ЕКО БЕБЕ III

• 49 979
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
За маста знам, че  е много по-добре от зехтин или друго растително олио, защото била животинска ( а ние нали сме вид животни  Mr. Green) и също така явно имаме много общи неща с прасетата , щом правят трансплантации от прасешки органи, но наистина е най-добре да се използва чиста, домашна мас  Peace

# 556
ОФФ-ТОПИК
Не се сдържах като прочетох Ивка какво е писала и реагирам. Ивка, не се обиждай, моля!
Трансплантации на органи от прасе на човек (така наречените ксенотрансплантации) НЕ се правят! Има правени в миналото, по-скоро с експериментален характер, резултатите са грозни по различни причини - зоонози (предаване на животински болести на човека), много силни реакции на отхвърляне и т.н. Етичната страна дори не я намесвам.
Има достатъчно налична литература и информация, няма да се впускам в подробности.

По темата
Never change the winning team е златно правило. Ако едно нещо работи, не го пипай. Ако няма проблем кожата на бебето, съм на мнение, че няма нужда от никакви мазила. Ако има - последното, с което бих мазала е свинска мас, колкото и да е чиста.

# 557
На мен някак маста хич не ми се вписва в еко-тематиката  Rolling Eyes , да не говорим, колко токсини има в нея ( прасетата нямат потни жлези), които преминават в организма на бебето през кожата.

# 558
  • София
Alia никога не ти ли се е подсичала?а за къпането имаш предвид един ден със измивно средство ,един ден без,и когато е със измивното да я мажа,така ли?
  Подсече се последният ден преди изписването, но си мина бързо в домашни условия. След това не е имало как да се получи, след като почти винаги я издържах особено за акането,  а и многократните пелени ги ползвах по скоро като предпазители на дрехите и ги сменях и веднъж да са напишкани общо взето. Всъщност ако бебето не се държи дълго в мокри пелени или ощо по-зле наакани и често се правят въздушни бани няма никаква опастност да се подсече. Изключвам ако не хване гъбички, които обикновенно не засягат само областта около памперса.
  За къпането ние къпем и трите през ден като цяло от новородени, освен когато не се налага поради тотално омърляне да кажем  Simple Smile. И през къпане ползваме измиващо средство. Николета беше със страшно суха кожа и предполагам с АД и АБКМ ако я бях завела за диагностициране. Така че нея навремето я мазах и имах пробеми с кожата, дереше се докръв, но там влияние оказаха и ваксините. Другите ми две дъщери не са имали никакви проблеми с кожата, а и за Елена вече си бях сериозно променила възгледите и мнението за това как се отглежда едно бебе и има ли изобщо нужда от мазане и тн. И с каките практикувах ЕБХ, но след шестият месец някъде, когаот открих срастването при Николета например.

# 559
  • IT
Аз също не мажа с нищо дупето, за сега Слава Богу, не се е подсичал до сега. "Къпя" го  всеки ден, защото изпитва невероятна радост в коритото, но през ден слагам съвсем малко бебешко мляко за къпане и после го мажа с масло и то не обилно.
Имам зехтин в нас съвсем, съвсем натурален и много върджин-свекърите си го правят в Италия, но не съм мазала досега.

# 560
Момичета, не искам да разбунвам духовете със свинската мас. Преди и аз съм подскачала много срещу нея. Но някои прочетени неща напоследък ме накараха да се замисля. Като например, че в животинската мазнина има много ценни витамини - напр. вит.А, Д, К и т.н. Вит.А знаете, че особено важен за растежа, изграждането на мозъка, антиинфекциозен и т.н.

Да, казах и по-напред - важно е да е от домашно гледано животно, стояло на слънце (което така или иначе ще го сподели съдбата му). А чрез преваряването, маста се изчиства от токсините.

# 561
Момичета,извинявам се че ви занимавам отново,да се похваля ,че си накупих почти всичко- вълнени шапка,шалче и ръкавички ,една шапка с шалче от вълна и памук,само едни ръкавички по-подходящи за сняг ми трябват.Някакви други идеи,че от този сайт 30 долара само за ръкавички ми се струват доста .Взех козметика на Калифорния бейби,не че много ползваме,аз си  го къпя малчо все още предимно с вода и веднъж на седмицата с нещо друго,но исках да сменя веледата.Мажем се с зехтин чат пат,не обича много,а и аз не давам зор.Виждам напредък от миналата година,но все още е с много чувствителна кожа и често има обривчета,но аз го свързвам с зъби,ще видим как ще е като ни избият всичките Simple Smile
Паста за зъби не мога да харесам,тя ми е проблем,не че държа задължително да мие зъбите и то с паста.Не съм от тези,които смятат ,че това е най-важното,напротив.Но преди да дойдем насам го заведохме за пръв път на зъболекар,тримата заедно да видим просто как сме.Той не че седна на стол или някой му рови в устата,но аз обясних ,а и го погледнаха май лекичко .Жълти са му зъбките  и това ми е зора,просто да не остава храна по тях.Пробвах с кърпичка с кислородна вода не ми дава да му бъркам в устата.С четка с вода също не ми дава,той сам също не ги търка,чат пат я смучи и гризе Simple SmileА с паста е по-склонен,дава на баща си малко да му ги тръкне,та това ми е зора
И третото нещо ,което ми взе здравето тези дни е ,че не мога да намеря костюм(гащеризон и яке) ,които да са ПВЦ фри,аз поне това реших да търся,но никъде не го срещам упоменато.

Кажете какво ще купувате или сте купили на децата за празниците?Как/с какво ще украсявате.
И кое е по-еко -изкуствена елха и жива-която след време няма да е жива?

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 05:34 от nor4y

# 562
Норчи, честито за придобивките, с които вече сте се сдобили и много целувки на Дени Heart Eyes
Аз ще правя еко коледна елха, дори снощи вече започнахме да оцветяваме част от играчките. Ходихме до Младежкия хълм, от където събрахме най-различни видове шишарки с Никола и като се прибрахме ги боядисахме с акрилна златна и червена боя. За коледно дърво ще използваме туя или друго иглолистно в саксия, което тези дни ще си купим. Ще дам и снимки, но темата за еко коледните украси я водим в тази тема.

# 563
Гери,мерси,погледнах я темичката,много хубава Simple Smile.Както и прочетох по-внимателно последните няколко страници от тази,ми ти си писала за украсата,ама кой да чете EmbarassedДай да видим снимчици Simple Smile

И все пак може да споделите какво смятате да купувате или ст екупили за празниците на децата.Аз исках да вземем на малчо дървена триколка,но не намирам под $100-120,не че не бих ги дала,но в момнета нямаме много,а и с тези покупки на дрехи,козметики,аксесоари и т.н.А и той има скоро имен ден,после празниците,след месец рожден ден...Доста подаръци трябва да вземем Simple SmileПосле се замилих дали да не е конче,като види по магазинит е и много им се радва,ама баща му вика ,че е безсмислено,само може да се люля на него,а и хубавите пак са по 70-80 ,така че още сме в процес на мислене.
Тези дни открих тези играчки на много добри цени http://www.maximenterprise.com/everearth-2/ ,как ви се струват  newsm78
Нямат много голям избор,но има интересни неща.

Clairette проучи ли ръкавичките,ако не аз да се захващам....че най-важнот пак остана последно-при нас вече има сняг,а ние не сме се екипирали  подобаващо Laughing

Някоя от вас питаше за подсичане на дупе,много добре действа хума,тя като цяло действа добре,може и с нея да се къпе,аз съм къпала малчо  известно време само с хума,но тя изсушава,а неговата кожа и без това е суха...То и водата изсушава допълнително,та при него май най-добре мръсен да се стои Joy.Другото,което помага е някакво базово масло-зехтин или бадемово например,може и няколко капки невен вътре и така,тя Гери добре е обяснила Simple Smile

А някоя от вас пробвала ли е да прави домашна паста за зъби.Има много рецепти ,но всички се въртят около сода,сол,кармфил,кислородна вода,хума,мента,вода ,разни други етерични масла и т.н. и т.н.

# 564
  • USA
Норчи, страхотни играчки, много ми харесаха! А какви ръкавички купи, че и аз търся, но досега не съм намерила нищо.
Моята дъщеря пък има проблеми с кожата на лицето. От студа бузките и нослето отдолу са напукани и мажа ли мажа, но нищо Sad. Ползвам масажното олио на Алтея http://www.bulgarianroseotto.com/organic_baby_oil.html .

# 565
Норчи, търси ръкавички в etsy. Виждала съм плетени от 100% вълна (мерино, кашмир). Връхна дреха намери ли?
Играчките изглеждат много хубави. Само аз ли не виждам цени?  newsm78

Маймун, опитай с някакво друго масло/олио. При вас кой знае какъв студ е вече, че и ветровито сигурно.

# 566
  • София
Момичета, току що открих, че мога отново да закупя свещи в моя дом !
(щото бях изхвърлила всички, заради това ОЛОВО с което ни плаши I see you...)

Ето ги свещите без олово, без химия, без аромати, а само от пчелен восък и памукhttp://arkobo.com/CandlesBG.php

Да не говорим, че изведнъж ми просветна за коледни подаръци....

# 567
maimun77  първите ръкавички,които взех са уникални вълнени ръчно плетени ,но са му много големи на малчо (купувах ги онлайн),а на мен са ми малки ,сега се чудя какво да ги правя.После намерих тези ръкавички http://www.twilitemoon.com/product1.aspx?Product_ID=1062& ,в едно мног хубаво магазинче до нас,бяха намалени от 28 на 8.Там,където е казала Solley.  в etsy има страхотни неща.На мен обаче ми трябват не плетени,а някакви за игра в снега,те са ми проблем.И костюмче за снега (гащеризон и яке) още не съм купила,никъде не намерих да пише без ПВЦ,за това реших да ида в някой магазин и да си взема каквото ми хареса,защото така или иначе ще играем в снега,дори и да не искаме той вече е поне 1 педя Simple SmileОбаче 2 дни вечеобикалям магазини-момчешките все имат или тъмно синьо или черно Mr. Green търся си ник ме понаплаши с това олово в боите Sick

Ооо Solley. сега забелязвам,че няма цени в сайта им.Мъжа ми ги видял случайно в Кей март преди доста време,били на супер голяма разпродажба и беше взел на малкия 2 играчки.Онзи ден обаче аз отидох до там специално за това и вече нямат налични в магазина,продават само някои видове онлайн - http://www.kmart.com/shc/s/search_10151_10104?keyword=ever+earth … n+toys&vName=  и вече не са и толкова евтини,колкото бяха,но пак ми се струват ок.Може да ги има и другаде ,но не съм ги търсила.
Искам да те питам специално теб нещо за водата,понеже преди време беше казала ,че купувате изворна,а сега казваш ,че си я филтрирате вкъщи с Брита,а нали тя не филтрира флуор,на мен това ми пречи,иначе в Бг. и аз ползвах Брита,но там не се флуорира водата.

Момичета от  САЩ  ,а и другите,споделете дали сте ползвали Oxo brite - http://www.ecos.com/oxo.html ,или ако не какво ползвате за петна,аз имам сапунче на Алма Вин от БГ.,ама вече ми свършва,а и искам нещо,което да мога да дпбавям и в прането.

# 568
Забравих да кажа за чорапките някой питаше-куших от двата вида тук http://www.babyearth.com/baby-clothes-accessories.html?page=3
Едните са по-тънички,другите по-дебелки и двата вида са 12-24 месеца,но четох ревюта,че стават за по-големи дечица и наистина е така.И двата вида са 100% органик памук,само на ластика горе има 2% ликра,но ми обясниха,че няма как да се задържат иначе.
Аз м/у деугото хич не съм в час с тези изкуствени и сентетични материи каква е разликата м/у еластант,ликра,спандекс и т.н. ,но гледам да ги избягвам....малко е трудно,особенно при женските неща,не е много по темата...
В сайта има и нещо друго,което много ми допадна-удължител за бодита http://www.babyearth.com/iplay-organic-cotton-garment-extender-3-pack.html,супер е,за съжаление нямат в момента,но това е иделна идея за удължаване на възможността им за носене Simple Smile

# 569
Удължителя за бодита го има на същия сайт (и много други) в неорганичен вариант. Не бих се затормозявала чак толкова, че го няма органик.  Wink
На Under the Nile чорапките не ти ли ги пуснах тогава като питаше?  newsm78 Извинявай, ако съм пропуснала.  Embarassed

За водата: в началото купувахме изворна, да. Но нещо ни писна да мъкнем, а и да ти кажа не виждам смисъл. Изворна или не, е седяла в пвц туби. Голяма файда от изворността й няма. Филтрираме отдавна чешмяна с Брита заради мириса на хлор. Срещу флуора нищо не може да се направи и не се коркам чак толкова. Той да е проблема само... с мед да го намажеш. Една приятелка филтрира, изварява, после замразява и после пият, ама тая хамалогия няма как да си я причиня. Stop
Скоро купих кристална кана, филтрирам и преливам водата в кристалната кана. Пием от кристални чаши. Толкоз.

За петна ползвам OxiClean. Много съм доволна. Лятото ме светнаха в американската тема. За дрешките на детето обаче не ми се е налагало да ползвам до сега. Като започна да го захранвам обаче със сигурност ще ми трябва нещо.
Тоя Оксо Брайт изглежда еко, ще го проуча.

Дай линк за вълнените ръкавички, моля. Искам да направя подарък на децата на наши приятели в НЙ и това е чудесна идея.

Специални благодарности за играчките!   bouquet Букмакрнах си ги.

Общи условия

Активация на акаунт