Писали сме едновременно  Wink Нутрис е много хубава боя, щадяща, но бежово русото е за предпочитане пред пепеливото в твоя случай. Може и да не съм съвсем права, пробвай на кичурче. Окислителят в тази боя обаче не е най-силния. Не пише колко е, но не е 12% със сигурност, ползвала съм я и съдя по силата на изсветляване. Имам предвид, че корените може да не изсветлеят достатъчно. Поне от снимката ти ми се стори, че дължината ти е доста светла  Peace

# 245
Страхотна си ! Много хубаво и подробно ми обясни ! Благодаря ти !
 newsm51

Дължината наистина ми е малко по-свела. Предполагам от това ,че фризьорката като ми махаше стария цвят нанесе блондора на дължините не в корените. После нанесе  боя в корените  и по дължина.

# 246
adi_man4eva ,много ти благодаря за отговора !
Да 9.13 е хубав цвят мисля ,че бежово русо си е точно.
Къде те правят с Алфапарф  в София /ако искаш може и на личния/?
Аз съм от Пазарджик. Simple Smile
Вече втори път се боядисвам с Алфапарф,косата е много лъскава и с подхранване въобще не личи,че е изрусявана.Стои много естествено.
Първия път ползвах 11.10 с 12% окислител+ампула за чувствителен скалп.Щипеше,но и за сложих преди това блондора с 12%-направо шок за косата.Втория път нанесох 9.13 с 6% и се получи страхотен цвят,без да щипе.Както казах,корените се сляха с дължините.
Откакто съм руса използвам стимуланта на Икаров по дължините час преди да я измия и ефекта е УАУ CrazyНе че искам да расте косата,а просто подхранвам. Simple Smile

Напълно съм съгласна с La mademoiselle .Преди години също станах ужасно сива през русия си период.Тогава ползвах почти различни бои от непрофесионалните.
Днес вече гоня бежовото русо,което и ми утива.Студените нюанси не са за мен. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 21:36 от adi_man4eva

# 247
Извинявай  adi_man4eva , не знам защо реших че се боядисваш в София ! Embarassed

# 248
Ох съвсем се прецаках значи с тези кичури и с това оранжево и с тези пепелни бои... Мисля да боядисам само корените. До кичурите има 4-5 см. И евентуално да разнеса боята последните 5-10 мин или пък да не рискувам, за да не стане сиво  Thinking И без това кичурите са ми доста нагъсто, големия ми проблем са корените... Е малко ще е шаренийка, но поне на първо време... Какво ще кажете?   bouquet

# 249
Miia, за нищо  Simple Smile  Аз всичките неща ги казвам, съдейки от моя си опит и като предупреждение. Но истината е, че всяка коса е различна и какво точно ще се получи зависи от много неща. Успех с боядисването!
Алфапарф, между другото, в София може да се намери на ул.Алабин №40. За фризьор, работещ с нея - не знам.

И аз ще се мацам тези дни, с твоя номер - Мажиблонд 902  Party Ще видим какво ще се получи, ще гледам да пусна снимки после Simple Smile

# 250
Извинявай  adi_man4eva , не знам защо реших че се боядисваш в София ! Embarassed
Не се извинявай,няма за какво! Hug
Аз също исках да пробвам Гарниер Нутрис,но мисля че  B & C се боядиса с нея и не остана доволна.Реших да не рискувам и я пропуснах.Имат интересни нюанси,но от отзивите зная,че се отмива бързо.

# 251
Аз също исках да пробвам Гарниер Нутрис,но мисля че  B & C се боядиса с нея и не остана доволна.Реших да не рискувам и я пропуснах.Имат интересни нюанси,но от отзивите зная,че се отмива бързо.

Аз пък много харесвам Нутрис. При мен не се отмива бързо,покрива равномерно и е щадяща.
Мисля,че за да си създадеш мнение за боята,трябва да я пробваш,защото мненията за боята са различни,колкото са различни и косите на всяка от нас!  Peace

# 252
just_femme   ,права си. Hug

# 253
  • София
Виждам, че коментирате Нутрис. Аз току що си купих №101. Единицата ме заблуди, че е пепелно, а пише бежаво рус. Малко ме е страх да намажа цялата коса и след малко ще пробвам само на един кичур. Скоро се боядисах и имам само 5мм корени, но пък много ми е мерак да пробвам какво ще стане  Laughing

# 254
Току-що погледнах през Гугъл за 101,много хубав цвят ми се видя.   Crazy
Адри,успех и  smile3509 после!

Общи условия

Активация на акаунт