Бивши и настоящи съпруги

• 17 739
  • 272
  •   1
Отговори
# 60
  • в моя свят на мир и любов
Все се чудя, защо трябва да си дърпаме косите заради някой мухльо.   Thinking
Щото сте по-прости от мухльото?

Обикновена ме дразнят изказванията ти, но когато си прав - прав си.

# 61
Това за мъжете където дробят каши, май си е доста вярно.
На времето когато бях настояща , а настоящата бивша, и бившия говореше така за нея.А и не само за нея, за майка и също.Не че някой от подвизите и спрямо него когато са били заедно не са верни.Сега пръска мен пред нея.Но при нас нещата са много объркани и сложни.

# 62
Хайде да се изкажа и аз като "бивша". Не знам дали има "настояща", но не ме и интерсува. Млади сме, няма лошо, да си намери друга. Аз проблеми няма да правя, не съм и правила досега. Съгласна съм дори а поопозная жената, за да знам все пак кой ще се грижи за детето ми, докато е при баща си. Ако ще и други деца да има, нямам претенции дъщеря ми да наследява нищо от него. Ако тай има самосъзнанието да не дели децата от "бившата" и "настоящата", това говори само в негов плюс. Но.... ако "настоящата" го настройва срещу дъщеря ми или спре да и плаща издръжката, за да има за другото дете .... е такава вихрушка ще стоваря отгоре и, че ще съжалява, че го е взела.   

Оф,като бивша никога не съм търсила "издръжка" - само невмешателство . Настоящата МУ /не само една - поне 5/ навремето 95г
не си направи сметката,че като изоставя жена с дете /с образование,с бизнес и хубава (умря ми циганката  Mr. Green ) същото
може да достигне и НЕЯ /тя беше с 4 годишен стаж като "балерина" в Италия и с 1 година по-голяма от мен/!
В момента ТЯ  се опитва да му обяснява,че трябва да дава някакви средства за първото си дете /моя син/, с идеята да се дават
суми и за нейното дете/родено май през 99г/ !
Добре,че съм на 300 км ....../понякога съм искала и на Луната да отида,но предцених ,че е по-добре на другите да им организирам
такава екскурзийка/ !

# 63
  • България-Швейцария
Няма да се изказвам, само запис Wink

# 64
  • В страната на бурите
Случвало ми се е от позицията на настояща да убеждавам мъжа до мен, че бившата му не е такъв "дзвер", какъвто се опитва да я изкара (познавах я лично) и какъвто е в представите му. Е, повярвайте ми тя направи всичко възможно, за да ме опровергае и да докаже, че той е напълно прав... 

# 65
Нямам лично отношение по темата, но имам много приятелки, колежки и познати в подобни ситуации.
Забелязвам следната странна закономерност- ако се познавам с настоящата, ситуацията е такава, че бившата не пуска детето, създава проблеми и т.н.
Ако се познавам с бившата-бащата е развейпрах, не дава издръжка на детето, не се интересува от проблемите му в училище...

Ясно за какво става въпрос.Но съм се натъквала на реални отношения, когато майки използват като буфер родните си деца, за да наказват бившия, да го накарат да се чувства виновен.И ми е бил странен този егоизъм, когато толкова една жена е самовлюбена, че не разрешава дори на най-скъпоценното си същество- на детето си да е щастливо, след като тя е нещастна без бившия...казвам го като страничен наблюдател на реална случка ,дано никога не изпадна в подобна ситуация, но погледнато отстрани е грозно.

# 66

тя мисли, че искам да си го върна незнайно защо ...

а аз съм влюбена в настоящия си мъж, официалн съм омъжена за него и имаме бебе .... та странна работа

И аз искам някой да ми го обясни това, ама ...
Вероятно са много влюбени в нашите бивши, казват си: "Никой нормален човек не би могъл да живее без това съкровище, щом веднъж го е имал". Нещо такова?
Доста сте прави. И аз съм достигала до този извод. Обаче защо пък настоящите не си зададат въпроса: А бе аджаба, един човек като намери свободата, дали пак ще иска да я загуби?

# 67
  • София
А дали бихте дефинирали плюене?!
Щото като са ми свършвали нервите ми се е случвало да се оплаща на някоя приятелка от изцепки на бившата. Това ли е? Ако да, то съм от процента настоящи, които плюят бившите. Не се познаваме официално, но сме се виждали, не по мое желание разбира се. Нямам какво да деля, нито пък би могла да ми е приятелка.

# 68

тя мисли, че искам да си го върна незнайно защо ...

а аз съм влюбена в настоящия си мъж, официалн съм омъжена за него и имаме бебе .... та странна работа

И аз искам някой да ми го обясни това, ама ...
Вероятно са много влюбени в нашите бивши, казват си: "Никой нормален човек не би могъл да живее без това съкровище, щом веднъж го е имал". Нещо такова?
Доста сте прави. И аз съм достигала до този извод. Обаче защо пък настоящите не си зададат въпроса: А бе аджаба, един човек като намери свободата, дали пак ще иска да я загуби?
А ако този човек я е ''намерил'' свободата принудително?Сякаш са малко примерите,когато бившата съпруга си вади всички налични номера от джоба-пералнята ми се развали,крушката ми гръмна,ела да ми я оправиш и други подобни дивотии.Мисля,че когато двама души се разведат,вече никой от двамата не е длъжен на другия.Особено,когато децата вече са големи и не стават за оправдание,че е заради тях.Естествено не всички са такива,има и изключения.

# 69
  • на пистата
мдаааа,нека се изкажа и аз.в началото плюех по бившата,но то имаше защо...среднощни обаждания от нейна страна,ела ми дай пари,че нямам за ток в квартирата,купи на детето дънки от 300лв,защо не съм работела и тем подобни.но с годините нещата се оправиха.тя си намери нов мъж,има дете от него и всичко е ок.сега даже си пием двете кафето и децата ни си играят заедно.чак някой път си мисля, ако дъщеря й от вторият брак стане гадже с моят син от нейния мъж, как ли ще е Joy.

# 70
Обещавам да  ви наглеждам ....  Embarassed

# 71
Преди няколко месеца бях в ролята и на двете. Бащата на сина ми си имаше приятелка, т.е. за мене тя е настоящата на бащата на сина ми, нал тъй?  Laughing Wink Освен това аз си имах приятел, вече бивш, бе то знам ли всъщност , но той също си имаше бивша, нея я познавам, даже децата неколкократно уж по невнимание ни уреждаха срещи с въпросната. По никакъв начин не ми пречи нито едната, нито другата жена - имах един случай, в който едно от гаджетата на бащата на сина ми беше издивяло, и това е всичко, държа се културно с тях и така, разговорите ни се свеждат до това дали времето е хубаво или лошо в момента... нямам желание да се опознавам нито с едната, нито с другата.

Та моят бивш, бившата му жена беше най-черна от черните, често сме спорели даже по въпроса, т.е. аз го убеждавах, че не може да е била толкова зле, но той не спираше да я плюе, по-скоро аз съм я защитавала от чисто женска солидарност, пък и по причините, поради които се разделихме - аз не можах и една година да го изтрая, а тя го е изтърпяла цели 15 - доста железни нерви е имала жената, не може да й се отрече...

# 72
Много често причината настоящата да плюе бившата е представата, който общия мъж създава за бившата.
хехе, и настоящата се връзва разбира се, така й се чеше егото
моят бивш много се дразнеше като му казвах, че хич не е толкова зле бившата му, колкото я изкарва, сиреч не му се връзвах на ореола, с който се опитваше да се самообвие... , но някои девойки и не толкова девойки връзват явно

# 73
Има ли още девойки,които се връзват на приказките на семеен мъж  newsm78 ?

# 74
Не знам дали говориш по повод мой пост, но приказките на семеен мъж за жена му и на разведен мъж за бившата му жена много ама многооооо си приличат... секс не правят/не са правили често/, в домакинството не я бива /не я е бивало/, много пари му харчи /му е харчела/.. и т.н. разновидности... , за майка не става/настоящата/ или не е ставала /бившата/, абе изобщо, за нищо не става...

Общи условия

Активация на акаунт