Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Моето малко момиченце е наддало само 400 грама за един месец и двадесет дни, въпреки че е родено с тегло 3,840 грама. В момента тя е на три месеца и пет дни и тежи 4,850 грама. Чувствам се притеснена относно наддаването на тегло й и смятам, че кърмата ми може да не е достатъчно хранителна. Някои хора предлагат да заменя едно хранене с адаптирано мляко, докато други препоръчват дохранване след кърмене. Ние сме на поискване и ядем доста често, тъй като приемаме малки количества храна. Тя все още се събужда през нощта 3-4 пъти. Не искам да спирам да я кърмя! Опитах се да консумирам орехи и лук, за които съм чувал, че увеличават производството на мляко, но без успех. Можете ли да ми дадете някои съвети относно храненето и доенето на бебета?
Как мога да определя колко мляко приема бебето ми и какви са ефективните техники за извличане на повече мляко по време на кърмене?
Какви са препоръките за хранене на бебета и как мога да гарантирам, че бебето ми приема достатъчно мляко? Как да увеличите производството на кърма и какви са препоръките за хранене на бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Моето малко момиченце е наддало само 400 грама за един месец и двадесет дни, въпреки че е родено с тегло 3,840 грама. В момента тя е на три месеца и пет дни и тежи 4,850 грама. Чувствам се притеснена относно наддаването на тегло й и смятам, че кърмата ми може да не е достатъчно хранителна. Някои хора предлагат да заменя едно хранене с адаптирано мляко, докато други препоръчват дохранване след кърмене. Ние сме на поискване и ядем доста често, тъй като приемаме малки количества храна. Тя все още се събужда през нощта 3-4 пъти. Не искам да спирам да я кърмя! Опитах се да консумирам орехи и лук, за които съм чувал, че увеличават производството на мляко, но без успех. Можете ли да ми дадете някои съвети относно храненето и доенето на бебета?
Консултантите по кърмене съветват да не бързате с дохранването с адаптирано мляко, особено ако бебето изглежда доволно и не показва признаци на глад. Кърменето при поискване е чудесно, но можете да опитате компресия или метода на превключване на гърдите за по-ефективно извличане на млякото. Освен това е важно да наблюдавате памперса и да измервате количеството мляко, което бебето приема. Ако има притеснения относно наддаването на тегло, препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене за персонализиран съвет.
-
Как мога да определя колко мляко приема бебето ми и какви са ефективните техники за извличане на повече мляко по време на кърмене?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета и как мога да гарантирам, че бебето ми приема достатъчно мляко? Как да увеличите производството на кърма и какви са препоръките за хранене на бебета?
Препоръките за хранене на бебета включват измерване на количеството мляко, което бебето консумира с помощта на методи като компресия и превключване на гърдите. Важно е да наблюдавате пелените и да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене при проблеми с наддаването. За увеличаване на производството на кърма, редувайте гърдите при всяко хранене и изцеждайте цялата кърма след като бебето приключи. Измерването на теглото преди и след всяко хранене може да помогне за определяне на количеството консумирано мляко. За храненето на бебета е важно да се консултирате с педиатър за определяне на правилното количество храна за деня, включително мляко, яйца, месо и течности. Наблюдавайте наддаването на тегло и предприемайте действия при необходимост.
-
Какво може да причини често повръщане при бебета след хранене?
-
Какви са причините за болка и червено петно на зърното по време на кърмене?
можем да го ползваме за бомба!
Не се бях сещала, но идеята е много добра! Ето, викат ме да се храним отново! Ще пиша пак, като имаме някакъв напредък или като изпробваме новите за нас техники!
Нали гледам беба да не се мъчи, ама май ще те послушам!
. Кърмите се почти на поискване. Кърменето на поискване е толкова често, колкото бебето иска. Както Тинк каза, бебешкото стомахче на децата, които се кърмят няма от какво да си почиват. При вашия случай с много слабо наддаване може би е добре да обмислиш вариант да преминете изцяло на поискване.
Приятен ден за сега!

В началото сучеше по 30 минутки, макар и слабо, но сега дори и 15 минуки не мога да я задържа от едната страна! Или заспива, или недовощ или прост разглежда света и не суче, а само дърпа зърното като лукум!