ЕКО БЕБЕ III

• 49 982
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
ivka_007, на мен ми препорьчаха биологично чист зехтин екстра вьрджин `биос`на монини.  купих го от метро и няма да го преварявам.
нямам опит с мазането на зехтин, каката почти не сьм я мазала, а бебето е с ужасно суха кожа. направо не знам какво да го правя. до сега го мажех с олиото на веледа, но ще пробвам и зехтин, пьк дано има резултат... толко суперлативи прочетох.

# 541
  • Пловдив

Peace  И аз мисля, че така трябва да е...Че от много треперерене и претрисане , накрая все болни ходят  Mr. Green

silvi@ и аз ще видя в метро, че още не съм взела...Аз смятам със зехтин или мас (макар че някой я отричат, но аз самата съм си мазала лицето и съм много доволна) .. Мисля че Kabiv беше споменала за много суха бебешка кожа е мазала с масло от Невен  Peace

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 17:12 от ivka_007

# 542
  • IT
Solley. аз дохранвам, имам голям проблем с кърмата, по скоро с липсата и. Вече мия и без препарат, и бърша само с микрофибърна кърпа, ама не знам дали дървото не страда така и не знам дали примерно ако мажа с парафин пода и мебелите ще е ок. Бях любител на препаратите голям.Сега имам био препарат, ама с него мия коридора само.

# 543
  • София
allexa.7 ако искаш може да поговорим за кърменето, ако все още суче бебето, това е най-важното  Simple Smile. Дори да се налага дохранване, постепенно при захранването може да премеханеш АМ за сметка на твърдата храна.

# 544
Нормално ли е акото на кърмачето да има зеленикав цвят? От няколко дена това на Иво изглежда все едно Шрек го е изакал Sick Иначе няма друго, което да ме притеснява... може би е малко по-нервен от друг път

# 545
  • София
  Може да се дължи просто на по-бързо преминаване през чревният пасаж. Общо взето ако бебето се чувства добре няма проблем.
  На Елена дълго време и бяха зелени като пяна, но постепенно се оправиха, тъй като наддаваше и се чувстваше добре, не сме предприемали никакви мерки, след като го обсъдих с лекарката.

# 546
Чувала съм, че може да се дължи на претопляне, също зависи и ти какво си яла.
Освен промяна в цвета има ли слуз или нещо друго?

# 547
За яденето, близо месец ще стане откакто не ям месо. Знам ли, може би сега започвам по-сериозно да се пречиствам и това да се отразява и на него. Слуз няма иначе.

Момичета, понеже получих няколко ЛС от вас за атопичния дерматит на бебетата, ще си позволя тук да ви отговоря на всички Simple Smile Както знаете атопията е недостиг на липиди у кожата, но също така всяко бебе се ражда без хидролипиден слой, тоест с много суха кожа. С времето то си настройва функциите на кожата, така че тя да балансира хидролипидното съдържание. Затова повечето бебета в часовете и дните след раждането реагират със зачервявания, ситни червени точици, дори иритиране, белят се и т.н. - всичко това си е нормално, то не е атопичен дерматит. (Моето бебе имаше свръх суха кожа, защото се роди преносен и почти не ми бяха останали води.) В този момент ценното за бебешката кожа е тя да получи козметична грижа, която да отключи естествените възстановителни процеси и да си изгради сама здрава хидро и липо бариера. Много козметики запечетват кожата отгоре със "защитен" слой и я залъгват, че всичко е наред, а всъщност забавят и объркват процесите на адаптация. Тогава с времето проблемът може да си остане и да е налице атопия. Не търсете бърз ефект и идеална кожа от самото начало. Изберете простичко натурално или най-добре био масло, което да възстановява кожата. Ако има какво да ви тревожи, омазнявайте по-често кожата, но избягвайте да сменяте продуктите за кратък период. Не случайно пионерите в био козметиката - Веледа и Логона разчитат на невена в бебешките си серии Wink
Друго, бебешката кожа е много паметлива и всички грешки рано или късно се проявяват
Вярно е и това, че когато бебето е с по-чувствителна кожа и е кърмено, майката трябва да избягва някои храни. Тук не съм съвсем наясно с диетата, знам само че трябва да се иабягват месото и бананите.

# 548
А защо бананите? Една дерматоложка ми го беше подхвърлила преди време.

# 549
Бананите са хистаминова храна, в обелката на суровите домати също има хистамини.
За месата знам за телешкото и рибата, че е добре да се избягват. Ако отидете на гастроентеролог,  ще ви спрат и бобовите храни и яйцата, и ядките, и още много други, но в много по-малка част от случаите на АД има връзка с храненето. Когато е обострен дерматита , все пак е добре да се избягват някои храни, като бананите.

# 550
  • Пловдив
Здравейте,за пръв път влизам в тази тема.Търсейки инфо за мазане на бебешката кожа я видях.
Значи Никол досега един месец я мазах със смес от мас и невен,и беше ок,но се чудех колко дълго да я мажа с нея,мислех д аминавам на някакво мляко или лосион,но се отказах да я мажа с химии,и затова се чудя със зехтин ли да продължа или с маста?
нещо да препоръчате друго???

А за дупето с какво мажете?аз досега все превантивно мажех с медико,досега не се е зачервявала .
Само едни пъпчици се появиха до дупето от едно ако,мажех ги доста дни с медикото,завяхнаха ,но се сля червеното и остана като цяло червено петно,но спрях да ги мажа след разговор с една Хомеопатичка,т ями каза да не мажа с кремове с цинк ,а нещо като бадемово масло,или масло от гроздови семена?стават ли такива масла за бебешка кожа?

# 551
  • София
  Ако няма пробеми, аз лично бих препоръчала с нищо да не мажеш. Елена съм я мазала  точно 3-4 пъти с зехтин, за дупето пък абсолютно нищо, но ние си бяхме и на многократни пелени плюс ЕБХ. Ако не варианта или мас или зехтин ми звучи добре, но с къпане през ден само с водичка да кажем и да се маже само когато се използва измиващо средство.

# 552
  • Пловдив
Alia никога не ти ли се е подсичала?а за къпането имаш предвид един ден със измивно средство ,един ден без,и когато е със измивното да я мажа,така ли?

# 553
Само ще те посъветвам, ако ползваш мас, поне да е от домашно гледано прасе без антибиотиции, хормони и т.н. екстри, че те точно в мазнината отиват.

# 554
Аз не исках да се обаждам, ама... момичета, маста не е най-подходящото мазило за едно бебе, особено за тези с чувствителна кожа. Свинската мас съдържа много фини естествени абразивни частици, които много трудно могат да бъдат филтрирани в домашни условия, а могат да предизвикат сериозни раздразнения. На кратко, съветвам ви ако не сте ползвали мас, или при смяна от различни източници, тествайте малко количество и тогава мажете по-смело. Аз изобщо не смея да ползвам мас.
И съвета на I see you е абсолютно на място Peace

Общи условия

Активация на акаунт