Фотография 49

• 26 998
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Ей, не мога да ви изчета, нито  да се разпиша под толкова много нови снимки.

Това е  от преди няколко дена, но сега получих позволение да покажа:))

# 616
Bagira , на мен снимката ти много ми хареса. Дори подметките - характерен белег на подрастващите момчета. единствено не ми допадна кадрирането, но явно не си имала възможност за по-добро, не знам какво се вижда от ляво и дясно извън кадър.
Джали, за мен първата е страхотна. Втората ми идва леко пепелява.

# 617
Малена мерси за коментара,   и на мен не ми е тамън цветово, ама  ще я  правя наново явно, понеже преди пък ми се виждаше жълта, а сега вече не мога да преценя как ми се  вижда... надявах се вие да кажете:)))

# 618
Малена,благодаря за поощрението!
За кадрирането наистина не видях друг вариант.Отдясно,откъм красивата Велека имаше една доста грозновата лодка,която трябваше да избегна.А отляво не си заслужаваше изобщо.

# 619
Грознвата лодка? Супер!  Mr. Green Можеше да направиш кадри с нея и момчето. Често се търси точно този контраст хубаво-грозно (момиченце в порутена къща, манекенка сред строеж и железа и т.н...). Контрасти нежно-грубо, младо - старо, невинно - страховито...

Кадърът ти ми харесва. И на мен единствената ми забележка е композицията.

Джали, първатаи на мен много ми харесва.
При втората не ми харесва тревата. Странно, но е това.  Thinking  Кожата леко зеленее. И на първата бих стоплила малко кадъра, зеленото на места е твърде студено.

# 620
  • Norge
Agent Provocateur
(Ordnung muss sein!)
 Embarassed     bouquet
Дай ми, моля ти се, мъничко подсказване, за да се сетя за мястото (форума). Blush

Багира,
На мен снимката ми харесва цветово, красиво е и онова светло, коет се отваря в дълбочина, харесва ми и тъмното на желаната сянка в горещ ден.
Знаеш ли кое ме смущава: позицията на тялото на момчето. Embarassed От коленете нагоре, до гърдите, ми се струва, че става нещо с перспективата, а оттам _ с пропорциите.
А мястото, така, както си го уловила, е много красиво.

Джали,
Премести главата от втората на мястото на тази от първата. Blush

Закъснях с възхищението от "обикновените" снимки на Е.Л.И.  Peace  bouquet

Повече просто не смея. Улавям се как, гледайки снимките ви, си казвам не че това ми харесва или не, а си мисля дали вие бихте го харесали и как ВИЕ го възприемате. А сигурно не трябва така. Или?  ooooh!
Неведнъж  поглеждам нещо, мисля си: ето, този акцент ми допада и миг след това: ами ако това е най_грешното в целия кадър? И премълчавам, нямам смелост.  Sad

# 621
Free Soul,
права си можех да се възползвам подобен контраст!Но точно в този момент мисълта ми беше как да запечатам красотата на момента и реката.Точно така както го описва nelka.nelka.
А за перспективата...хмм,не го бях забелязала.

# 622
много сте мили, благодаря за всички думи Hug Hug

момичета, при мен проблемът е,че нямам време (и май сила Rolling Eyes) да се захвана сериозно... и си пускам готските за мен неща, които обаче определено не са издържани фотографски... всеки случай аз наистина ще подбирам какво пускам занапред, аз и досега подбирах, а хистърито просто исках да го споделя за туй онуй Hug

п.с. коментари не съм забранявала newsm78 / мини, това е мноого точно: и аз имам фенове, най-вече без фотоапарат или с по-кофти от моя  Laughing / асол,както виждаш,оценявам и обмислям всичките ти коментари по снимките - грубо ми стана не от тях, а от семейния албум и риторичния ти въпрос ... край на дискусията Peace / хера и всички: изобщо не съм се обиждала, грам, всички мнения приемам съвсем ок / джали, изобщо не съм ти подминавала коментара Hug

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:08 от ninochka

# 623
Мале, Диана, къде го намери тоя сайт бе?! Отказвам се от фотографията ... то бива бива добри неща ама това е голяма работа.... И какви са тия модели бе - всички са мис свят?!  Shocked ААА не... моля ви се ако обичате от сега нататък само портрети на сбръчкани баби и циганета  Crossing Arms Mr. Green

асол,както виждаш,оценявам и обмислям всичките ти коментари по снимките - грубо ми стана не от тях, а от семейния албум и риторичния ти въпрос ... край на дискусията Peace

Ниночка, това за семейния албум беше в контекста на критиките под  снимките, не знам защо отделяш нещата. Не съм искала да те обидя, но който и да питаш тук ще ти каже същото... мислех че искаш да се научиш да снимаш, а и понеже ме познаваш си позволих да съм по-директна, никой няма да ти го каже, но всеки го мисли. Снимай повече, времето за форума го отдели за снимки Wink

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:22 от Асол

# 624
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аа, аз там и един много впечатлителен сиган видях.
Не е красавец, ама пък толкова изразителни очи-въглени.

# 625
ninochka, през цялото време се опитвам да ти кажа, че ако похарчиш времето за писане във форма , за да отидеш и да направиш една снимка ще  е много по-добре.
Извинявай, не искам  да съм груба, но в хисторито ти няма  наистина нищо за гледане, аз поне не видях. И пак казвам, ако ти намираш тези неща, за "готски", не знам какще си срещнем критериите изобщо.  
Ето нагоре има предложен сайт-  разглеждай, само това мога да кажа.

# 626
е,няма да ги срещнем сега,ясно е Peace
а иначе е ясно за времето във форума, благодаря пак за съвета, опитах се да обясня по-горе защо не снимам и втурвам във фотографските дебри, но както и да е: като/ако му дойде времето - ще се разбере Peace

# 627
Като съм на работа през седмицата нищо не сколасвам да снимам и понеже ми харесахте родопските пейзажчета и се зарових в архива да видя какво още имам от там и качих една сборна (кадрите от сапунерка).... малко тъжна с къщи-руини, разрушени огнища, падащи тикли и така...

... отивам да чета за марсилска треска, лаймска болест и др. гадости, че ми дойде и кърлеж на главата  Confused

# 628
Мале, Диана, къде го намери тоя сайт бе?! Отказвам се от фотографията ... то бива бива добри неща ама това е голяма работа.... И какви са тия модели бе - всички са мис свят?!  Shocked

tова руснаците имат страшни традиции във фотографията, а и хубави модели не им липсват Wink разкошен е сайта, мерси, Диана, и от мен!
(огромен процент от снимките, които видях бяха с руски автори, но определено не са само братушки)

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 03:34 от Agent Provocateur

# 629
Добро утро!

Момо, честито и от мен! Бъдете и живи и здрави! Избрали сте прекрасно име Simple Smile

На пук на лошото време пускам малко морски бриз от вчера... Но не си мислете, че при нас е лято..нищо подобно! Вали си бавно и методично.

http://www.flickr.com/photos/51755567@N04/4774897741/

Ще съм благодарна на коментари относно кадриране, цветове, контраст, светло/ тъмно...с 2 думи за всичко  Mr. Green Ако имате желание и време прегледайте и другите 4-5 морски кадъра и се изкажете компетентно. Ако за някой кадър си помислите "Не става!", напишете ми го! За мен е важно някой да ми посочва грешките, за да се науча и аз да снимам добре. А някой бъдещ ден и по- добре  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт