МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 30

Снощи проверих продължителността на програмата- 1 час и 40мин. И аз незнам каква рецепта бих могла да пробвам.

Ммм... това не е програма за изделие с мая, според мене. Това си е за кекс със сода или бакпулвер. А програмата за кекс с какво времетраене е?

Тони, благодаря за темата!  bouquet

Относно пресяването - със сигурност е полезно, но не го правя. Меренето - задължително с везна за която и да е рецепта. Нямам времето да се суетя около машината. Ако е нова рецепта, записвам какво и колко съм сложила, ако добавям, коригирам записките.

Кливия, благодаря за инфото! Полезно беше.
Програмата за кекс е 1 час и 50 мин по време на която има месене, тасване (около 10мин) и пак месене и следва печене. За нея изришно пише че е предназначена за печива със сода
А поред книжката програмата Dessert  има цикллите месене, втасване, печене.

# 31
Да похваля типовото брашно от Метро - хлябът стана много добре. Бухна си нормално, както и с бяло брашно. Не знам колко е по-полезен. Според мен въпросът е в мярката като всичко останало всъщност. Crazy

Брашното и аз не го пресявам. Чист мързел при мен, а и ме дразни да чистя после от плотовете. Embarassed
Нищо не меря също. Достатъчно е да се наблюдава първите пет минути тестото. И винаги слагам една лъжица кисело мляко. Peace

# 32
Програмата за кекс е 1 час и 50 мин по време на която има месене, втасване (около 10мин) и пак месене и следва печене. За нея изрично пише че е предназначена за печива със сода
А поред книжката програмата Dessert  има цикллите месене, втасване, печене.

За кекс е достатъчно да има месене, престой и печене. Поразрови се из други форуми. Може да намериш информация.

# 33
при мен кекса има само 2 процедури - месене и печене. за какво му е престой  newsm78

# 34
  • Пловдив
Може ли за съвет? Направих тесто за баница/тиквеник по рецепта от форума - аз лично правих тиквеник. Навих го, сложих в тава и поставих парченца масло на места отгоре. Но след изпичането тестото стана твърдо. Аз го напръсках с водичка непосредствено след изваждане от фурната и го покрих с кърпа, както си му е редът. Но се питам дали за да омекне не трябваше да залея с яйце или може би нещо друго?

# 35
при мен кекса има само 2 процедури - месене и печене. за какво му е престой  newsm78

Абсолютно е така и затова се чудя защо е нужно да се смесва, защото то не е и месене, и пече в хлебопекарната. Rolling Eyes

# 36
при мен кекса има само 2 процедури - месене и печене. за какво му е престой  newsm78
Абе и аз незнам за какво му е ама такава е програмата за кекс Simple Smile

# 37
Steltion , най- вероятно , както и Бонго е казал, тези програми са с предварително подгряване. И на моята машинка 2 или 3 програми са с такова подгряване и в началото и аз си мислех, че нещо не е както трябва. Прочети си в книжката , може да е упоменато там.

Благодаря за новата тема   bouquet

# 38
имаме отговор от Филипс , че няма подгряване на нито една програма.
спасението го виждам в подмяна на нова програмирана платка

# 39
имаме отговор от Филипс , че няма подгряване на нито една програма.
спасението го виждам в подмяна на нова програмирана платка

Опасявам се, че отговора им не е правилен. Може и да греша, но за мен е по-логично самите програми да започват месенето по-късно .

# 40
Аз искам да попитам наистина ли е станало толкова евтино бялото брашно Софи Мел в Метро? 25 кг за 16.20  newsm78 Това с ДДСД или без?!?

Ако е крайна цена е евтино, ако е без ДДС е пак евтино за тази марка. По принцип 1 кг бяло брашно тяхно върви около 1.20 лв

# 41
ами къде си видяла тази цена де  newsm78
второ - цените на брашната спадат. вчера или онзи ден по ТВ го даваха.
трето - както навсякъде из големите вериги , така и в Метро може да са го пуснали на промоция за 1-2 седмици или до изчерпване на количествата (старо брашно).    bouquet

# 42
Аз искам да попитам наистина ли е станало толкова евтино бялото брашно Софи Мел в Метро? 25 кг за 16.20  newsm78 Това с ДДСД или без?!?

Ако е крайна цена е евтино, ако е без ДДС е пак евтино за тази марка. По принцип 1 кг бяло брашно тяхно върви около 1.20 лв
Да толкова е цената и то с ДДС. Пише бяло брашно за хляб  Peace. Както казах за кг излиза 0,64лв. - купено е в сряда 08.01.

# 43
  • Русе
Здравейте и от мен  вече трети ден и аз да се похваля с придобивка  взех си  http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857  много съм доволна Joy пече перфектно  Simple Smile не знам как да кача снимчица на едно от хлебчетата  Sad но става супер  всеки път днес ще пробвам кекс
  дали успях да кача снимка  Thinking

В очакване на качиш снимки. Машинката изглежда добре. Хоризонтално ли се пече хляба в нея или вертикално?

# 44
                      Намерих ви! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт