МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 498
  • 751
  •   1
Отговори
  • Мнения: 660
МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.







РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:






Как се качват снимки и картинки


всичко за хлебопекарните








ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ. Peace

# 1
  • Мнения: 5 737
Записвам се вече и аз тук.

# 2
  • Мнения: 288
Спелта и лимец не са едно и също, това са два различни подвида на пшеницата  Peace

# 3
# 4
  • София
  • Мнения: 3 090
Tony_st  Hug благодаря за темата   bouquet

# 5
  • Мнения: 224
Tony_st  Hug Hug Hug
Препоръчайте рецепта за тесто за пица  Praynig

# 6
  • България-Варна
  • Мнения: 87
Запис  chef

# 7
  • Мнения: 4 992
Tony_st  Hug Hug Hug
Препоръчайте рецепта за тесто за пица  Praynig
виж в старата тема - аз правих по дадена там рецепта (2-3 страници преди последната търси) и стана супер пица!

# 8
  • Мнения: 1
Здравейте и от мен  вече трети ден и аз да се похваля с придобивка  взех си  http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857  много съм доволна Joy пече перфектно  Simple Smile не знам как да кача снимчица на едно от хлебчетата  Sad но става супер  всеки път днес ще пробвам кекс

# 9
  • Мнения: 1 934
Аз да развенчая мита за калоричността на видовете хляб. Почти няма разлика в калориите на бял и черен хляб. Разликата идва от фибрите и т.н. гликемичен индекс на храните, който измерва колко бързо нахлува глюкозата от дадена храна в кръвта и съответно по-бързо вдига кръвната захар, което не е добре. Хубаво е да е плавно.

Та, ако погледнете табличка с калории и ГИ, ще установите, че разликите не са фрапиращи. За ръжта обаче е доказано, че тя държи ситост 4 часа, а пшеницата 3 часа. Ръжта задължително е пълнозърнеста, няма непълнозърнеста.

Всъщност идеалните въглехидрати се оказват макаронените изделия. Те също са от брашно, но имат наполовина ГИ от хлебните изделия.

На мен ми прави впечатление, че купешкият нарязан хляб е с текстура на гъба, ама мнооого мека гъба за баня  Wink Дебел е около 10 см, но стисна ли го, мога да си допра двата пръста  Rolling Eyes Мек е като къделя, топи се в устата на принципа на царевичните пръчици и можеш да изядеш 10 филии и пак не те засища, но пък доста ти се услажда  Wink

Този хляб е богат на глутен, тип козуначно тесто, крайно вреден. И учудващо нетраен предвид многото консерванти натряскани вътре.


Домашен бял хляб е със съвсем друга текстура, няма консерватни и пак изтрайва мноого време. А домашен типов и др. черни хлябове са приказка- от тях ти стига 1 филия, понеже е тежка и плътна и засища. Издържат без проблем в хладилник до 3 седмици  Simple Smile

Едно лесно предложение от мен за начинаещите на черен хляб: Изберете програма "Месене с втасване". Сложете в кошчето на хлебопекарната водата, която искате като количество /моята е 500 мл+маята /2/3 кубче/ +сол+1 чл захар+2-3 сл олио+1 сл оцет. Добавете по малко типово, малко ръжено и малко бяло брашно, колкото да започне процеса на месене. После добавяйте като редувате брашната и се стараете горе-долу да се в равни съотношения. Това се прави докато се образува хубава топка тесто, която се блъска в стените и се отлепва. След няколко минути месене обаче може да видите как тази хубава топка се е размекнала и леко маже под перките. Тогава добавете още брашно 2-3 супени лъжици. Когато ми свърши месенето, вадя кошничката и тестото от нея на плота, махам перките, че мразя дупки и връщам тестото да втасва. При мен то втасва 1 час при поддържана температура от хлебопекарната. Ако не съм доволна от резултата, го оставям още да си втасва, след като е свършила програмата. Няма значение, че няма топлина, то пак си втасва. Едва когато сте доволни от бухването на хляба /не очаквайъте чудеса като при белия-примерно 3 пъти да увеличи обема си/ Достатъчно е да увеличи почти 2 пъти обема си и тогава наберете ръчно необходимите минути за печенето на този грамаж тесто. При моят грамаж, това е 1.10 минути.

Извинявам се за дългия ферман, дано съм била полезна на някой   bouquet

Виктория, много се радвам за твоя избор и че си доволна. И аз съм й хвърлила око на тази машина, ако се скапе моята Мулинекс  Peace

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 09:48 от Кливия

# 10
  • София
  • Мнения: 15 827
  И аз тук, мерси Тони! smile3525

# 11
  • Мнения: 224
Tony_st  Hug Hug Hug
Препоръчайте рецепта за тесто за пица  Praynig
виж в старата тема - аз правих по дадена там рецепта (2-3 страници преди последната търси) и стана супер пица!
Благодаря   bouquet

# 12
  • Мнения: 1
Здравейте и от мен  вече трети ден и аз да се похваля с придобивка  взех си  http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857  много съм доволна Joy пече перфектно  Simple Smile не знам как да кача снимчица на едно от хлебчетата  Sad но става супер  всеки път днес ще пробвам кекс
  дали успях да кача снимка  Thinking

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 10:15 от victoryaa

# 13
  • Мнения: 681
запис и благодаря на Тони   bouquet

# 14
  • Мнения: 5 737
Кливия, много благодаря за полезната информация!   bouquet Беше ми много интересно да я прочета. Аз досега съм си правила експерименти само с пълнозърнесто брашно (ръчен хляб) и действам по подобен начин - първо замесвам по-мокро тесто и после добавям брашно, за да докарам нужната консистенция, но се чудех с машината за хляб как да процедирам.

Общи условия

Активация на акаунт