какво става с майчинството ?

• 7 763
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Да се оплача и аз. Току що след 100-тното позвъняване от НОИ ми вдигнаха и на въпроса, защо още не получавам майчинството, ми отговориха, че не са ми подадени документите  ooooh! А счетоводителката  ги е подаде преди доста време и първоначално  имаше само някакво разминаване с 1 ден и даже ми поиска още едно копие от акта за раждане, защото първото го взели в НОИ без да си го снима преди това. След няколко дни ми се обади и каза, че вече всичко е наред, а сега ново двайсет.  Thinking  Вече не знам какво да правя  Sick , след малко ще говоря с нея, но съм сигурна че тя си  е свършила работата. 

аз съм по същия начин. звънях до полудяване две седмици, никой не вдигна. днес най-накрая една кифла троснато ми обясни че работодателя не е подал декларация 1 и всеки месец трябвало да я подава, а и аз съм сигурна че счетоводителя е ок. чакам си майчинството за 2 месеца вече  #Cussing out

# 31
Да се оплача и аз. Току що след 100-тното позвъняване от НОИ ми вдигнаха и на въпроса, защо още не получавам майчинството, ми отговориха, че не са ми подадени документите  ooooh! А счетоводителката  ги е подаде преди доста време и първоначално  имаше само някакво разминаване с 1 ден и даже ми поиска още едно копие от акта за раждане, защото първото го взели в НОИ без да си го снима преди това. След няколко дни ми се обади и каза, че вече всичко е наред, а сега ново двайсет.  Thinking  Вече не знам какво да правя  Sick , след малко ще говоря с нея, но съм сигурна че тя си  е свършила работата.  

Питай счетоводителката за входящия номер. И тогава напиши писмо, за да имаш черно на бяло, че се интересуваш за движението на молба(или искане-не знам, как се нарича в момента, защото не съм имала майчинство скоро - счетоводителката ще ти каже). В писмото напиши и актуален адрес за кореспонденция, електронна поща и телефон за връзка с тебе. Изпрати го с ОБРАТНА РАЗПИСКА. После пиши, какво става(какво са ти отговорили). Знам ги аз в НОИ и НАП, как ги няма молби, а после са точно при тези, при които са ти казали да търсиш Mr. Green
Vache, темата не е ли за Сдружение"Бъдещи и настоящи майки"? Там има такива теми. Не за друго, но ще ми е трудно да търся тема, където съм давала някакви съвети и може да трябва (и ако мога) да додам.

Да се оплача и аз. Току що след 100-тното позвъняване от НОИ ми вдигнаха и на въпроса, защо още не получавам майчинството, ми отговориха, че не са ми подадени документите  ooooh! А счетоводителката  ги е подаде преди доста време и първоначално  имаше само някакво разминаване с 1 ден и даже ми поиска още едно копие от акта за раждане, защото първото го взели в НОИ без да си го снима преди това. След няколко дни ми се обади и каза, че вече всичко е наред, а сега ново двайсет.  Thinking  Вече не знам какво да правя  Sick , след малко ще говоря с нея, но съм сигурна че тя си  е свършила работата.  

аз съм по същия начин. звънях до полудяване две седмици, никой не вдигна. днес най-накрая една кифла троснато ми обясни че работодателя не е подал декларация 1 и всеки месец трябвало да я подава, а и аз съм сигурна че счетоводителя е ок. чакам си майчинството за 2 месеца вече  #Cussing out

В тази тема имаше обяснение, как някъде се дават по-късно декларации 1. Но задължително да се подаде до края на следващия месец за месеца, за който се отнася. А те как, кога о докога ще ги обработат е свещена тайна. Работодателят е резонното оправдание. Никъде не оповестяват, как ги плащат. Че имат бюджети за месеца, ако не и за седмица. Така е като се плаща от ден за ден. Колкото има постъпления, толкова можеш да платиш.
Ако може някой от НОИ да обясни. Или те не ходят по такива форуми. newsm78

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 13:13 от AnMary

# 32
БилянаБ, благодаря за съвета. След малко ще говоря с нея и ще постъпя точно така.

# 33
  • Mediterraneo
Аз пък съм сигурна, че проблемите на Рика и Алени цветя са точно при счетоводителите им. Като сте сигурни, че са ви подали документите, вземете входящите номера, както казва Биляна. Иначе само на думи да вярвате, явно не става във вашия случай.
Проблеми с изплащането на болнични и майчинство не съм имала и нямам за момента. Счетоводителката ми подава всички документи в срок.

# 34
И аз съм сигурна, че проблемът е в счетоводителите.  Peace Допитвала съм се много пъти до НОИ за проблеми с майчинството, и винаги проблемът е бил в работодателя.  Rolling Eyes В такива откровени лъжи съм го хващала, че...  ooooh! Казва ми всичко е ок, чакай си майчинството, а в същото време след справка в НОИ излиза, че не е така.  #2gunfire
Между другото, пишете на НОИ на имейла - отговарят супер бързо.  Peace

# 35
Обаждах се в НОИ и една позната там също пита за моя случай. Освен че вече изчаквали работодателя да внесе осигуровките за месеца., макар че аз не разбирам защо това да ме касае, нали моите са на база на минало осигуряване т.е. среднодневно нетно от 12 месеца преди месеца на раждане,което е постоянна сума, която зависи само от бр. раб. дни за месеца. ...Освен ако има някаква промяна.
Всъщност ми казаха че правели някакво годишно преизчисляване на това среднодневено обезщетение и видишли сега била с 9 лв по-малко и затова не ми плащат  Close...сипер простотия, а аз как точно да си плащам сметките за месеца...
Може ли да помоля някой да ми помогне с таблица или формула как да си изчисля сама тази сума на база на това в/у което са ме осигурявали ? Нямам им вяра на тези от НОИ...
Казете ми как да го изчисля това среднодневно, аз си имам ПИН код и мога да влезна да си видя сумите ...
Предварително благодаря   bouquet

А дали няой може да отговори на питането ми? или да ме пренасочи към подобна такава тема? само не ми казвайте пусни си тръсачка, че хич не е оправям с нея... #Crazy

# 36
Аз пък съм сигурна, че проблемите на Рика и Алени цветя са точно при счетоводителите им.
И аз съм сигурна, че проблемът е в счетоводителите. 

Поне в 90 % от случаите, когато има забавено плащане от НОИ, се оказва че проблема е в работодателя.
Аз знам точно в кой ден се подава декларация 1 от работодателя ми, най-късно до 10-тина дена след това имам превод. До изтичане на 410-те дена имах превод най-късно до 5-то число на месеца.
Момичета, извадете си ПИК-код , много ще ви е полезен и то не само през времето в което сте в майчинство.
Така във всеки един момент ще може да проверите върху каква сума ви осигуряват, кога ви се представят документите в НОИ, и кога ще имате превод от тях.

п.п. след като си извади ПИК код, моя позната установи, че работодателя и я осигурява на доста по-малка сума, отколкото тази върху която и отдържа ДОД и лични осигурителни вноски.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 21:35 от Nefertity

# 37
  • София
Ева, вижте дали счетоводителките от тази тема Майчинството счетоводно - 31 могат да Ви помогнат.

# 38
Винаги, абсолютно винаги съм си получавала майчинството навреме. Никога не съм имала проблеми с НОИ, работодателя ми е изключително коректен при внасянето на осигуровките.
Обикновено проблемите са при работодателите или счетоводителите, така поне съм чувала Thinking

# 39
НОИ не ми е любимата институция, но относно майчинството трябва да призня, че не съм имала никакви проблеми и забавяния до момента. Stop Работодателят ми начислява/изплаща заплатите и подава декларация 1 в последния работен ден на месеца, а получавам парите от НОИ следващият месец в първият ден, в който плащат. С ПИК-а може да се провери дали е подадена информация за осигуровките, в частта Справка за социално осигуряванe, ако там има данни за месеца, значи е подадена.

# 40
НОИ превеждат майчинството в 15 дневен срок,след подадената от работодателя декларация. Никога не са ми го забавяли повече от този срок. Peace Не съм им звъняла по телефона,но често им пиша мейли и винаги ми дават пълна и точна информация. Peace

# 41
На кой мейл пишеш, за да го ползвам и аз, че чакам за май, и няма нищо още...Sad

# 42
На кой мейл пишеш, за да го ползвам и аз, че чакам за май, и няма нищо още...Sad
На www.noi.bg ги има е-майлите за всички градове. Зависи ти от кой град си и къде е ригистриран работодателя ти.

# 43
Хора, да ви кажа за моя случай. Вчера след като помрънках на мъжа ми, днес колегата му го свързал негов приятел от НОИ. Той проверил какво става с документите ми и изведнъж се оказа, че днес са задвижени и скоро ще си получа парите. Странно как вчера не бяха подадени, а днес вече всичко е наред  Thinking

# 44
Хора, да ви кажа за моя случай. Вчера след като помрънках на мъжа ми, днес колегата му го свързал негов приятел от НОИ. Той проверил какво става с документите ми и изведнъж се оказа, че днес са задвижени и скоро ще си получа парите. Странно как вчера не бяха подадени, а днес вече всичко е наред  Thinking

Радвам се за развръзката. За съжаление бях права в твоя случай.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт