Созопол - мнения, впечатления и препоръки!

• 197 817
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • дядовата ръкавичка
Благодаря   bouquet

# 676
шумно , шумно колко да е шумно???? Laughing
За 40 лв студио ,мисля , че си заслужава да се изтърпи шума  Grinning
Но е в  центъра е така ли?

Ами то центъра се води в Стария град, а това можем да го наречем  център на Новия град.Точно срещу къщата е спирката на автобусите от София.Те всъщност са три къщи, залепени една до друга.Отдолу има денонощен интернет клуб и няколко магазина. Всъщност това е улицата, която наричат Веселата улица, сещаш се веселбата няма нищо общо тишината:) Това е и търговската улица на Новия град. Разбира се, офертата е много изгодна и къщата е хубава. Аз просто говоря като човек, който живее и спи на същата  улица. То живущите там и не спим много, де. Laughing

# 677
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Е такова чудо и за 5 лева за апартамент на нощ трудно ще си го причиня  ooooh!
Напълно извън сезона може, но в лудницата, дето ще продължи поне до 10 септември не бих могла...
Може би в тийнейджърските години, когато я се прибирахме да поспим за малко по квартирите, я не  Grinning

# 678
  • София

за 40 лв студио щях да се запитам защо е толкова; ето още един дом - къща чобанови, който пак е в центъра, но леко по-надолу до парка - значително по-добре е като място - виждам, че има стая и апартамент

# 679
  • София
hanamontana, в преките около центъра сме нощували преди 3г. Отидохме без резервация, имаше места и цените бяха по 10лв на човек за нощувка. За тази година сме се уговорили на същата цена в района. Не беше шумно, но пък точно на кръстовището мисля, че трудно ще се спи.

# 680

за 40 лв студио щях да се запитам защо е толкова; ето още един дом - къща чобанови, който пак е в центъра, но леко по-надолу до парка - значително по-добре е като място - виждам, че има стая и апартамент

Конкретната къща дом Чобанови не я знам коя е, но действително уличката е тиха и закътана. Хубаво е, че и наблизо има сравнително голям супермаркет Болеро, където цените са сносни и има топла витрина.. .Друго да ви кажа. Където и да отидете в Созопол всяка къща предлага стаи. В момента не съм там, но предполагам, че вече на всяка врата стои табелка"свободна стая". Много туристи въобще не правят резервация предварително, а ходят и гледат на място.

# 681
  • България
това за свободните стаи не важи за края на юли и август месец
жал ми беше да гледам миналото лято семейства с дечица как обикалят от къща на къща да търсят къде могат да отседнат
за веселата улица-не знам защо така я наричат..не е весела, а кошмарна от шум и миризми
там не ви съветвам да отсядате,като отидете ще разберете защо....само палачинките не им са за изпускане...търсете мъжа и жената от Сливен..........ммммммммммммм страхотно вкусни са с шипково сладко....
в новия град има доста тихи улички,разгледайте картата на града и ви казвам пак без резервация не тръгвайте.......

# 682
Здравейте!Какво ви е мнението за хотел Портокал ? Благодаря предварително!

# 683
  • София
някакви отзиви за "Ориндж хаус" , дават много изгодни цени , например 36лв за тройка стая с климатик дори. Или Вие да ме насочите към някое семейно хотелче , на изгодни цени , долу-горе до 45 лв за нощувка
hanamontana, виж този хотел www.natally.eu, близо е до плаж Хармани, на тиха уличка е, проблем е паркирането, но ако сте с кола, може да я оставяте до Стадиона, оттам не е повече от 5 мин. до хотела.

# 684
  • София
Хаха, тая фамилия Хльостарови май е много разпространена.
Ние имаме едни такива роднини, но тяхната къща е на успоредна на Ропотамо, отделни наши съседи имат същата фамилия, но на ул. Лозенград.
Както и да е.

То понятието стар и нов град вече много се опорочи. Не е като едно време.
Ние едни наши курортисти като им казахме, че сме в новия град те отидоха на Буджака, което преди 3-4 години си беше извън Созопол направо.

Ако имате колебание за времето да ви кажа, че снощи се върнахме от Созопол, чудничко е, а сега няма и хора, направо приказка.
Весело лято на всички желая.

# 685
  • Русе
Здравейте!Какво ви е мнението за хотел Портокал ? Благодаря предварително!
И аз имам нужда от отзиви за този семеен хотел. Изглежда ми добре на снимките и местоположението ми се струва ок. Дано някой да отговори от първа ръка. Peace

# 686
Аз момичета не искам да ви попарвам ентусиазма, обаче след като най-официално си заявиха, че отходните води на целия тоя набъбнал до няколко хиляди туристи град се изливат във водите.....на пристанището, не ви ли притеснява това? И аз много обичам Созопол, обаче не мога да си причиня подобно "къпане" в морето при това положение. Че и е един от най-скъпите ни курорти при това...

# 687
  • София
milittana, по тази логика никой никъде не трябва да ходи по нашето черноморие, защото "нещата" се разнасят, така да се каже; мястото е едно и то се вижда с просто око - на maps.google.com като напишете созопол и зумнете така, че да виждате добре пристанището под него ще видите едно голямо петно - там е мястото (трябва да сте на изглед "сателит") - там плаж няма, най-близкият е царският и там не ходя; ходим на каваците - там тръба не съм виждала, а съм обходила всичко (може и да има - не съм информирана); не мисля и че созопол е от най-скъпите - хич даже, точно защото предлагането е голямо, реално за всеки ценови клас има по нещо

# 688
Аз пък съм виждала тръба на Буджака, точно в 18 часа след активното плажно време се изливаше от хотел Релакс през пясъка в морето.Съжалявам за детайлите в които навлизам, но ми се струва, че за такова място с претенции да бъде курорт самите жители трябва да се погрижат час по скоро да оправят този проблем, защото си е сериозен. И Dao - на юг от Бургас /изключвам Дюни и другите само курортни селища/ това си е най-скъпият ни курортен град, нищо че има и предлагане в ниския ценови клас. И на мен ми се ходи на морето, но същевременно ми е болно, че туристът трябва да се къпе в подобна "среда". В някои морски селища поне заустват дълбоководно тези неща, а тук - от тръбата направо в пристанищни води на воля....

# 689
  • София
релакс е между хармани и райския залив, а буджака не е само този район, не казвам, че не си права за "средата" и т.н., но в крайна сметка и на златни пясъци тръбата е до мостика в края на курорта, ако зависеше нещо от мен - бих направила, да се надяваме, че това дълбоко заустване и впоследствие пречиствателната станция ще се случат следващата година; аз от години не съм ходила по-на юг, но имам приятели, които всяка година ходят на лозенец - цените в никакъв случай не са по-различни за един и същи клас хотел/квартира; за китен и приморско не говоря - това е царството на чалгарията, на китен не съм ходила от 80-те години:)(и с едно изключение от студентството ми), та за там инфо нямам; царево/синеморец - също отдавна не съм припарвала там, но съм се информирала от сайтове ей така - да съм в час - пак не видях разлика кой знае каква

Общи условия

Активация на акаунт