АПРИЛчето расте и дебелее, а мама се опитва да слабее - 3

• 30 102
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Сигурна ли си,че е запек?Ако акото не е твърдо не се води запек.

# 646
Здравейте,
и нашия Митко ака веднъж на няколко дни, но не му се притеснявам - с двама педиатри говорих и казаха че е нормално, ако е само на кърма и да не давам нищо, както и категирично против варианта с термометъра. Иначе акото му  е точно като на снмката на линка, който галето беше дала на здраво кърмено бебе (супер е този линк - не съм вярвала че с такъв интерес ще разглеждам снимки на акита).
На нас днес ни биха пак двете ваксини и от синфлорикса рева, но после заспа и сега е спокоен - педиатърката каза че третия път най-ще го боли, защото вече са му боцкани крачетата по два пъти и щяло да му дойде повече, та можело и септември да правим третото боцкане. Иначе слрд чутото онзи ден от д-р Папазова се отказах от всякакви незадължителни ваксини за баткото.

# 647
здравейте момичета,
ние вчера бяхме на консултация и ваксина. мразя ги тия ваксини  #Cussing out. миналия път след ваксината малката пищя 3 часа нон стоп. видях се в чудо. ноща ми вдигна температура, а на другия ден спа непробудно.  за тази ваксина се настройвах психическ 2 седмици предварително. този път се подготвих като и давах Туя и Силицея няколко дни преди ваксината. за щастие този път мина по=леко. нямаше писъци, беше много спокойна и без температура. продължавам да и давам Силицея за още 5 дни. иначе сме станали 6800  Grinning и 66 см. добре се гледаме...
за водата: аз отначало бях против даването на водя, но си промених мнението. детенцето не пишкаше толкова често, а и водата ни помага на акането. сега пие по 50-60 мл на ден ( не ще повече). давах отначало чай1ета на ХИП, като си мислех, че помагат на акането, но в тях има захар и никак не са полезни. на моя позната на бебето от много такива чайчета му избиха кафеви зъбки. тотално ги спрях. давам само чиста вода, топличка и нямаме проблем с акането.
ние също имаме проблем със заспиването, но само през деня. плаче и е нервна преди дазаспи. заспива само на ръце. педито ми предписа едни хомеопатични таблетки. започнах да ги давам и ще споделя резултата.
смученето на ръцете при нас започна преди 2 седмици. едно лигавене пада...и вече не иска биба...какво пък, мисля, че е нормално
момичета, на вас как ви е косата? при мен започна косопада...страшно е  #Crazy
захранването : неие сме на смесено хранене (така и не докарах достатъчно кърма), но въпреки това смятам да се захраним след 5тия месец. нямам никаква представа още как да го направя, та разчитам на инфо и споделен опит от вас  Peace

# 648
# 649
  • гр.София
Здвавейте.

Не мога да се вредя до компютъра.Сина ми вчера цял ден игра на някаква игра.Много се ядосах  newsm29и наложих правила за ползването на компютъра.

Онзи ден  таткото и баткото седят и се радват на беба.По едно време ме викат.Утивам а те казват че Мила има зъб #Crazy.Гледам   сочат ми някъде назад към кътницити. hahahaУспокоих ги че първо израстват долните резци и после другите.

Записахме час за кръщене 11ч. на 26,09 раничко е ама защото е неделя и ще има много сватби.

Мила си навира всичкипръсти  в устата и се сгажда.Много е смешна. rotfImbo

ЗА ВОДИЧКАТА.Предлагам често но Мила пие рядко.
Тук таме някой се опитва да ми каже да и слагам захар във водата. NaughtyЧела съм че е вредно пък за мед В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ.
Забелязах че и се услажда повече ДЕВИН ИЗВОРНА.

МОМИЧЕТА ,да ви се оплача вчера като излизахме нали количката не се побира в асансьора и разглобявам и зглобявам на всяко излезане и прибиране.Така зверски си прищипах пръста като слагах кошчето напрово месо си откъснах.Много ме воли сега newsm45

vesi_mesi и другите мами от Бургас ,ние септември живот и здраве ще хохим на море и ще минем през вашия град.Мого ще се радвам да се видим. newsm53

ЛЕК ДЕН.  bouquet

Ще кача малко снимки че отдавна не съм се отчитала.

# 650
Еей бандааа съвсем ви изтървах края в последно време ама вече ще ви следя изкъсоо  Crazy
Ние сме добре, растем и дивеем яко  Mr. Green
За захранването - тук са също по старата школа ам като се преместим (някъде - може и в София май  Whistling) ще намеря готин педиатър.
След 5ти месец нататък ще захранвам  Grinning
Отивам да гледам нови снимки на прекрасните ви бебчовции  Mr. Green
Не сте ме забравили нали?

Малеее кви готини срещиии  newsm74 - искам и аз , искам и ааааааааааз  Innocent

# 651
Здравейте ,при нас проблема със заспиването е ,не толкова в това ,че  ена ръце ,колкото аз се дразня ,че трябва да го нося.С умиление си спомням за дните ,в които заспиваше на гърда  ,колко хубаво ми беше тогава Confused Сега преди да заспи плаче около половин час и го нося на ръце ,докато се успокои,после го слагам в люлката и там заспива.След около час (след  като съм сигурна ,че е дълбоко заспал) го местя в леглото му.Дълга и широка  ooooh!
Аз съм против ранното захранване,само не знам как ще опазим децата от разни хора ,които ще искат да им бутат в устата манджи ,шоколади ,филии и т.н. Crossing Arms

# 652
Аз относно заспиването съм голяма късметлийка. Към 21.00 я къпя, макажирам, храня и я слагам в креватчето. Тя си лапа пръстчето и до две минути заспива дълбоко. Сутрин ставама към 8. А за заспиване за през деня в голяма помощ ми е люлката с батерии. Слагам я там и след 15-20 минути я местя в кревата.

# 653
  • Sofia
и при нас не бих казала че е запек, акото му е идеално... но като не ака 1 седмица и започвам да се притеснявам....   Tired

# 654
Привет, БАНДА!

Аз съм на тема ЗАХРАНВАНЕ, но само чета и събирам инфо  Laughing Чета ето това http://www.book.store.bg/p12854/hranene-na-bebeto-1-prof-d-r-lil … na-trifonova.html допада ми, докторката не натрапва мнение, казва да се почне в края на 4- я месец най- рано, в скоби дава 6 месец като най-късно  захранване с готово пюре а не със сок. Съобразява се и с изискванията на СЗО...Има и за водата, казва, че ако детето я пие и приема жадно да не му се отказва, а в горещините е особено важно да се дава  Naughty Малена си я пие, ама като рядко чайче на ХИП храносмилателното. Прескочих два дни и резултата беше да нямаме ако. Сега давам да си пийва и без това се поти.

Една мама почна да си прави домашни пюрета, аз си мислех да замразя малко плодове, които няма да ги има през зимата, ама пък като се замисля, захранването се прави с термообработени храни и то най-добре  готови пюрета, а не домашно приготвени, та в този ред на мисли, докато се захраним напълно то ще дойдат пресните сезонни . Вие какво мислите

За заспиването спазвам РИТУАЛ..  Баня, едни и същи думи за успокоение като се обличаме, кърмим се, после се гушкаме малко, казваме си колко много я обичаме с тати, целувки по бузките, устичката очичките..., после в кошарката, слагам един ГОЛЯМ зайо байо и казвам че той има големи уши, защото е спал и така е пораснал. Казвам и до утре и лека нощ, гася лампата и това е. Ако не се укроти сама давам биба. В краен случай люлея и е заспала за секунди та чак до 5,30 . 6 сутринта. Това за ритуала го четох някъде от една психоложка и гледам да го спазвам, мисля че действа. В един и същи час и с една играчка специално само за спане, като я види детето да знае че е време за сън. Другото е  през деня да спи на различно място от кошарата и да не му се пази тишина, но веечер задължително да му етихо. Такива неща, пробвайте. Въпреки че децата се менят, днес е така, но утре може да иначе. само да са здрави!

# 655
на мен с баткото ми казаха да започна с готови ,но след един месец преминах на домашни кароф и морков за основа и добавях всеки път/ на два три дни/ по нещо ново така беше и с месото

# 656
Аз предния път захранвах почти само с домашни пюрета, понеже имахме и някои домашни плодове и зеленчуци, бях си замразила и ги изполвах при захранването. Замразявах ги във формички за лед, след като замръзнат слагам в пликче и надписвам, така е много практично понеже може да се отчупят само колкото купчета са необходими за съответния ден. Ако някои има домашни плодове и зеленчуци, може и сега да си замрази, тъй като на суровите срокът в който могат да престоят във фризера е доста дълъг, трябва да проверя колко точно, но беше повече от 6м.
Иначе аз този път мисля да захранвам Педагогически, в линковете на Цветето има за Педагогическото захранване, понеже ми се струва практично и удобно, особенно за хора без много свободно време, като мен. Simple Smile

# 657
Звездичка аз точно това исках да чуя - прочета,  дали може замразени . Как точно ги замразяваше. Смлени на пюренце и във формичка. не си обработвала нали?  Сокчета също може, мислех си за торбичките  за лед, пак стават кубчета, които са подходящи при захранването, ама аз СОКЧЕ мисля да давам чак към годината

А това Педагогическо захраване ще трябва и аз да го прочета, че нали съм даскалица уж...е  Crazy. може да ми допадне

# 658
Pinzi, много ми хареса ритуала за заспиване - ние засега нямаме проблеми, но ще купя един заек с големи уши Simple Smile нашия батко е свикнал да го приспивам и бебо, милия, откакто се е родил го оставям в леглото да заспива сам , защото баткото иска да му чета и да заспива с мен...не мога да го отуча.
за захранването - и аз захраних големия с готови пюрета и след 1 месец започнах и с домашно приготвени ако имам домашни продукти. но винаги през няколко дни поне давах готово, за да не свикне само на домашно, че все пак вкуса е различен. това което си спомням и което спазвах е в домашните да се слага мъничко масло от рапица или зехтин - полезните мазнини са много важни. Домашните плодове прааех на кубчета като Звездичка - наистина е много удобно , но то май само ябълки и круши така съм правила - сварявам, пасирам и във формички и после в пликчета. Сега пак така ще процедирам, но има време.
пинзи - аз зная че преди да се замрази зелнчук или плод трябва поне да се бланшира. ето линк с указания
http://zadecata.com/vkuhniata/Tankosti_kuhniata/Zamraziavane.htm

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 18:08 от naidy

# 659
Пинзи, няма никакъв проблем да се замразяват пресни плодове и зеленчуци. Аз ги пасирах и замразявах, замразявала съм и термично обработени, но при тях трайността е доста по-малка около 1,2 м. На практика всичко освен картоф може да се замразява. Не е задължително да се пасира, може и нарязани на парченца, важното е замразяването да става максимално бързо след като са обработени плодовете и зеленчуците за да се запазят добре полезните вещества.

Общи условия

Активация на акаунт