АПРИЛчето расте и дебелее, а мама се опитва да слабее - 3

• 30 107
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте мами! Не съм писала одавна сори  Wink
Редовно ви чета , гледам вече по отпускарско върви темата.  grinning039

Искам и аз да попитам за тези хомеопатични лекарства в кои аптеки ги има?
marisa би ли споделила, къде се намират ,може и на лични   bouquet

Чета , че обсъждате захранването и аз съм за късното, но незнам каква е схемата.
Тук ще имаме разминавания с моята педиатърка, защото тя от старите школи.
Честно казано това захранване ми е доста сложно. Ако педито не ми окаже съдействие за късно захранване , незнам дали ще се справя сама.  newsm78
Такаче ще следя тази дускусия с интерес.

Малкият започна усилено да си смучи палеца , Rolling Eyes страшна работа. Слагам му ръкавици , но като не може да го захапи почва да се нерви ужас просто. Някой има ли сходен проблем?
Иначе и ние сме от трудно акащите , само на кърма сме. Започнах да пия фрешове от сини сливи и круши , дано помогне. Да ви попитам смесения чай на Хип от анасон , копър и т.н може ли да се дава на двумесечно бебе, защото гледам на опаковката пиши за над 4 месеца. Някой изполва ли го точно този?

Аз вода давам на малкия от МД. Там незнам каква е била, после започнах да давам подсладена по съвет на педиатърката , но прочетох , че не е хубаво да е сладка и го научих да пие чиста на Хип.  Grinning Според мен детето трябва да си пие водичка, особено в тези жеги.
 Ох имах още неща да ви пиша , но вече забравих , затова ще гледам да се включвам по-често  Grinning

# 631
Проблема със смученето на пръста го имам и аз. Като сложа ръкавици си навира цялата ръка и ги мокри. Бибата я плюе. Мисла да потърся някаква биба, с форма подобна на тази на пръста, че нашата е от тези за новородени на Авент, силиконова и по-плоска.

# 632
Привет!

Данче, за приспиването не е ли по-добър вариант с количката да пробваш, че  наистина на ръце май не е добра идея, а пък и да го оставиш да се дере от рев пак не е добре. За да заспива с кърмене може да го слагаш на вашето легло, лягаш до бебо и като заспи се измъкваш. И Ани не заспива лесно, но аз така я приспивам или в количката, или като легнем заедно на спалнята и и дам да суче, ама ние и през ноща спим заедно и така я приспивам и вечер. Има си бебета, които заспиват по-трудно, при мен каката беше много тежък случай в това отношение, сега обаче си заспива много лесно.

Криси26, няма нужда да подслаждаш водата, ако е жадно бебето ще пие, чиста вода. Така като я подслаждаш свикваш бебето с вкуса на сладкото, а да не говорим и че захарта съвсем не е полезна. А пък за акушерките в Майчин дом, щом дават такива съвети, просто нямам думи! ooooh!

gest, Ани също си смуче много палчето, аз засега не се притеснявам изобщо, защото е много малка и ми се струва съвсем нормално да го прави, а и с него си се успокоява много и затова засега не и нарушавам щастието! Simple Smile
За захранването в кърмаческия има доста полезна тема за захранването, аз като захранвах каката от там черпих информация. Аз само бих посъветвала да не се бърза със захранването до петия, шестия месец единственото от което се нуждае бебето е кърма или АМ.Ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=510773.0

# 633
Привет момичета!
Днес бяхме на консултация. Главичката ни е още крива. Каза ни да продължаваме да я слагаме да спи на другата страна и ако няма ефект ще се наложи да ходим на физотерапефт за да и прави лечебна гимнастика Confused. Наддала е 800гр. за 3 седмици, което е много добре Simple Smile.
За ваксините.... ох тия ваксини... ами сложиха ни ги в дупето (там бил по голям мускула и е по-безболезнено) Confused. По принцип Pentaxim и Synflorix ги правят между 3-4 месец, но на нас ни ги сложи сега за да започнат да действат докато си дойдем в бг. Тук за Хепатит Б не правят ваксини освен ако не се налага. Например за деца дошли от източна Европа или за такива като нас които ще ходят там Rolling Eyes. Затова на нас ни направиха и първи прием на хепатитната Confused. По изказването на педиатъра в Германия нямало опасност от хепатит, менингит, шарка и пр. каквато има в източните държави Shocked. Другата седмица ще водя и каката ни да и бият менингитната ваксина че било опасно за момичетата на нейната възраст от менингит ooooh!. Преди три години на нея и правиха за хепатит А поради същата причина че трябваше да си идваме в бг Crossing Arms. Абе луда работа, съвсем за маймуни ни мислят Crossing Arms. Педиатъра ни пита задължително ли трябвало да си ходим до бг, че Бианка била още малка и ако може да отложим с 1 година за нейната безопасност #Crazy. Много се ядосах. Казах му какво от това че е малка, и там бебета се раждат и живеят?! Посъветва ме и ние с мъжа ми да се ваксинираме преди да тръгнем.... е тука вече направо подивях #2gunfire. Казвам му.. Е няма нужда, ние сме родени и отраснали там и си имаме естествен имунитет, плюс това всички тия ваксини "за нас от източна Европа" вече ги имаме #2gunfire!!! Тъпанари, абе тия да не мислят че живэм в джунглата!?! Друг е въпроса че здравеопазването в бг наистина прилича на джунгла и оцеляват по силните.... ама хич не ми харесват изказвания от тоя род #Cussing out.

криси - аз започнах да давам водичка в тия жеги но без всякъкви подсладители. Отначалото се цупеше няколко дена, но сега си я пие детето. Мед както са ти писали и другите майчета не се дава до 1 година. Спомням си че за каката ни препоръчваха захар или глюкоза да слагам, но не съм го правила, тя самата отказваше сладка вода.

# 634
Здравейте! Аз май само с въпроси ви засипвам,но вие сте ми най-достоверния източник за сверяване на "часовника".Та сега се чудя как да тълкувам това,че от няколко дни бебка прави дъвкателни движения-сякаш има храна в устата,като голям човек.Започна и да си играе с шишето-сякаш си чеше венците и се смее с глас на това.Огледах за зъбки,но няма подуване на венците...А съм решила да я захранвам чак след 6 месец,независимо,че сме на АМ.  newsm78 smile3529

# 635
  • Бургас
Здравейте  wavey И ние днес бяхме на консултация. Биха ни само Пентаксим-а, защото ХЕИ-то нямали Синфлорикс. Янито също много си смуче палеца, понякога се опитва и цялата ръка да си навре ама не става  hahaha Днес нашата педиатърка ме изуми. Вече можело да давам плодови?   #Shocked пюренца.  blahblah Казах и че съм решила да захраня след 5-ия месец и то със зеленчуково пюре или оризова каша, а плодово пюре още по-нататък. Каза само цитирам : "Ами да, може и по-късно, за да не получи алергия" . Незнам какво да си мисля. Щом знае, защо хората захранват по-късно, защо ми говори за захранване на три месеца? Добре, че чета иначе сега щеше да е захранен и щеше да пие сокче  Mr. Green

# 636
Ами за подслаждането - не го правя, доки каза да не го подслаждам, когато малкия таман беше изписан от родилното; препоръча да давам 5 - процентова /ли беше/ глюкоза - останалите проценти са дестилирана вода, докато мине бебешката жълтеница. Сега давам храносмилателен чай Хип - малият го обича и приема го мн. Криси, тоя чай е на гранули - разтворим, не се запарва, практично е.

Хъни - Бъни, гледаха ме на ехограф за вътрешни евентуални "размествания" - ако не ти го препоръча гинеколога, можеш да си го поискаш с/у трийсет кинта, да си спокойна.

Моят хубавец постоянно се дере по лицето, все около очите. Постоянно е с памучни чорапчета, вм. ръкавички - хем съм му изрязала ноктенцата - ама са остри много.

# 637
gest и останалите,които се интересувате от късно захранване
http://missby.wordpress.com/2009/05/12/faq-solids-1/
http://missby.wordpress.com/2007/11/29/starting-solids/
http://missby.wordpress.com/2008/01/16/solids-pedagog/ - педагогическо захранване
http://missby.wordpress.com/2008/02/22/solids-pedagog-2/ - педагогическо 2 част
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1124.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46257.0 - Захранване на бебето с твърди храни (с таблица за принтиране)
за домашно  Peace
Линковете са ми препоръчани от консултант от Ла Лече Лига  Peace

# 638
Cveteto  i Звездичка много,много благодаря!!!!!!!!!!! страхотни са линковете,доста 4етох ,но и още доста има да 4ета ! намерих си схеми,които ми допадата,защото аз ще запо4на да захранвам с оризова каши4ка първите дни  Peace имаше такива варианти!

# 639
Мариса, как ви изглеждат зъбчетата? Как се разбира? (чв имам подозренията, че и при нас 4 се борят вече...)

Четох, че ДЕНТОКИНД са таблетки. Как ги давате на бебоците? Мен педито ми каза да взема КАЛГЕЛ, ама то е за мазане на зачервен венец пи вече пробиващи зъбки, пък ние сме далече от там (май...).
Ами като му разглеждам венците и се виждат подутинки и там където трябва да е зъбчето-венеца е бял. Одтелно като му пипам венеца и ми боцка на мястото на едното зъбче. Ама то може и още 1 месец да го мъчи да излезе... #Cussing out
Хапчетата са таблетки. Първо намокрям хапчета с малко водичка и то веднага става на каша. И с кашата му мажа венчето.Веднага го успокоява.
gest- аз съм от Сливен и имах предвид за аптеките в Сливен.
ани- ще те чакама през септември Hug
Лека вечер!

# 640
Момичета......
Добро утро! Митака по принцип спи  добре нощно време...от около 21:00 до към 6:30- 7:00. Тези дни обаче спи на спалнята при нас(нали е хремав и се върти като мушитрънка) и спи с 1 час повече. Чак започнах да се притеснявам, но пък като се замисля...той през деня не спи много.....и над нас и под нас правят ремонт. #Cussing out основен, къртят, чукат...кошмар...може би за това поспива повече.
Данче, до  преди месец и Митко заспиваше на ръце, но му хванах цаката. Сега като ще спи го слагам на спалнята  лягам до него. Държа му ръчичките, милвам му главичката и му казвам колко много го обичаме с тати...и ....той след минута-две заспива. Дано и при теб свърши работа стига да решиш да опиташ. Успех!И целувки от нас.

Поздрави и целувки на всички!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 641
  • Sofia
mama.radi, педиатърката ти има някакви предразсъдаци. Последното морбили, заради което бяха болниците в карантина дойде именно от Германия  Joy
Тази сутрин Емо ме зарадва с пълен памперс (след 10 дена  ooooh! и 1 неуспешен опит с термометъра, лактулоза и чай за разхлабване, само на кърма). Та вече ще си пием овесена вода, дано най-накрая решим този проблем, че тази нощ направо не можах да спя от притеснение. Няма реакция от водата, дано не му създава някакви проблеми. Аз като гледам как сме, ще се захранваме с круша  Mr. Green
Иначе тук на село си ни е добре, едно спокойствие и майка ми идва за компания. Понякога е скучно, но заради чистия въздух си струва да се стои  Peace Само каката взе много да ми липсва, но с двамата полудявам, тя не го оставя да спи, а той като не се е наспал е мноого кисел... Иначе много взе да бърбори, даже припява като му пеем песнички, падам от смях как сериозно се включва  Grinning

# 642
Ili незнам доколко следиш темата, но бях писала миналата седмица че и Денис беше така, така че напълно те разбирам Confused Аз пробвах с едни хомеопатични казват се нукс вомика и си мисля че точно те дадоха ефект.... Някой от форума ме беше питал как съм избрала точно тези хапчета, ами от този саит .....    http://www.lekar.bg/lek-114/info-172/Запек/
Иначе и вчера си ака, така че ме навежда на мисълта че е било или от ефералгана или от стреса от ваксините, защото именно тогава се запече.. Tired
Бях ви се похвалила че Денис си е създал режим и спинка от 8 п.м до 4, 5 а.м да ама неееееее от 3 дена пак се върна на стария режим през 3 часа  ooooh!
Това е засега от нас Жената Котка и Батман Simple Smile желая ви лек ден и по малко рев  Mr. Green  bouquet

# 643
Аз те бях питала за хомеопатичното.От сайта който си дала си мисля ,че явно действат на всякакви позиви.Ние го ползваме при кихане,изписан от педиатърката ни,която е хомеопат.

# 644
Ili_ по въпроса с запека и храните ,аз си мисля че първата храна ще ни е тиква,октомври месец когато ще навършим 6м. ,е точно сезона им ,а след това ще добавя картоф  newsm78 така поне се надявам да оправим ленивите момчета ,защото май само момчетата са запечени или греша?

Общи условия

Активация на акаунт