Фотография 49

• 26 985
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
едното не изключва другото - затова Peace
чак пък за семейния албум да не стават - явно вкусът ти е доста различен от моя и префинен и "арт" мейби / при всички положения ми звучиш леко грубо, но не се обиждам Peace определено не се обезкуражавам, защото за мен снимането и снимките са удоволствие и не са обвързани с постигане на цели и отговаряне на очаквания Peace
но ако изразяваш общо мнение и не искате да снимам, преди да чета, както и да не публикувам други неща - кажете Peace

# 601
Единствено тази снимка ми се опря! В нета нищо подходящо не мога да открия. Ще съм ви наистина страшно благодарна!
    Heart Eyes

Ина, нали знаеш, че не можеш просто ей така да си ползваш снимки намерени в нета за да правиш клип? Освен, ако изрично не е упоменато, че са свободни за ползване или ако не си ги купиш

Ниночка,
отиди и снимай нещо ново и пусни 1 снимка, която да ти харесва
От показаните аз лично нищо не харесах.
Забранила си коментарите
Пейзажа от Търново е много мътен. Или си го снимала през стъкло на кола или ти е бил мръсен обектива
снимките от календара са доста грубо изрязани

но ако изразяваш общо мнение и не искате да снимам, преди да чета, както и да не публикувам други неща - кажете Peace

Дали ще снимаш или не си е лично твое решение. Щом ти доставя удоволствие чудесно
Темата тук е за фото критики, ако не искаш критики за снимките си просто не ги пускай.

# 602
Влетявам без да съм прочела подробно всичко, че два дена нета  беше на пресекулки.  
Та отзад напред:

Ниночка аз искрено бих искала да се опиташ  да  изкоментираш сама снимките си- какво харесваш в т. нар.  си хистори, което явно цениш?
Опитай се да ги погледнеш отстрани и   под всяка една снимка напиши- тука  харесвам това и  това, а  не харесвам това и това....
И аз нямам за цел да те обезкуражвам, бях ти писала напред нещо,  гледам че го подминаваш.... Ако  си снимаш за удоволствие и   нямаш фотографски цели- ОК няма лошо, но  аз лично не знам как  да коментирам   такива снимки- все едно казваш- бе аз не искам  да се развивам и да уча, ама вие ми вижте снимките и кажете нещо. Честно аз не знам какво да кажа.

Багира,  на мен ми харесва портрета, верно, че  се бутат в  погледа  подметките,  но пък ако кропиш би загубила от переспективата назад, която пък придава нещо много готино и лятно на снимката.

После пак ще коментирам  като успея  да ви изгледам и изчета:))

# 603
Ниночка аз също мисля като Асол;) нищо лично, не искам никой да се обижда;)това е лично мнение Winkняма защо някой да иска да е груб с друг в тази тема;) когато видим нещо хубаво никога не е оставало подминато и дори хората да не искат критика, аз лично не се сдържам да похваля това което ми харесва;)случва се нещо да пропусна поради отсъствие илил друга причина;) но не мога да замълча пред хубавата снимка;)тук никой дори не е длъжен да дава съвети на друг или да му помага или да дава критики, всеки го прави от добри чуства и от любовта към фотографията;)
Ако наистина имаш силно желание да снимаш не се отказвай и продължавай;) вслушивай се в съветите на хората които ти си оценила и смяташ, че са по добри от теб;)в това;)и така ще има добри резултати рано или късно;)

# 604
Ина, нали знаеш, че не можеш просто ей така да си ползваш снимки намерени в нета за да правиш клип? Освен, ако изрично не е упоменато, че са свободни за ползване или ако не си ги купиш

Клипчето е съвсем любителско и не е предназначено за широка аудитория! Естествено, че използвам обществени снимки! Всъщност в този клип абсолютно всички фотографии са мои лични и правени от мен! Единствено тази, за която ви помолих ми липсва. Аз съм творец по хоби, по интерси, по професия и по душа! Никога не бих накърнила авторското право на когото и да е!
       Peace Heart Eyes

# 605
Ели, пробвай с друг браузър.  Peace
Пате благодаря ти много!Веднаги всичко ми се появи като смених браузъра;) Hug

# 606
Ниночка и аз ще се намеся по твоя въпрос, тук съм съвсем прясна, но аз да си кажа
фотографията е изкуство, каквото и да си говорим и както стана видно от последните няколко снимки на момичетата със "сапунерки" това са фактите
при снимането има няколко вида "снимачи"
- артиста- това е човек, който "вижда" снимката, без значение с какво снима, винаги въздейства
- техничар- снима с хубава камера, работи добре с програми и като се комбинират нещата става също толкова добра фотография
- и третите- такива като мен, които по стечение на обстоятелствата са се сдобили с малко по-качествена камера и си мислят, че това е достатъчно, за да направи перфектния кадър
да поясня, че все пак и аз си имам своите фенове- онези които дори  фотоапарат нямат  Mr. Green

# 607
  • София
Ниночка, и аз прегледах целия ти стрийм.Получила си много хубава критика, градивна, ако се вслушаш във всичките съвети , ще имаш голям напредък.Ако искаш все пак да се видиш ти къде си в целия фотографски свят - ФликР е необятен, разгледай десетина стрийма и сравни с твоите снимки, сама ще може да прецениш ти къде си , стига да може да с е погледнеш обективно.

Моите напъни виждам не се харесаха много, балгодаря на всички, които все пак ги погледнаха.Не знам защо винаги съм се заблуждавала, че е толкова лесно да снимаш някой детайл...Ама така е, колкото повече научаваш , толкова повече разбираш колко малко знаеш
Ели, заради летния проект реших най -накрая да снимам и нещо друго освен деца, и просто се оглеждам какво имам под ръка - а то освен дрехи и плодове май друго няма Joy
Мини, добре казано  Peace

# 608
едното не изключва другото - затова Peace
чак пък за семейния албум да не стават - явно вкусът ти е доста различен от моя и префинен и "арт" мейби / при всички положения ми звучиш леко грубо, но не се обиждам Peace определено не се обезкуражавам, защото за мен снимането и снимките са удоволствие и не са обвързани с постигане на цели и отговаряне на очаквания Peace

Ниночка, тук всеки е добре дошъл и всеки е бил нов или начинаещ! Но щом мислиш така няма повече да коментирам  Peace

# 609
Аз се ядосвам пък, че съм стигнала лимит от 200 снимки и Flickr ми иска париии.
Момо, честито, много хубаво име си избрала и с огромно нетърпение чакам снимки на малкото чудо.

# 610
Яна, купуването на фликр про акаунт е едно от хубавите ми харчения на пари Simple Smile
Нина, снимай! и разглеждай фотографски сайтове, за да усетиш...

# 611
  • Стара Загора

Всеки с дертовете си дет се вика Mr. Green
Ниночка мисля, че се палиш излишно. Покажи снимка снимана днес....не приятелката ти, не с телефона...днес с камерата ти. Не се ядосвй, че не се харесват снимки, които ти си харесваш. Особенно ако са на детето.../Всички знаем, че нашето гардже е най-хубавото Mr. Green/
И аз има снимки, които си харесвам...но никой не ги харесва. Но това незначи, че трябва да се отказвам...или че ти трябва да се отказваш.
Ако си дошла за критики - търпи ги и вземай си бележка, пробвай отново и отново докато си харесаш снимката. Ако си дошла да се дърлиш - всеки го може Mr. Green
С най- добри чувства!

http://www.flickr.com/photos/34258413@N03/4773865283/ днешното ми мазало. Незнам при вас но при мен ни удави.

# 612
  • София, Борово
Момо, честито, много хубаво име си избрала и с огромно нетърпение чакам снимки на малкото чудо.
Яна, има 2 възможности - нов акаунт или да си платиш. Аз платих за 1 година, не че има какво да покажа, ама за всеки случай Flutter
Аз колкото повече снимам, толкова повече не си харесвам снимките и не показвам нищо или показвам с голям компромис.
Нина,аз в момента обхождам тези портрети http://portrait-photos.org/

# 613
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И нас ни дави  Tired И аз като теб с подобн кадър  Grinning
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4774402245/sizes/l/in/photostream/
Нещо това лято...малко не като лято
Ниночка, ако имаш желание, ще се усъвършенстваш.
Може би в главата си виждаш нещата по един начин, но не успяваш да ги пресъздадеш.
Човек вижда триизмерно, с камерата трябва да използваш други похвати, за да предадеш това чувство в двумерното пространство.
Точно те могат да се учат.
Както беше казала firebird или Асол, или може би някой друг - трабва да ходиш, и да кадрираш мислено,
или с похвата с ръцете, или дори с изрязана форма...
Трябва да си готова да прилегнеш на земята, за да търсиш интересния ъгъл...
Това, което е написала mini_79 е много вярно.
На хората с художествен усет им е най-лесно, разбира се, блазе им  Simple Smile
Затова, както и се видя, с най-обикновен апарат нещата им са радост за окото.
Търси формата, интересния отблясък, комбинацията от цветове или тоналности, абе ей такива неща.
Разбира се, че ще има неща, които само ти ще си харесаш, но не се задоволявай лесно.
Обикновено изхърлям 90 процента от нещата снимам (колко ги изхвърлям, е друг въпрос, аз съм малко като Плюшкин),
а другите 10 понякога си ги харесвам само аз.

E.L.I , и ти си ми френд, защо не ги виждаш, хич не знам...
Аз на твоите си се наслаждавам без проблем.
Агентче, хареса ми обработката

# 614
Jaly,Diana,Felicidad,
благодаря за коментарите ви за "момчешката снимка".
И аз отчитам грешките си:фокус на неправилното място(подметките),липсата на въздух в долната част,дори клъцнатата пета,малкия преекспониран участък във водата,чудех се жълтее ли.
Исках да си сверя часовника с вас,защото не е лесно да преценяваш снимка със своето гардже! Laughing
A и снимам от не повече от месец с ДСЛР и и нямах търпение за обективна оценка на снимка" илюстрираща начален етап в развитието ми",като казва firebird Wink
 Hug за всички!

Общи условия

Активация на акаунт