Мама лекичко коремчето поглажда, ОКТОМВРИ бебенце ще ражда!

• 24 294
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
 Hug Здравейте!
Аз от няколко дни не съм влизала и съм изпуснала много новини.
От неделя до днес бях в Окръжна болница, защото усещах някакви присвивания, като спазми, ниско долу в кръста и в корема. Приеха ме и три дни ми вливаха Папаверин и Магнезий. Днес ме изписаха, но тези присвивания си продължават, понякога и малко ме наболява кръста. Много съм уплашена, честно да ви кажа. Дано всичко да е наред с бебчето до октомври  Praynig. Тези присвивания не зная дали са контракции, защото не ми се втърдява матката, те са в областта на бъбреците. Гледаха ми и бъбреците на ехограф, но всичко  е нормално. С бебчето слава Богу всичко е наред, нямах разкритие и кървене.
Отделно откриха, че хемоглобина ми за няколко дни е паднал още, беше 110 миналата седмица, сега е 104. Белтъка в урината ми също е спаднал, което означава, че поемам малко белтъчини и трябва да ги увелича. В урината имам бактерии, но още не се знае какви точно и по-късно ще ми назначат лечение и за тях. може да ги лекувам вкъщи, а може и пак да вляза за около седмица, ако са по-специфични.
Това е в последните дни при мен, доста съм притеснена, но освен да си пия хапчетата и да почивам повече, друго не ми остава. Дано не ми се гади от Папаверина, защото него ми изписаха вместо досегашното Но Шпа.

# 61
  • София
Облаче, а какво казват лекарите за тези присвивания? Защо са те пуснали в къщи, щом имаш още?
Охх, дано всичко да се оправи и да си спокойна  Praynig

# 62
Нищо не казаха конкретно, били контракции и трябвало да си почивам повече. Но ако бяха контракции, щяха да се повлияят от магнезия и папаверина. Явно не смятаха обаче, че са толкова опасни, щом ме пуснаха на четвъртия ден, а завеждащата каза да не се притеснявам излишно. Хем били контракции и трябвало да се пазя, хем да не се притеснявам...

# 63
Здравейте и от мен в новата темичка:)

Tzzzvety, доколкото знам за честотата на прегледите, до 7 месец, ако всичко е наред, се ходи веднъж месечно. След това много внимателно се следи разкритието, защото има случаи, в които поради слаба мускулатура или тежестта на бебето, жените имат минимално разктритие 2 месеца преди термина и то се следи супер строго, може да се стигне и до ежеседмични прегледи. Но в случай, че всичко е наред д края, прегледите стават от месец на 2 седмици.

По въпроса за начина на спане, аз най-много се доближавам до начина на Daarena. Преди да забременея, спях само по корем, но с нарастването на коремчето се старая да не го притискам и съм в някакви пресечени равнини Simple Smile На хълбок и противоположно коляно и нещо такова. Ако лежа изцяло на една страна ми тежи повече, отколкото по този полувинчат начин, а по гръб абсурд, супер неудобно ми е. Може на финала и така да се наложи, но докато мога да използвам други позиции, ще го правя и ми се иска да вярвам, че щом детенцето не протестира, не го тормозя.

И за срещата, хайде софийски мами, ентусиазирайте се Party Тази седмица щ е егнусно времето, но другата на по сладоледче:)

# 64
Арим, не се знае със сигурност от какво е тази бактерия, има няколко варианта. Тя е често срещана,но при бременност трябва да се лекува. При влагалищно раждане, при наличиети и, тя се предава и на бебчето. Трудно се разгращат дробчетата му, в повечето случаи на кислородна палатка няколко дни. А има опасност и от преждевременно раждане. Не напразно док веднага искаше антибиотик да пише...   Sad Дано наистина да се отърва бързо тази гадост

# 65
Облаче, съжалявам за неприятните емоции.

За моите схващания, доки ми предписа Магне Б6 и ми обясни, че това бил най-добрия магнезиев препарат, много по ефективен от останалите. То е на едни големи ампули с вкус на череша, доста са приятни. Така че аз си мисля, че няма да е лошо да смениш магнезиевия препарат -  първите 5 дни по една и после през ден. От тогава не съм имала никакви проблеми.
Дано не се повтарят оплакванията ти Hug

# 66
  • София
Нищо не казаха конкретно, били контракции и трябвало да си почивам повече. Но ако бяха контракции, щяха да се повлияят от магнезия и папаверина. Явно не смятаха обаче, че са толкова опасни, щом ме пуснаха на четвъртия ден, а завеждащата каза да не се притеснявам излишно. Хем били контракции и трябвало да се пазя, хем да не се притеснявам...
Значи - не се притеснявай  Hug и се пази от натоварване и умора. Спокойно, всичко ще е наред  Hug
dany7_varna, много ти стискам палчета да се оправиш и то бързо, дори ако трябва и антибиотик да изпиеш  Praynig Praynig Praynig
ann_timon, къде изчезна душко? Отдавна не си се вясвала тук. И аз съм много ЗА срещичка, но наистина тази седмица май всеки ден ще вали  newsm78 Ама и ние сме едни... първо ни е много горещо и отлагаме, сега - вали и пак отлагаме  hahaha

# 67
Облачето, и на мен ми откриха бактерии в урината, но моята лекарка само каза, че може да се наложи да влизам в болница и нищо, само ме вика другата седмица пак. При теб какви изследвания ще правят? Стискам палци всичко да е наред. Praynig
dany7_varna, не се притеснявай всичко ще се оправи, важното е че знаят какво ти има и ще те лекуват. Hug
Да споделя и аз мъките си със спането- мога само на дясно да спя и се схващам цялата, но няма как ще търпим. Mr. Green

# 68

Здравейте на всички!!!
И аз като вас си чакам октомврийска беба и искам да се присъединя към вас макар и малко в напреднал етап. 
  jumpuu 

# 69
Здравейте и от мен-да се запиша и аз в новата темичка.Аз в петък съм на консултация и нямам търпение да разбера вече със сигурност пола на бебето.Така ми се иска да е момиче.... Rolling Eyes

# 70
Момичета, някой има ли информация от addy_1, че нали имаше проблем с бебките, а не съм я засичала тук скоро?

# 71
Reni_Vo, ако не се лъжа, addy е в болница.
michenceto, добре дошла  bouquet

Облачето, няма смисъл от излишни тревоги. И аз съм с контракции, пия Магнерич и папаверин, понякога се повлияват, понякога не-понеделник след обяд и вчера цял ден имах страхотни контракции, но не болезнени и не се притеснявам, пазя си леглото и толкова Hug Щом лекарите са те изписали, значи не е толкова страшно, но си трябва почивка! А за бактериите-ще ги оправите, нали се знаят какви са. Спокойно, мила! hug

# 72
Ето най-после и аз добавих малко снимчици  smile3521
http://oktomvri2010.snimka.bg/maternity/vesinka86.512187.19342276
Приятна почивка на всички  Hug

# 73
  • Сливен
michenceto добре дошла при октомврииските мамчета. Hug preggo
желая ти лека бременност и безпроблемно раждане

# 74

Общи условия

Активация на акаунт