МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 846
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Тони, аз забравих да ти благодаря за темата   bouquet

Но най-вече искам да те подтикна да споделяш повече от огромния си опит в правенето на хляб с квас в хлебопекарна, защото не са много хората, които могат да се похвалят с това   Simple Smile

Майстор си голям   bouquet

Леле, Кливия, как ме изчетка. Embarassed Blush Embarassed Чак такъв майстор не съм, ама течивата с квас се отразяват чудесно на семейството ми и това ме кара да експериментирам с разни неща. Wink Благодаря ти! Ако нещо конкретно те интересува - питай. Hug Информацията, която си написала е наистина интересна и позната за мен, но пък ти си се сетила да я напишеш, за което ти благодаря!  bouquet

Radost Nezemna, опитай да си хванеш квас и сега - ако у вас стайната Т е около 20-22 С няма причина до няколко дни, или седмица да не стане. Квасен хляб с лимец съм правила веднъж, но предпочитаме вкъщи да е в комбинация от няколко брашна, а не чисто ръжено, само от лимец и т.н.

А сега моля за помощ, че съм си затрила някъде рецептата за варените питки/гевреци. Тайна, май този път не бъркам, че ти беше правила? Ще правя другата седмица за тържеството на децата в детската и ми се иска да е нещо типично българско, та помагате, моля!

# 61
Влизам със няколко бързи въпросчета.
Сега за първи път пуснах новата си хлебопекарна  Crazy да питам там нали след някакъв сигнал мога да прибавям  разни добавки, пуснала съм я на 1 програма и рецептата ми е за обикновен бял хляб, може ли след сигнала да добавя ядки ( семки и разни подобни) и за 750 гр. колко може да сложа.
Също за първи път виждам суха мая, на гранули малки ли трябва да изглежда, да не е химическа, че пише, че с нея не ставал хляба, а иначе на пликчето пише само МАЯ.

Благодаря за отговорите  Grinning

Сетих се и за още един въпрос, има ли начин отгоре да поръся със сусам и мак и кога може да се случи това. В смисъл като е готов на коричката да има сусам.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 14:03 от -Diva4e-

# 62
вече си пуснала машината , но все пак ...
прочети си упътването към машината. там ще прочетеш ,че точно сигнала е да подсети човек ,че трябва да добави нещо. независимо на коя програма си.
колко гр. може да сложиш ? - различни отговори ще получиш. всеки слага според неговото предпочитание. най-често 1 , може би и 2 с.л.  аз не слагам нищо.
ако маята е за хляб (тесто) не виждам защо да не се получи  newsm78  аз само с такава работя.
отзад на пликчето може би пише няколко подробности за тази мая. ако не пише нищо  за следващият  път си купи друга.

# 63
Мерси за отговора, иначе сложих малко семки, да видим какво ще стане, изглежда иначе перфектно тестото, точно като на картинката, нямам търпение да стане, само седя и гледам през прозорчето какво става, така е то с новите придобивки  Mr. Green

# 64
Също за първи път виждам суха мая, на гранули малки ли трябва да изглежда, да не е химическа, че пише, че с нея не ставал хляба, а иначе на пликчето пише само МАЯ.

Сетих се и за още един въпрос, има ли начин отгоре да поръся със сусам и мак и кога може да се случи това. В смисъл като е готов на коричката да има сусам.

Може ли да снимаш това пакетче мая и да ни го покажеш?
За поръсването - около 40-60 мнн. преди края на програмата се намазва хлябът и се поръсва. Можеш за намажеш с вода, с олио, с мляко, с жълтък, с комбинация от тях и поръсваш със сусам или друго. Ако си бърза, не спирай машината, а ако ти трябва повече време, изключи тока (не програмата), извади казанчето с втасалото тесто, намажи, поръси, върни всичко в машината и включи тока. Машината си помни докъде е стигнала. Различните машини помнят от 7 до 20 мин. без ток.

# 65
alys Благодаря много, на следващия хляб ще поръся Simple Smile След малко е готов иначе  Simple Smile

А за снимка нямам възможност да направя, но така като гледам хляба явно няма проблем, иначе ще търся по големи разфасовки мая, че тази е 11 гр.

# 66
А за снимка нямам възможност да направя, но така като гледам хляба явно няма проблем, иначе ще търся по големи разфасовки мая, че тази е 11 гр.

Не съм виж дала в БГ по-големи разфасофки, но провери. По-малки има.  Simple Smile

# 67
  • София

Да не е Саф-инстант - френска - аз купих такава 11 грама.
Да сте мяркали някъде по-големи разфасовки слънчогледови семки? Че все ги свършвам за нула време.
Дали мога да оставя на отложен старт козунак? За 8 утре ще започне да меси в 4,30, ако в 0 ч. сипя съставките, едва ли за 4 часа ще се развалят  newsm78

# 68
Астера , и аз днрс правих този кекс - едва си опазих заливката, че дребния щеше да я омаха на 0 време.
понеже на Панаосника има програма за кекс , ама тя е само за печене го пуснах на програма 11 - за бриош - тя е 3, 30 часа - и яйцата и захарта ги рабзих предварително и тогава ги слижих. Стана чудесен, но се чудя дали тази машина няма по-подходяща програма - моля ако някой знае - да сподели, че 3 часа и нещо не ни се чака за 1 кекс..

# 69
Някой може ли да ми даде съвсем опростен вариант на рецепта за хляб? Трябва ми нещо което да е само – вода, сол, брашно, мая. По възможност мерките да са за един килограм хляб. Брашното което ще ползвам е София Мел – 500.

Ако може водата, солта, брашното и маята да са в точни мерки (милилитри, грамове) ще съм много благодарен! Маята ще е суха на Dr. Oetker (7 грама пакетче).

Опитах се да намеря нещо опростено но абсолютно навсякъде всички рецепти имат някакви добавки и в повечето случаи съотношението вода – брашно се различават. Преди ден направих първият си хляб който незнайно как се получи, само че беше чиста импровизация с мерките.

Също да питам… Гледам в МЕТРО имат някакво брашно на FINE FOODS дето е 260 калории за килограм, пълнозърнесто. Има ли някакъв вариант (какъв?) да правя хляб с такова без да го смесвам с обикновено?

# 70
  • Бургас
Проста рецепта за бял хляб - 1 кг.

Вода - 350 мл
Олио - 2 супени лъжици
Сол - 1,5 чаени лъжици
Захар - 2 супени лъжици
Брашно - 560 гр.
Суха мая - 1 чаена лъжица

Вчера правих пълнозърнест хляб със семена - ако не сложиш бяло брашно просто ще стане не толкова бухнал (с по-малък обем). Ако това не те притеснява - няма проблем.

# 71
  • Русе
Здравейте и от мен  вече трети ден и аз да се похваля с придобивка  взех си  http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857  много съм доволна Joy пече перфектно  Simple Smile не знам как да кача снимчица на едно от хлебчетата  Sad но става супер  всеки път днес ще пробвам кекс
  дали успях да кача снимка  Thinking

В очакване на качиш снимки. Машинката изглежда добре. Хоризонтално ли се пече хляба в нея или вертикално?

Днес ходихме до Зора. Тъкмо навих мъжо да си я вземем тази хлебопекарна и хоп нали съм си карък нямаше я налична. Ако я поръчам онлайн от Зора дали трябва да плащам и за доставка както е по другите вериги Технополис и Техномаркет някой дали знае newsm78

# 72
ами защо не попиташ Зора-та да ти кажат за доставката ? в сайта за пазаруване онлайн също би трябвало да пише как стои въпроса с доставката и плащането  newsm78

# 73
  • Русе
Четох преди малко в сайта им но не пише че се заплаща доставката и това ми е много странно. Май стана и вече късно да звъня, а ми е толкова любопитно. Май ще трябва да си изчакам до утре

# 74
Здравейте и от мен  вече трети ден и аз да се похваля с придобивка  взех си  http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857  много съм доволна Joy пече перфектно  Simple Smile не знам как да кача снимчица на едно от хлебчетата  Sad но става супер  всеки път днес ще пробвам кекс
  дали успях да кача снимка  Thinking

В очакване на качиш снимки. Машинката изглежда добре. Хоризонтално ли се пече хляба в нея или вертикално?

Днес ходихме до Зора. Тъкмо навих мъжо да си я вземем тази хлебопекарна и хоп нали съм си карък нямаше я налична. Ако я поръчам онлайн от Зора дали трябва да плащам и за доставка както е по другите вериги Технополис и Техномаркет някой дали знае newsm78
Коя марка и кой модел е ?

Общи условия

Активация на акаунт