МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
  tiptoe
От много време не съм писала в тази темичка, но си въртях 2-3 традиционни рецепти без сериозни импровизации.
Напоследък обаче ме напира да поразчупя традициите и ще надничам тук, за да заимствам идейки и да споделям моите опити Simple Smile

# 46
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 018
Надничай, пробвай , ще ти хареса  Laughing
Аз съм същият плагиат  Grinning

# 47
  • Мнения: 224
аз преди около 10-ина дни ходих до Метро. Бяха пуснали на промоция брашно, не мога да кажа каква марка беше (беше непозната за мен марка), но беше евтино.Та взех аз един плик, който бързо бързо върнах след като прочетох, че пакета съдържа незнам си каква добарка за брашно и това не беше аскорбинова киселина(вит. Ц)

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 641
bongo_2007 ®, nikolovi, Благодаря ви!!!
За моя радост nikolovi се оказаха прави, има време за предварително загряване, за да може зърната да поемат вода и да се раздуят. Това го търсих като информация, но го нямаше в упътването на машината. После видях че го пише в рецептурната книжка.
На Филипс в понеделник ще им звъня да им обяснявам как им работят нещата. И то при условие че изчаках близо 5 мин да се консултират със специалист по хлебопекарни  Twisted Evil
Говорих и с познат от магазина - там консултантите са му казали, че вероятността да не работят само 2 програми е безкрайно малка.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 22:26 от Steltion

# 49
  • Мнения: 781
Steltion , радвам се , че всичко е наред и машинката си работи както трябва Simple Smile
Сега ще чакаме да покажеш хлебчето с набъбналите семена  Laughing

# 50
  • Мнения: 74
Моля за инструктаж за хлебопекарна CROWN CBM 5590 ако има някой.
Благодаря.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 19:42 от nikita_m

# 51
  • Мнения: 307
И аз тук с молба за по подробно обяснение за месенето с квас Praynig

Ако става въпрос за месене и печене на хляб с квас в хлебопекарна давам отговор веднага

Всички машинки имат програма за месене на тесто и втасване. Ако случайно някоя машинка няма може да ползвате и основната програма.

1. Та пускате програмата за месене.
2. Като спре да меси и започне да почива изключвате машинката и нагласяте програмата за месене да започне да меси след 1 ч. Второто месене може да си го оставите и да е барабар с втасване и всичко. Ако нямате програма за месене следите да свърши първото голямо месене и изключвате.
3. При мен за около 4 часа втасва та аз си пусках със старата машинка печенето да започне с отложен старт 4 часа сега ням такъв филм.

- За първи път ако правите ви съветвам първо да го гледате кога ще втаса. Бройте го втасало ако се е надигнало минимум до половината на казанчето. Като е стигнало над половината на казанчето пускате печене. И си засичате за колко време е втасало тестото и при следващия път може направо да пуснете с отложен старт да печете.

* ако си имате програма за втасване и подгряване може нея да използвате за по-бързо втасване Simple Smile Ако е подгряване към някоя друга програма гледайте да я спрете навреме да не почне да меси. Меси се само 2 пъти и после всяко размърдване на перката не е добре за бухването

Надявам се да съм обяснила максимално точно Simple Smile


На мен зелмера има цели две програми които започват с подгряване 30 мин и след това 5 мин месене после 5 мин почивка и тогава е голямото месене 20 мин

# 52
  • Мнения: X
при мен кекса има само 2 процедури - месене и печене. за какво му е престой  newsm78

На едната машина са ми 15 мин. месене, 8 мин. втасване (престой) и 65 мин. печене. Така са го измислили.

# 53
  • Варна
  • Мнения: 283
Искам и аз да направя хляб с квас в машината, но в темата за Квасен хляб чета, че сега е трудно да се хване квас.
А някой правил ли е квасен лимецов хляб? На каква програма и по каква рецепта?
Идната седмица ще експериментирам по темата "Лимец" и ще ви покажа резултата.   chef

# 54
  • Мнения: X
Аз искам да попитам наистина ли е станало толкова евтино бялото брашно Софи Мел в Метро? 25 кг за 16.20  newsm78 Това с ДДСД или без?!?

Ако е крайна цена е евтино, ако е без ДДС е пак евтино за тази марка. По принцип 1 кг бяло брашно тяхно върви около 1.20 лв

На чувал цената варира, но определено спада напоследък. Ние започнахме да купуваме  (преди няколко години) от цена около 12-13 лв. зе 25 кг, после цената се покачи плавно до около 22-23 лв. и последния път купихме за около 16-17 лв.

sinapovaaya, копира ли си поста за хляб с квас и в темата за кваса? Мързи ме да търся. Информацията е полезна.

Радост, квас може да се захване по всяко време. Само в помещението трябва да не е по-студено от 18-20 градуса. В темата за натуралната закваска има доста изписано.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 19:44 от Анонимен

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 1 489
  bouquet за темата

# 56
  • Мнения: 307
Не съм го копирала, но имам подобни и в другата тема Simple Smile

А за който иска квас мога да му дам ( да пише на лични)

# 57
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Днес за първи път правих кекс в машинката си (Силвър Крест, с две бъркалки) и май отсега нататък все там ще правя Simple Smile. Ето този:

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

Благодаря за споделената рецепта! Спазих всичко съвсем точно, не съм подготвяла нищо предварително, кексът стана мммммм... Simple Smile Орехчета, ябълчици - всичко перфектно разпределено, а не само по дъното. Програмата ми за кекс беше 1 ч. 40 мин. От мерак да пусна кекса, не пробвах имам ли опция да избирам грамаж, коричка и т.н. Та за тази доза, както и предполагах, час и 40 мин. бяха прекалено много, изключих програмата точно 30 мин. преди края. Утре смятам да пробвам цитрусовия кекс от същия блог, вече ще проверя дали мога да намаля грамажа и съответно времето на програмата. Иначе и при Силвър Крест-а програмата за кекс е само месене (30 мин.) и печене, тръгва без 10 мин. подгряване. Снимка на почти унищожения кекс Simple Smile:

# 58
  • Мнения: 681
Астера, изглежда страхотно. Сигурна съм, че е бил вкусен. И аз ще пробвам тези дни, че и моята машинка има такава програма, ама аз и майка ми си караме по старата рецепта - купа, миксер, форма за кекс, фурната .... А то има от лесно по-лесно  Mr. Green

# 59
  • Мнения: 307
Незнам на мен кексовете повече ми харесват като си ги разбъркам хубаво с миксера и ги изсипя във форми за мъвини или силиконова форма нещо по-така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт