АПРИЛчето расте и дебелее, а мама се опитва да слабее - 3

• 30 111
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
...... чувала съм че може да се сложи и мед.
МЕД в никакъв случай на деца под 1 дори мисля 2 години. Потърсете БОТУЛИЗЪМ или прочетете тук: http://www.predainatatak.bg/news/about65.html

аз на нито едно от децата не съм давала подсладена вода ...  Peace
Аз не знам някой да е започнал захранване още - може би само Ани с Ивето.

# 616
Arksi,аз ще започвам скоро със захранването,но и аз из4аквам още!днес ще ходим на консултация и ще говорим за захранването.Доколото знам ще започнем с оризова кашичка  Laughing Води4ка давам от 4-5 дена.Пие си по няколко пъти на ден.
Маrisa,благодаря много,мила!през септември ще сме в Бг.като наближи време,ще си разменим тел.Ще си купя аз някои хомеопати4ни-това за зъбките ми го казаха ,непременно ще го взема! Peace

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 10:25 от anni2002

# 617
  • Sofia
Ани - знам знам - ама не бах сигурна дали сте започнали или не. Ще споделяш информация.  Hug
Аз мога да казвам от баткото каквото помня. Ще чакам поне 5 месеца да навърши дреба - нищо, че е само на АМ.

# 618
Ние ще се захранваме след навършени 6м., така бяхме и с бате.

krisi26- защо слагаш захар във водата.... педиатрите отдавна го отричат, а пък мед до една годинка не се дава.

# 619
  • Sofia
Привет!

Отдавна не съм писала.. Ние се преместихме в къщата ни и сега ни е екстра с дворчето. Каката пък я изпратихме с баба й на село и сега цари пълно спокойствие... Малкия спи в хамака на двора по цял ден на чист въздух. На мен тук ми е малко по-скучно, но вече си пуснахме нет и си имам забавление. Кола си имам на разположение и трябва да почнем и да скитаме, но още нещо ме мързи  Grinning
При нас акането е голям проблем от повече от месец. Само на кърма е. Давам Лактулоза и чай на Блевит за разхлабване и пак няма никой по цяла седмица. Накрая прибягвам към термометър да изака малко и после се изаква сам по много. Иначе не е твърдо, корема му е мек, той си е спокоен, ама на 7мия ден не издържам да го чакам, шубе ме е.. Днес почвам с овесената вода, знам че има глутен, но не е в голямо количество, а и този термометър вече ме е страх да го прилагам, да не му станат лениви червата... Четох си записките от каката - и тя не е акала редовно и съм й дала овесена вода на 2,5м и е почнала да ака...
Иначе мисля да се захранваме към 6м., каката я захраних 5тия, но тогава майка ми нямаше търпение да почнем да я храним, то пък излезе едно злоядо...  Laughing

# 620
За подсладената вода ми казаха акушерките в Майчин дом, те там така я дават. Но така или иначе аз мисля скоро да пробвал и без захар, но чакам малко да свикне.

# 621
  • Бургас
За подсладената вода ми казаха акушерките в Майчин дом, те там така я дават. Но така или иначе аз мисля скоро да пробвал и без захар, но чакам малко да свикне.
За да е по-сладка водичката, можеш  да сложиш чайче на Хип. Аз на малкия всяка сутрин му правя чайче и вечер го хвърлям, хем знам, че не иска  Joy Захранването и аз засега мисля към края на 5-и месец да го направя. Засега съм решила със зеленчуково пюре, ама ще видим има време  Thinking

# 622
Мариса, как ви изглеждат зъбчетата? Как се разбира? (чв имам подозренията, че и при нас 4 се борят вече...)

Четох, че ДЕНТОКИНД са таблетки. Как ги давате на бебоците? Мен педито ми каза да взема КАЛГЕЛ, ама то е за мазане на зачервен венец пи вече пробиващи зъбки, пък ние сме далече от там (май...).

# 623
Здравейте милички!
Митака е все така....секрет, който не може да изкара и кашлица. Все по-сериозно се замислям дали не го мъчат зъбки. И двете педита при които го водих -казаха-повишено слюноотделяне и задна хрема, но .....общо взето казаха че и при хремата и при ваденето на зъбки клиничната картина е сходна. А Митака яко дъвче една гризалка, дори докато го храня започва да  гризе и беборона на шишето.... Thinking Дали не са зъбки??? Thinking
От 2 и повече седмици започна съвсем спокойно да се обръща от гръб по корем, а това ме притеснява, защото го прави дори докато спи.... NaughtyОнзи ден така беше забучил главата, а го оставих само за да отида до WC-то. Излизам от там...и що да видя...нашия спи корем , забучил нос във възглавницата.......бягах от WC-то до спалнята с гащи на букаи. Naughty Мисля си да му вземем от тези ограничители......незнам как да ги опиша обаче. Слага се докато бебето спи ...приличат на две възглавнички от двете страни на кръстчето на бебето. Ако някой се сети, за какво точно говоря, и има такъв ограничител и мисли че е полезен..моля да пише.
Иначе когато е буден не ме притеснява това че може да се обръща понеже  си държи стабилно главичката още от първия месец. Дори ми се струва че повече му харесва по коремче, но като му омалее вратлето след около 20-ина минути започва да крещи.
за ваксините-И на нас ни слагат по две ваксини.
за водичката-веднага щом минахме от смесено към изкуствено хранене започнах да предлагам водичка-Митака я пое без захар. Така че моя съвет е да предложите първо водичка без захар и ако бебо не я хареса така-то тогава я подсладете.

Ходи ми се на плаж...но тази година ще пропусна.....Догодина като си върна нормалните килца, ще си купя цял бански и ...хайде на моретооооооо. Иначе  супер на разходка в морската
тини-мини с удоволствие бих ти предложила да спретнем една срещичка, но ...нека Митака първо да пооздравее. Hug Дано е скоро и тези дни пак да тръгнем по разходки.

Поздрави и целувки на всичкииииииииии!!! newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 14:10 от vesi_mesi

# 624
Vesi-mesi за възглавничката е много удобна.Аз ползвам такава о6те от самото начало и ми се е налагало до сега два пъти да я махам(беше мокричка),а бебка си спи така все едно си е там,изобщо не се обръща.Спи по гръб и си завърта само главичката когато се размърда.Вземи си ако решиш защото поне ще знаеш,че детенце ако се объне няма да се е забил в някоя възглавница.Има ги на Щъркела към 8-9лв.бяха Simple Smile

# 625
  • София
Здравейте мамчета! Hug

Голяма жега днес, на дребен не му понасят жегите и мрънка повече, спа в количката точно 15 минути навън и започна да вика. Сега спи вкъщи, навън не ще.

mama.radi, отдъхни си сега, добре, че визитата и е приключила вече. Party

reniris, няма проблем и заедно да се слагат двете ваксини в един ден, просто ние с педиатърката решихме да не са заедно. Масово се слагат 2-те в един ден.

galeeto, много полезен линк за акитата. Нашите са все от втория тип-красота голяма. Crazy

anni2002, ние сме същата работа-крещи като му е скучно или му се спи, без да плаче. Като отида при него или го гушна то са едни усмивки, гукане... Heart EyesХитри са душиците, искат си компания.

krisi26, по-добре да не се слага във водата мед-това е силен алерген, ако можеш и захар да не слагаш ще е най-добре.

Спокоен ден! Sunglasses

# 626
  • София
Здравейте милички!
От 2 и повече седмици започна съвсем спокойно да се обръща от гръб по корем, а това ме притеснява, защото го прави дори докато спи.... NaughtyОнзи ден така беше забучил главата, а го оставих само за да отида до WC-то. Излизам от там...и що да видя...нашия спи корем , забучил нос във възглавницата.......бягах от WC-то до спалнята с гащи на букаи. Naughty Мисля си да му вземем от тези ограничители......незнам как да ги опиша обаче. Слага се докато бебето спи ...приличат на две възглавнички от двете страни на кръстчето на бебето. Ако някой се сети, за какво точно говоря, и има такъв ограничител и мисли че е полезен..моля да пише.
Иначе когато е буден не ме притеснява това че може да се обръща понеже  си държи стабилно главичката още от първия месец. Дори ми се струва че повече му харесва по коремче, но като му омалее вратлето след около 20-ина минути започва да крещи.
При Плами и Цвети не ми вършеха никаква работа още от новородени. При Леа не съм се и опитвала да слагам. Според мен, а и според педиатърката ни вече са прекалено големи да им определяме стойката при спане. Още повече тепърва да го свикваш в такава  Rolling Eyes, даже не зная ще се събере ли, че имам спомени че бяха мънички . Mr. Green И последно според ортопедите не е особено добре да спят настрани заради тазобедрените стави, получавал се ефекта на повиването (цитирам д-р Хайвазов)

# 627
Здравейте мамчета!
Аз ви чета, но нямам много какво да пиша.
Мед не се дава на деца до 1г.!!!
Памперси - ползваме на Pampers, но съм пробвала и Пуфис - харесаха ми.
Елия заспива вечер с цица в уста.  Joy Много рядко слагам биба (ако ме е дъквкала много дълго). Спинка си до към 5 ( а имаше период, в който и до 6 спеше, но...). През деня също с биба заспива или ако сме на вън - от друсането на количката. Ще видя зор с тая биба после, но пък сега ми е много лесно и предпочитам така от колкото на ръце.
Ваксини - бият ни ги наведнъж. Ели не е имала проблеми, но профилактично и давах Панадол (по препоръка на д-рката).
Ние си чакаме втория прием Пентаксим и Синфлорикс и ще бягаме към морето.  newsm44 Нямам търпениеееее....
Иначе баткото слуша (да не повярваш... hahaha ). Оправям се без проблем с двамата. Много са ми милички като си "говорят" нещо. Баткото ми "превежда" какво е казала. И всяка вечер иска да му я слагам в леглото до него и да я гушка. Няма такова умиление...  Hug
Ние още сме само на кърма. Вода не съм и давала, но забелязвам, че като е по-горещо тя иска по-често да суче, но пък по-кратко. Явно само воднистата кърма изпива и си утолява жаждата.  Peace
Айде цунки по бебешките муцунки!!!  Hug

# 628
Медът под една година може да бъде доста опасен.Бебето пие чайчета на Хипп,но е на АМ.

# 629
    Здравейте, момичета! Ето ме и мен- работничката. Ние с бебка сме много добре. От днес започнахме със сокче от ябълка. За сега нямаме проблем с коремче, но ще видим след няколко дни. Ако я свие, ще го спрем. От една седмица пием и чайчето на хип- лека нощ, което тя много харесва и си поспиваме добре. Вече ядем вечер в 21.30ч и после чак сутрин в 5.30-6.00ч. Будим се около 3ч за водичка, но само за 5минути. Дано всички сте добре, защото още не съм ви изчела. Баткото замина на море, както и повечето ни приятели. Ние сме си тук за сега.
От моите писма до МНЗ и МОН има ефект и много се гордея с това. За сетен път се уверявам, че не трябва да си мълчим, а да си търсим правата.

Целувки за всички! До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт